שתף קטע נבחר

דיווח: רוסיה הקפיאה את עסקת הטילים עם איראן

משטר האייתוללות מחכה כבר שלוש שנים לטילי ה-S-300 המסוגלים לשפר באופן משמעותי את יכולתו להתגונן מתקיפה של חיל האוויר הישראלי. גורם בכיר ברוסיה ציין שבעקבות הסנקציות החדשות הוחלט להשעות את מכירת המערכת לאיראן

פחות מ-24 שעות חלפו מאז שמועצת הביטחון של האו"ם הטילה סנקציות על איראן, והחזית הבינלאומית נגד משטר האייתוללות כבר נותנת את אותותיה. גורם ברוסיה אמר הבוקר (יום ה') שבעקבות הסנקציות הוחלט להקפיא את העסקה עד להודעה חדשה.

 

הסנקציות יסכלו את הגרעין? סיקור נרחב ב-ynet:

 

"כמובן שהקפאנו את חוזה אספקת מערכת הטילים מסוג S-300", אמר הגורם הבכיר לסוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס. במהלך הדיונים על הסנקציות התעקש הקרמלין שהחלטה חדשה לא תמנע את מכירת ה-S-300, המסוגל ליירט כמה מטוסים וטילים במקביל.

 

הסבב הרביעי של הסנקציות שאושר אתמול במועצת הביטחון לא התייחס מפורשות למערכת ה-S-300. אולם מדינות נדרשות לנקוט בכל הצעדים ההכרחיים למנוע העברת טכנולוגיה בליסטית או עזרה טכנית. כמו כן מוסיפה ההחלטה על הרשימה הקיימת מההחלטות הקודמות של רכיבים טכנים, הקשורים לגרעין וטילים שנאסר להעבירם לאיראן וממנה.

 

רוסיה חתמה על עסקת נשק עם איראן ב-2007 שבמסגרתה הבטיח הקרמלין לספק לטהרן מערכות של S-300, אך עד היום לא יצאה העסקה לפועל. 

העיכוב ביישום ההבנות לא הוסבר, אולם ארה"ב וישראל הפעילו לחץ כבד על מוסקבה שלא למסור את הטילים לאיראן. 

 

טילי ה-S-300 מסוגלים לשפר באופן משמעותי את מערכת ההגנה האיראנית, בעוד ישראל מסרבת לשלול את האפשרות של תקיפה צבאית נגד מתקני הגרעין. בכירי משטר האייתוללות כבר הביעו בעבר את זעמם על כך שרוסיה טרם אישרה את עסקת הנשק. שר ההגנה האיראני, אחמד וחידי, קרא בזמנו לרוסיה לא להיכנע ל"לחץ הציוני", ובכירים אחרים אף איימו לנקוט "צעדים משפטיים" אם רוסיה לא תעמוד בהתחייבויותיה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטירה לאיראן. פוטין
צילום: AFP
ישראל יכולה להירגע? S-300 (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים