שתף קטע נבחר

בנק ישראל הותיר את הריבית על 1.5%

האנליסטים העריכו לפני הפרסום, כי הריבית תישאר על כנה על רקע הסימנים להתמתנות הפעילות במשק, וההשלכות הצפויות של המשבר באירופה. "אמנם העלייה במחירי הדיור מטרידה את בכירי הבנק, אלא שניכר כי הם מבקשים למצוא פתרונות לבעיה שלא במסגרת הריבית", כתבה איילת ניר מאי.בי.אי

נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, הותיר אחר הצהריים את הריבית במשק לחודש יולי על כנה, ברמה של 1.5%. זאת, בהתאם לתחזיות האנליסטים.

 

איילת ניר, הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות אי.בי.אי, העריכה כי הנגיד יבחר שלא להעלות את הריבית, וכי מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, שיתפרסם בחודש הבא צפוי להתייקר ב-0.1%.

 

"אנו מוסיפים להעריך, כי על רקע סימנים להתמתנות רמת הפעילות הכלכלית במשק (יצוא תעשייתי, מדד מנהלי הרכש, המדד המשולב של בנק ישראל, רכישות בכרטיסי אשראי, ירידה במדד אמון הצרכנים, נתונים משוק העבודה ועוד) ועל רקע ההשלכות הצפויות של המשבר באירופה ושל היחלשות האירו על יצור הסחורות והשירותים במשק, כי הריבית המוניטרית לחודש יולי תישאר ללא שינוי", כתבה ניר.

 

ניר הוסיפה: "בנק ישראל אמנם מציין בהודעת הריבית, כי בכוונתו להחזיר את הריבית המוניטרית במשק לרמה "נורמלית", אלא שחשש מפני החרפה של המשבר באירופה (התרחבות למדינות נוספות), והתעצמות ההשפעות השליליות של משבר זה על הכלכלה העולמית והמקומית (בין היתר דרך היחלשות האירו), עשויים לגרור דחייה בכוונה זו של הבנק למועד מאוחר יותר.

 

"אמנם העלייה במחירי הדיור (לרכישה ושכר דירה) מטרידה את בכירי הבנק, אלא שניכר כי הם מבקשים למצוא פתרונות לבעיה זו, שלא במסגרת הריבית המוניטרית במשק".

 

יהודה טלמון, נשיא להב (לשכת ארגוני העצמאים בישראל), מסר בתגובה להחלטת ההנגיד: עם השארת הריבית לחודש יולי על כנה, נשאר בנק ישראל מפלטו האחרון של בעל העסק הקטן והבינוני, כאשר האוצר, במסגרת גיבוש תקציב המדינה, אינו עושה למען העסקים הקטנים והבינוניים במדינת ישראל".

 

אורי יהודאי, יו"ר ועדת כלכלה בהתאחדות התעשיינים ונשיא פרוטרום, מסר: "לנוכח סימני ההאטה בקצב צמיחת המשק הישראלי בחודשים האחרונים, לצד הירידה ביצוא, ואי הודאות הגבוהה לגבי המצב הכלכלי באירופה, הייתה זו החלטה נכונה ואחראית להותיר את הריבית ללא שינוי. גם רוב הבנקים המרכזיים בעולם נזהרים מהעלאות ריבית במטרה לספק למגזר העסקי תנאים אופטימליים להתאוששות".

 

גם נשיא התאחדות המלאכה והתעשיה יהודה אלחדיף הביע שביעות רצון נוכח החלטה שלא להעלות את הריבית. לדבריו, נוכח קצב הצמיחה המתמתן בשוק המקומי, ההאטה ביצוא ומחנק האשראי ממנו סובלים העסקים הקטנים והבינוניים, העלאה נוספת של הריבית היתה גזירה שהמגזר היה מתקשה לעמוד בה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנגיד פישר
צילום: חגי אהרון
מומלצים