שתף קטע נבחר

ישראל: לא נשתף פעולה עם החלטת פירוז הגרעין

בעקבות החלטת ועידת האמנה לאי הפצת נשק גרעיני לקדם תוכנית פעולה רב-שלבית לקראת פירוז המזה"ת מנשק גרעיני, הודיע ראש מערך ההסברה הלאומי, ניר חפץ, כי מדובר בהחלטה "מעוותת" המסיגה לאחור את הביטחון האזורי. "איראן מפרה את האמנה במצח נחושה ואינה מוזכרת כלל בהחלטה"

"ישראל לא תיטול חלק ביישום ההחלטה של ועידת פירוז הגרעין לפקח עליה" - כך מסרה הערב (שבת) בהודעה רשמית ממשלת ישראל. ראש מערך ההסברה הלאומי, ניר חפץ, מסר כי ההחלטה שקיבלה ועידת האמנה לאי הפצת נשק גרעיני (NPT) "פגומה מיסודה ונגועה בצביעות".

 

"ההחלטה מתעלמת מהמציאות במזרח התיכון ומהאיומים האמיתיים הנשקפים לאזור ולעולם כולו. החלטה זו מתמקדת דווקא בישראל, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, שהיא המדינה היחידה בעולם שיש עליה איומי השמדה. לעומת זאת איראן, שמפרה את האמנה ומכריזה בגלוי על רצונה למחוק את ישראל מעל פני האדמה, כלל אינה מוזכרת בהחלטה", אמר חפץ.

 

"הבעיה האמיתית של נשק להשמדה המונית במזרח התיכון, אינה נעוצה בישראל אלא במדינות שחתמו על האמנה לאי הפצת נשק גרעיני והפרו אותה במצח נחושה תוך תמיכה בטרור – עיראק תחת סדאם חוסיין, לוב, סוריה ואיראן. על כן, החלטת הוועידה לא רק שאינה מקדמת ביטחון אזורי, אלא מסיגה אותו לאחור".

 

נציגי 189 המדינות החתומות על האמנה למניעת תפוצת נשק גרעיני אישרו אמש החלטה הכוללת תוכנית פעולה רב-שלבית לקראת פירוז המזרח התיכון מנשק גרעיני, ונוקבת - לראשונה באופן מפורש - בשמה של ישראל, כמדינה שיש להעמיד את מתקניה הגרעיניים תחת פיקוח.

 

ההחלטה בת 28 העמודים, שהתקבלה פה אחד, מבוססת על הטיוטה שפורסמה מוקדם יותר השבוע. היא קוראת למזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, לארגן ועידה של כל מדינות המזרח התיכון ב-2012, כדי לקדם את הפיכתו של האזור לנקי מנשק להשמדה המונית, כפי שדורשת האמנה שנחתמה לראשונה ב-1970, ומאז מעודכנת אחת לחמש שנים (אם כי ב-2005 לא נערכו שינויים בגלל התנגדות אמריקנית).

 

"כמדינה שאינה חתומה על האמנה, ישראל איננה מחוייבת להחלטת הוועידה, וזו אינה מהווה כל מקור סמכות עבורה.

 לאור אופייה המעוות של ההחלטה, ישראל לא תיטול חלק ביישומה", הוסיף חפץ. "בנוגע להשפעות המעשיות של ההחלטה על ישראל, אנו רושמים לפנינו את ההבהרות החשובות של ארה"ב ביחס למדיניותה. הנושא יעלה בשיחת נשיא ארה"ב עם ראש ממשלת ישראל בביקורו בוושינגטון ביום שלישי הקרוב".

 

חפץ מתכוון בדבריו להבהרתו של נשיא ארה"ב, ברק אובמה, כי עמדת המדינות החתומות על ההחלטה אינה מקובלת עליו. "ארה"ב מקבלת בברכה את ההסכמה שהשיגו המדינות", נאמר בהודעה שפרסם הבית הלבן. "ההסכם כולל צעדים מאוזנים ומציאותיים שיקדמו את הפירוק מנשק גרעיני, אך אנו מתנגדים לבידוד ישראל בהחלטה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הכור בדימונה (ארכיון)
צילום: רויטרס
נתניהו. ההחלטה תעלה במפגש עם אובמה
צילום: משה מילנר, לע"מ
מומלצים