שתף קטע נבחר

ארוחות בעבודה - איך מתגברים על המוקש של דיאטת ההרזיה עם סידרת זוגלובק "דק דק דק"

אחד המוקשים הגדולים של דיאטת הרזיה ושמירה על הבריאות היא הארוחות במקום העבודה.ליאורה חוברה ,דיאטנית קלינית, תעזור לכם לתכנן תזונה נכונה ובריאה גם במקום העבודה.

אחד המוקשים הגדולים של דיאטת הרזיה ושמירה על הבריאות היא הארוחות במקום העבודה. אנשים נוטים שלא לתכנן מראש מה יאכלו במקום העבודה. כאשר מגיעים לעבודה ללא מזון מוכן מראש, הבטן מתחילה לקרקר כבר בסביבות השעה 10:00 – ואז אוכלים כמובן מכל הבא ליד, במשרד או בישיבות. ומה שבא ליד בדרך כלל במקומות אלה הם עוגיות, בורקסים ומיני נשנושים אחרים. כאשר אנו טרודים שעות ארוכות ומשקיעים אנרגיה בעבודה ( וגם מדלגים על ארוחות ) מתגנב לו הרעב וגורם לנו בסופו של דבר לאכול ללא בקרה. בשעות הצהריים המצב אף מחמיר. אם מקום העבודה שלכם מצויד בחדר אוכל, אתם יודעים כי במקרים רבים ארוחת הצהריים מבוססת שם על מזון מטוגן המכיל כמות שמן וקלוריות גדולה. גם אופציית האכילה בחוץ בעייתית – גם שם ברוב המקרים המזון אינו דיאטטי ולאור המיתון אי אפשר להתעלם גם מהעלות הכלכלית הגבוהה.

 

איך עושים את זה נכון?

 

אם בריאותכם ומשקלכם יקרים לכם דעו כי סוד ההצלחה הוא בתכנון ובהכנה מראש. בהשקעה מינימלית של זמן ומחשבה תחסכו גם בעלות הכלכלית וגם בעלות הקלורית.

הדרך הטובה ביותר היא להביא מזון מהבית מידי יום או למי שמקום העבודה מצויד במקרר לדאוג למלאי של מזון בריא ולא משמין. הכלל השני בחשיבותו הוא לזכור לאכול לפני שמגיע הרעב הגדול. רצוי לאכול ארוחות קטנות, כל 3 שעות. דרך זו מונעת רעב, מאפשרת תדלוק מאגרי האנרגיה הדרושים לנו לתפקוד בעבודה ומאפשרת לקיבה לעכל בכל פעם ארוחה קטנה. מי אינו מכיר את התחושה של ארוחה כבדה שמביאה אחריה צורך עז בנמנום במקום לחזור לעבודה.

 


 

ארוחת בוקר –

 

הדרך הנוחה ביותר היא כריכים. קחו בחשבון שגם למעטפת וגם לתוכן יש חשיבות.

כדאי לבחור לחמים או לחמניות מקמח מלא. הם עשירים בסיבים ויתרמו תחושת שובע מירבית. מי שמקפיד על המשקל יבחר לחם קל ודל קלוריות. לתוך הכריך מומלץ להכניס חלבון שיהפוך את הארוחה לארוחה מאוזנת המכילה חלבון ופחמימה.חופן פסטרמה זוגלובק "דק דק דק" , העשויה מנתח שלם יתרמו לתפריט היומי גם ברזל , אבץ וויטמין B - 12 . בתהליך ההכנה של מוצרי סדרת "דק דק דק" מנתח שלם של זוגלובק מתבלים את חזה ההודו ומכינים אותו בשלמותו , מה שמביא לכריך חלבון איכותי , דל בשומן ובקלוריות , תוך שמירה על ערכיו התזונתיים. על הפרוסות אפשר למרוח מיונז רגיל או דל קלוריות , טחינה או חומוס דל שומן. אפשר לגוון ולהכין כריכים שיכילו טונה או אבוקדו. קופסת ירקות חתוכים לנשנוש (מלפפונים, קולרבי, עגבניות שרי, פלפלים גזרים ועוד) תשלים את התמונה.

 


 

ארוחת צהריים –

 

אפשר להביא ארוחה מבושלת מהבית שתכיל מנה בשרית עשויה ללא שמן, אבל אם לא הספקתם לבשל או אם בישול לא ממש השטח שלכם, תוכלו לקנות בדרך לעבודה קופסא של פסטרמה או חזה בקר זוגלובק "דק דק דק" המכילים 1%-3% שומן בלבד (תלוי במוצר)!!!. זהו פתרון מצוין , מאפשר ארוחה עיקרית ללא בישול, עשירה בברזל, ויטמין B – 12 ובמינרלים כמו אבץ, מגנזיום, וכרום.. נתח חזה בקר ונתח חזה ההודו הם בשרים דלים בשומן, בקלוריות ובכולסטרול ומתאימים לשילוב גם בדיאטת הרזיה וגם בתפריט של מי שנדרש להקפדה על כמות נמוכה של השומן והכולסטרול בתפריטו. הפריסה הדקיקה בסידרת זוגלובק "דק דק דק" מאפשרת חווית טעמים נפלאה ותחושת שובע בעלות של 140 - 155 קלוריות לאריזה שלמה. חזה הודו או חזה בקר מבטיחים 100% בשר איכותי שמקביל לכל תבשיל שתכינו בבית. אפשר להוסיף לסלט ירקות או ירקות חתוכים או מוקפצים. לארוחה מושלמת תוכלו לצרף גם תפוח אדמה או בטטה עשויים במיקרוגל או גרגרי תירס או אפונה שאפשר לשמור במקום העבודה במקפיא ולהפשיר בעזרת מים רותחים למשך 10 דקות. כך בקלי קלות יש לכם ארוחה משביעה, מאוזנת, בריאה ודלת קלוריות ושומן.

 

ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ויועצת לתשלובת לזוגלובק

 

יש לכם שאלות למומחים של זוגלובק? לחצו כאן !

 

לעוד חדשות טעימות לחצו כאן


פורסם לראשונה 24/06/2010 10:58

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שכבות סופר דקיקות
זוגלובק דק דק דק
מומלצים