שתף קטע נבחר

בגלל המשט: דרא"פ מחזירה השגריר להתייעצות

הנזק המדיני שגרמה ההשתלטות על המשט הבינלאומי לעזה ממשיך לגדול: פרטוריה הודיעה על החזרת שגרירה בתל-אביב, אך הבהירה כי לא תגרש את שגריר ישראל ולא תנתק היחסים עם ירושלים. בסנגל - אחת המדינות המוסלמיות היחידות שמנהלות יחסים עם ישראל - קריאות להחרמת מוצרים

דרום-אפריקה מתכוונת להורות לשגרירה בישראל לשוב לפרטוריה במחאה על השתלטות צה"ל על המשט הבינלאומי לרצועת עזה. סגן שר החוץ, אברהים אברהים אמר בצהריים (יום ה') כי לממשלתו אין כוונה לגרש את שגריר ישראל במדינה או לנתק את היחסים הדיפלומטים עם ירושלים.

 

"החזרת השגריר שלנו היא המהלך החזק ביותר שבו שאנו יכולים לנקוט כדי לגנות את המתקפה הזאת. התוקפנות הישראלית כלפי משט הסיוע פוגע קשות במאמצים לפיתרון ארוך טווח לבעיות האזור", אמר אברהים במסיבת עיתונאים. תשעה אזרחים טורקים נהרגו ועשרות נפצעו בפשיטת לוחמי הקומנדו הימי על שש ספינות המשט.

 

בירושלים הביעו צער על המהלך. בהודעת משרד החוץ נמסר כי "ישראל מביעה צער ואכזבה מהצעד של ממשלת דרום-אפריקה. מוטב היה לו אלה המותחים ביקורת על ישראל, היו מטיחים ביקורתם בפורעים תומכי הטרור מהמשט, שבינם לבין הומניות אין דבר וחצי דבר".

 

בתוך כך, גוברות הקריאות לגרש את שגריר ישראל במדינה אפריקנית אחרת - סנגל. כמה ארגונים אזרחיים, ובהם "האיגודים האיסלמיים של סנגל", פנו לממשלה בבקשה "להשעות את היחסים הדיפלומטיים" עם ירושלים ולהחרים מוצרים ישראלים בעקבות ההשתלטות האלימה על המשט.

 

"עלינו להוות דוגמא, לסגור את השגרירות הישראלית בדקאר ולגרש את השגריר", נכתב בהודעה עליה חתמו עשרות ארגונים. עוד נכתב כי במסגרת כהונתה כנשיאת ארגון מדינות האיסלאם (OIC) השעיית היחסים ולבודד את ישראל בקהילה הבינלאומית.

הבוקר הוצבה אבטחה משטרתית סמוך לשגרירות ישראל בדקאר, על-מנת למנוע אפשרות להתלקחות אלימה או ניסיונות של מפגינים לפרוץ למתחם. סנגל מנהלת יחסים דיפלומטיים עם ישראל מאז 1960, עם הפסקה קצרה בשנים 1973-1974.

 

מאז ההשתלטות על ספינות המשט לעזה והתגובה הבינלאומית הקשה לפעולה, זימנו מדינות רבות ברחבי העולם את שגרירי ישראל בבירותיהן לספק הסברים על נסיבות התקרית, אולם שלוש מדינות נקטו בצעדים קשים יותר: ניקרגוואה הודיעה אתמול על ניתוק היחסים, אקוודור הודיעה הלילה על השבת השגריר להתייעצויות בקיטו, גם טורקיה עצמה הורתה לשגרירה בתל-אביב לשוב מיד לאנקרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה נגד ישראל בניו-יורק
צילום: AFP
מפגינים בוונצואלה
צילום: רויטרס
מומלצים