שתף קטע נבחר

יריד תעסוקה: הרבה מתמודדים, מעט משרות

המחסור בעבודות איכותיות הביא כ-2,000 מחפשי עבודה מיואשים ליריד התעסוקה שנערך בב"ש. יוסף נג'ידאת, המחפש עבודה בתחום הבנקאות, מעיד: "קשה למצוא עבודות בדרום". איליה ריבק, שסיים לימודי חשמל ואלקטרוניקה: "אם אצטרך אעבור גם למרכז בחיפוש אחר עבודה"

כ-2,000 מחפשי עבודה הגיעו אתמול (ה') לקניון הנגב בבאר שבע, כדי להשתתף ביריד התעסוקה של אולג'ובס, שכלל כ-20 חברות של מעסיקים פוטנציאלים. לצד בדואי המחפש עבודה בבנקאות ולא מוצא, עמד סטודנט צעיר לחשמל ואלקטרוניקה שלא מצליח למצוא עבודות בתחום שלו בדרום. היו גם בעלי עבודה רבים שהגיעו רק כדי לבחון את השוק, בתקווה שהמעסיקים ביריד יבחרו בהם. לכולם יש מטרה אחת - לצאת ממעגל האבטלה.

 

כ-500 איש נרשמו מראש ליריד התעסוקה, אך בפועל הגיעו הרבה יותר. אלה שנרשמו זכו ליועץ קריירה צמוד, שסיפר להם אילו עבודות הכי מבוקשות במשק, נתן להם טיפים בעריכת קורות החיים שלהם והסביר להם אילו עבודות מתאימות להם, בהתבסס על הניסיון התעסוקתי שלהם וההשכלה.  

 

"כשהתחלתי לחפש עבודה נתקלתי בקשיים רבים", סיפר ל- ynet לוי דוד (57) שעבר מהשפלה לאזור הדרום. "אני מחפש ולא מוצא. גם הגיל משחק כאן תפקיד". "קשה למצוא עבודה בדרום", סיפר יוסף נג'ידאת (30) המחפש עבודה בתחום הבנקאות, "ניסיתי כבר בכל מיני מקומות אבל אף אחד לא רצה לקבל אותי".

 

דנית ניצן, מנהלת תוכן באתר אולג'ובס, סיפרה כי מחפשי העבודה בדרום והמעסיקים הם בעלי תכונות ייחודיות בהשוואה לאלו שבאזור המרכז. לשם השוואה, על פי הנתונים שבידי האתר, יותר מ-50% מהמשרות נמצאות במרכז ורק כ-6% באזור הדרום.

 

"על פי הנתונים שלנו בדרום יש 7 מתמודדים על כל משרה בעוד שבמרכז מדובר על 4", סיפרה ניצן. "זו בעיה כאשר אתה נדרש להתמודד מול 6 אנשים במקום 3. כמו כן, יש פחות היצע עבודות בתחומים כמו פיננסים, אינטרנט, היי טק ועוד. זה יוצר תחרות גדולה אפילו עוד יותר. בדרום יש הרבה יותר תעשייה ומתן שירותים מאשר עסקים ומנהל, תחומים שבעצם מניעים את המשק. יש הרבה היצע לעבודות "תחילת הדרך", שירות לקוחות, טלמרקטינג ועוד".

 

הסטודנטים בורחים

הסטודנטים בדרום מכירים טוב מאוד את המחסור בעבודות איכותיות. לעיתים זו הסיבה שהם מעדיפים לעבור למרכז במקום להישאר באזור. כך, מאבד הדרום כוח אדם איכותי.

 

"אני מחפש עבודה בתחום חשמל ואלקטרוניקה", סיפר איליה ריבק (29), שסיים לא מזמן את לימודיו. "אני מחפש עבודה בתחום ובדרום, אבל אני מתקשה למצוא. לא הייתי רוצה לעזוב את המשפחה שלי אבל אם אצטרך אעבור גם למרכז בחיפוש אחר עבודה".

 

בעיני מעסיקים, הבעיה עם הסטודנטים היא חוסר הניסיון שלהם. מירי ארבל, מנהלת משאבי אנוש בחברת "רינג הנדסה" - בין החברות הבודדות ביריד שמציעות משרות למהנדסים, משכרות כביכול יותר איכותיות - סיפרה שקיים קושי אמיתי לגייס כוח אדם בדרום.

 

"או שהם צעירים וחסרי ניסיון או שכבר יש להם עבודה. הלוואי שאפשר היה להכריח את המעסיקים לקלוט את הסטודנטים הצעירים בסיום הלימודים אבל בפועל זה לא קורה. יש בדרום התעוררות ויש היצע גדול של עבודות למהנדסים. בצפון יש מהנדסים רבים המשוועים לעבודה, אבל התנאים בעבודות הרלוונטיות בדרום אינם מאפשרים לתושבי הצפון או המרכז להעתיק את מגוריהם לכאן. יוצא שכל המועמדים הרלוונטיים לא יכולים לעבוד", סיפרה ארבל.

 

באי היריד המחפשים אחר עבודה, נהנו מהרצאות בתחום כתיבת קורות החיים, ואף זכו להצטלם לסרטון קצר שהמעסיק יכול לצפות בו במקום לקרוא את קורות החיים על הנייר. מארגני יריד התעסוקה ציינו, שבעקבות הצלחת היריד הראשון של האתר יתקיימו ירידים נוספים בשיתוף עיריית באר שבע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יריד התעסוקה בבאר שבע
צילום: רועי עידן
מומלצים