שתף קטע נבחר

האם רשת סבארו תעזוב את ישראל?

עיכובים בתשלומים לספקים וסכסוך בין רשת סבארו העולמית לבין הזכיין בישראל מאיימים על המשך פעילותה בארץ. סבארו ישראל: "עיכבנו תשלום דמי תמלוגים לרשת העולמית, כי היא לא מאפשרת לנו לשנות את התפריט"

האם עוד מותג מזון מהיר בינלאומי עוזב את ישראל אחרי ברגר קינג? ל"ממון" נודע כי סכסוך בין רשת סבארו העולמית לבין הזכיין בישראל, דני ורנר, מאיים על המשך פעילותה בארץ של רשת הפיצות והפסטה האמריקנית.

 

 

סבארו העולמית מאיימת בתביעה נגד הזכיין הישראלי בטענה שלא העביר לה תשלומי תמלוגים עבור הזיכיון. מנגד, טוענת סבארו ישראל כי הרשת העולמית לא עומדת בהתחייבויותיה לתמוך בזכיין המקומי.

 

כפי שפורסם ב"ממון", לאחרונה שלחה חברת המידע העסקי BDI התראת "אורות אדומים" בעקבות צ'ק שהוחזר ועיכובים בתשלומים לספקים של חברת טקדן, בעלת הזיכיון של רשת סבארו, שבשליטת דני ורנר. ספקים מובילים של סבארו אמרו ל"ממון" כי הם ממשיכים לספק לחברה, אך "תוך מעקב צמוד על הנעשה."

 

בחברת טקדן שותף גם דני הרשקוביץ (ב-15%), שלאחרונה חדל לנהל את הרשת. כיום הרשת מנוהלת על ידי תמיר נחום, לשעבר זכיין של סבארו ובעל עסקי מסעדנות.

 

נחום אמר בתגובה: "יש מחלוקת משפטית על סכומים לא גדולים עם סבארו העולמית ואנחנו מדברים באמצעות עורכי דין. עיכבנו תשלום דמי תמלוגים כי סבארו העולמית לא מגבה את התוכניות שלנו למיתוג מחדש. אנחנו רוצים להצעיד את הרשת למאה ה-21. האייטיז כבר נגמרו ויש צורך להתאים את הרשת לטעם הישראלי שמעדיף פיצות דקות, אבל סבארו העולמית לא אישרה לנו לשנות תפריטים ולא שלחה נציג לארץ כפי שנדרש. סבארו היא בין הפיצות הטובות בישראל ואנחנו רוצים להכניס משלוחים ותפריט בריא יותר".

 

בתשובה לשאלה אם יש סיכוי שחברת טקדן תוותר על הזיכיון של סבארו בישראל, אמר נחום: "אני מאמין שתוך חודש הבעיה תיפתר". לאחרונה הוטל עיקול על חשבונות הרשת על ידי מע"מ. לדברי נחום, נושא התשלום למע"מ הוסדר והעיקול יוסר בקרוב.

 

לרשת סבארו יש כיום 26 סניפים בארץ, הממוקמים במתחמי המזון של רוב הקניונים הגדולים. רוב סניפי סבארו, למעט שלושה, מופעלים על ידי זכיינים. סבארו היא רשת מזון אמריקנית בינלאומית המתמחה במוצרי מזון איטלקיים כגון פיצה, ספגטי, פסטה ומנות נוספות מהמטבח האיטלקי.

 

הזיכיון של סבארו הובא לארץ ב-1995 על ידי יוחאי פלג, שמכר אותו לדני ורנר. פלג, שהפעיל את גן האירועים "גן אורנים", נקלע לקשיים לפני יותר משנה וברח לחו"ל.

 

ורנר היה בעליה של חברת ההסעדה נורקייט הגדולה בישראל שנמכרה לחברה זרה והוא פעיל בעסקי מסעדנות, רשתות מזון מהיר ומזנונים בפארקי מים ובפארקי שעשועים בישראל. ורנר החל לאחרונה לממש חלק מאחזקותיו בתחום המזון ומכר את חלקו באולמי האירועים שהפעיל - "הווילה" בגני התערוכה ו"הבית הירוק" ברמת אביב.

 

במקביל, חברת מותגי זהב שבבעלות ורנר, שכללה בתוכה כמה רשתות ובהן "סיים סיים", "ג'וסלנד" ו"קופי בין", תפורק ככל הנראה. הסיבה לכך היא שלא נוצרה מסה מספקת לשירותי הניהול שלה. לגבי "קופי בין", מתנהל מו"מ להכניס כשותפים את משפחת אבולעפיה מיפו.

 

התפריט המיושן פוגע בכושר התחרות

סבארו היא רשת מסעדות המזון האיטלקי המהיר הגדולה בעולם עם כ-1,200 סניפים ברחבי העולם. היא הוקמה בסוף שנות ה-50 בארצות-הברית על ידי ג'נארו סבארו, רעייתו מאמא כרמה ושלושת בניהם - ג'וזף, מריו ואנטוניו, שהיגרו מנאפולי לברוקלין. הרשת החלה את פעילותה כרשת מעדניות איטלקיות, ועד היום מאמא סבארו מנהלת את המעדנייה הראשית בלונג-איילנד. 

 

סבארו ישראל עלתה לכותרות בעולם כאשר ב-2001 התרחש פיגוע תופת חבלני בסניף הירושלמי. הרשת סובלת בשנים האחרונות מתחרות שפגעה ברווחיה הכספיים ובעיקר מהתיישנות התפריט מול שפע פיצריות הגורמה שקמו בארץ והפיצו את בשורת הפיצה הדקה, ומהטרנד הבריאותי שתומך בגרסאות קלילות יותר ממאפי בצק דשנים עם כמויות גבינה צהובה, כמו אלה שנמצאים על הדלפק בסבארו.

 

 

הכתבה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים