שתף קטע נבחר

בריטניה: זוכו פורצים שרצו "למנוע פשע בעזה"

למרות שגרמו נזק של כמיליון שקלים במפעל בברייטון, זיכה חבר מושבעים את חמשת הפורצים - כיוון שלדברי השופט מנעו פשע. שגריר ישראל בלונדון זועם

זעם ישראלי: השגריר בלונדון, רון פרושאור, תקף בחריפות שופט בריטי שהציג עמדה אנטי ישראלית בוטה, לאחר שחבר מושבעים זיכה חמישה בריטים שפרצו למפעל וגרמו לנזק רב. הנאשמים טענו שביקשו "למנוע פשעי מלחמה בעזה". השופט ג'ורג' בט'ארסט-נורמן אמר למושבעים: "אם תחשבו שגיהינום עלי אדמות הוא מה שתושבי עזה סבלו באותה תקופה - זו לא תהיה הגזמה".

 

בתגובה לדברים שפורסמו על ידי "גרדיאן", אמר השגריר פרושאור: "מקריאת דברי השופט, אין ספק שלא מדובר בשעתה הגדולה של מערכת המשפט הבריטית. אני מניח שילדי שדרות, שחיו תחת אלפי טילים במשך שנים, יוכלו להאיר את עיני השופט באשר למשמעות של 'גיהנום עלי אדמות'".

 

"אני משוכנע", הוסיף השגריר, "כי כבודו היה פוסק אחרת אם במקום בחופיה שטופי השמש של ברייטון, היה יושב - במחילה מכבודו - בבניין המתנ"ס בשדרות".

 

על-פי הפרסום, שעורר את זעמו של השגריר נמצאו החמישה זכאים, למרות שגרמו למפעל נזק המוערך ב-180 אלף לירות שטרלינג - מעל מליון שקלים - לקראת סוף מבצע "עופרת יצוקה". החמישה הודו שפרצו למפעל, הנמצא בסמוך לברייטון, וגרמו נזק. לדבריהם, הם האמינו שהמפעל של חברת EDO MBM מפר כללי יצוא, מייצר ומוכר לצבא הישראלי ציוד בו משתמש צה"ל נגד פלסטינים. לטענתם הם ביקשו להאט את הייצור ולמנוע כהגדרתם פשעי מלחמה, הנעשים על ידי חיילי ישראל נגד הפלסטינים.

 

אחד המזוכים, רוברט ניקולס, אמר ל"גרדיאן": "הפעולה היתה אימפולסיבית. רק רצינו לעשות משהו שיעשה הבדל אמיתי עבור אזרחי פלסטין". נאשם אחר אמר: "הרגשתי שלווה בכל מהלך המשפט, מכיוון שאני גאה במה שעשיתי. זה היה הדבר הנכון לעשותו".

 

לדברי ה"גרדיאן" חברי הקבוצה עשו שימוש מוצלח בהוראת חוק

 המקובלת בבריטניה, על פיו נקטו פעולה כדי למנוע פשע חמור יותר. ארבעה מחברי הקבוצה, בני 25 עד 52, הם תושבי בריסטול. החמישי מתגורר בברייטון. בידיעה בעיתון הבריטי מוזכר דו"ח השופט גולדסטון, הקובע שישראל ביצעה פשעי מלחמה במבצע "עופרת יצוקה". 

 

השגריר פרושאור, המתעמת כמעט מדי יום עם תופעות קשות של דה-לגיטמציה בבריטניה, אם באוניברסיטאות, אם בארגונים כלכליים ובעיקר בעיתונות הבריטית, החליט שלא לעבור על דברים אלה בשתיקה. אולם, על רקע התגברות התופעה, נראה שמחאתו לא תוכל לשנות את מצבה ההסברתי העגום של ישראל בבריטניה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרושאור. זעם על השופט
צילום: AP
מומלצים