שתף קטע נבחר

זירת הקניות

איך חוגגים יומולדת ידידותי לסביבה?

ה-מ-ו-ן כלים חד פעמיים , קילו של עטיפות נייר ושקיות, מתנות זולות שמתפרקות אחרי שעה, מפעיל מחריש אזניים וערימות של זבל וממתקים - מסיבת יום הולדת יכולה להיות אסון סביבתי לא קטן. איך בכל זאת לחגוג, ולהישאר ירוקים? מדריך

המודעה על המקרר תמימה למראה: יומולדת לשחר ביום שישי בפארק. אבל אתם הרי יודעים שמדובר באירוע שהוא אולי חגיגה לילד - אבל אסון לא קטן לסביבה: עשרות מתנות תוצרת סין שמתפרקות תוך דקה, מפעיל מחריש אוזניים שמתייחס לילדים בטמטום ("לא שומעים אותכם!") ולמבוגרים ככספומט, ערמות של זבל וממתקים. אז מה כן אפשר לעשות כדי לארגן מסיבת יום הולדת מהנה, איכותית וגם מתחשבת בסביבה? הנה כמה עצות:

 

ראשית - וחשוב מכל: את הפעילות עשו סביב הילד והאהבות שלו, ועשו הכל בחשק - ולא מתוך הכרח.

 

מי? חשוב שהמוזמנים יהיו שם בשביל לחגוג לבעל/ת השמחה. במסגרת משפחה או עם חברים קרובים אפשר לחלק את המשימות בין כולם והפעילויות יכולה להיות יותר קטנה ואיכותית.  

 

מה? פעילות שיש בה איחולים וברכות - הרי זה יום הולדת, ופעילויות שקשורות במה שהילד שלכם באמת אוהב: יצירה, חיות, ספורט, אפיה, משחקי חברה או פאזלים. בכל אחד מהנושאים תגלו, כנראה, שלכם או למישהו מהסביבה הקרובה יש כשרון (דודה, חברה, סבתא). שתפו ובקשו מהם לעזור. תגלו שזה כיף אמיתי והילד מתרגש יותר. שתפו את הילד בתכנון: הכנת הזמנות, רשימת ציוד, חלוקת משימות וכדומה.

  

איפה? איך עוברים את היומולדת בלי לחרב את הבית? לשם כך בדיוק נועד הפארק השכונתי או המועדון. כלל חשוב: כשאתם משתמשים באזורים ציבוריים כבדו את המקום והשאירו נקי אחריכם.

 

מה אוכלים? ארגנו את יום ההולדת בשעה שלא עולה על ארוחה עיקרית - כך שרק מנשנשים. אפשר להגיש פירות ועוגיות (מומלץ להכין את הכיבוד עם בעל/ת השמחה או עם החוגגים).

 

מה שותים? הגישו מיץ מתרכיז בקנקנים (אם יש) או בבקבוקי פלסטיק בשימוש חוזר. אף ילד לא יתלונן וההורים ישמחו שאין את המשקה השחור הקופצני. וכמובן, עוגת שוקולד נכבדת, חייבים.

 

במה אוכלים? הימנעו מכלים חד פעמיים. הגישו במפיות נייר ואם חייבים לאכול בכלים, השתמשו בכלים רב פעמיים מפלסטיק והכינו עמדת שטיפה לילדים שתכלול: פח לזבל אורגני, גיגית סיבון, גיגית שטיפה ועמדת יבוש (מספיק גם מגבת). תתפלאו עד כמה הילדים נהנים לשטוף את הכלים של עצמם.

 

מתנות? איך נמנעים ממתנות חסרות ערך שבחדר הילדים כבר אין מקום לאחסן? ניתן לבקש מראש שני דברים: ברכות ואיחולים ומתנה משמעותית אחת או שתיים, כך שכולם מתארגנים וקונים במשותף. לא רק שהמתנה תוצג פתאום באור יקרות, הילד גם יתלהב לקרוא את הברכות שקיבל. אפשר גם לבקש שיארגנו לילד מתנה ערכית ולא מתנה מקופסה: הזמנה לבוא לחבר אחר הצהרים, הקרנה של סרט מיוחד, טיול  - בקיצור, זמן איכות עם החברים במקום עוד צעצוע ארוז. זה עדיין יכול לבוא עטוף וחגיגי (קצת כמו שובר לספא שנותנים לנו המבוגרים).

 

איך מסיימים? סיום המסיבה היא הזדמנות לפעילות סיכום נהדרת לילדים. חלקו אותם לקבוצות: אחת אוספת ניירות, אחרת בקבוקי פלסטיק ועוד אחת זבל רגיל. תתפלאו כמה מהר המקום נקי והילדים גם למדו דבר או שניים על אחריות והפרדת זבל. כמובן שחשוב להכין מראש מקום להשלכת האשפה - עדיף מופרד.

  

ומה עם שקיות ההפתעה? הכינו עם הילד שקיות הפתעה: אפשר להכין ממגזינים צבעוניים (כמו מעטפה או חרוט) ולהכניס לתוכה ממתקים במידה. זה בטוח לא יגיע לכמויות חסרות הגיון. במקום שקית הפתעה אפשר להשקיע במשהו ערכי וירוק: שתיל קטן.

 

אז מה הילד, אתם והסביבה הרווחתם? חיזוק ה"אני" ותחושת הייחודיות של הילד, שיתוף חברים ומשפחה בהכנת האירוע, הנאה והבלטת ייחודיות המתנה והעוגה, בילוי שאינו רק חומרי, מיעוט אשפה ולקיחת אחריות על האשפה שיצרנו, עלויות נמוכות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים