שתף קטע נבחר

נדחתה ב-3 חודשים ההחלטה בעניין שכר הבכירים

ועדת השרים לענייני חקיקה קיבלה את הצעת שר המשפטים נאמן לדחות ב-3 חודשים את ההחלטה בעניין הצעת החוק של יחימוביץ' וכץ. לדברי נאמן, לפני הכרעה בנושא יש להעריך מה יהיו ההשלכות של החקיקה על כלכלת המדינה. יחימוביץ' בתגובה, "הממשלה הזו שומרת מכל משמר על קומץ עשירים בעוד שהיא מתעמרת בבעלי השכר הנמוך"

ועדת השרים לענייני חקיקה החליטה היום (א') לדחות בשלושה חודשים את החלטתה אם לתת את תמיכת הממשלה להצעת החוק הפרטית להגבלת שכר הבכירים עד פי 50 מהשכר הנמוך בכל חברה. 10 שרים החליטו לאחר דיון בוועדה לקבל את הצעתו של שר המשפטים, יעקב נאמן, שישב בראש הוועדה, לדחות את הצעת החוק ב-3 חודשים על מנת לאפשר לה להמשיך בדיוניה, ולהגיע לסיכומים ולמסקנות.

 

 

בדחייה תמכו השרים: יעקב נאמן, יובל שטייניץ, גלעד ארדן, גדעון סער, בני בגין, דן מרידור, משה כחלון, יוסי פלד, דניאל הרשקוביץ, יצחק אהרונוביץ' ויולי אדלשטיין. נגד הדחייה הצביעו השרים: יצחק הרצוג, שלום שמחון ויעקב מרגי. הוועדה הזאת הייתה אמורה לסיים את עבודתה עד סוף יוני, אולם ביקשה ארכה של שלושה חודשים, עד להגשת מסקנותיה.

 

במהלך הדיון אמר השר נאמן: "מדינה שפויה לא תפעל לפי כותרות עיתונים". שטייניץ הוסיף: "אולי למישהו יהיה רווח פוליטי, אבל זה יהיה נזק לכלכלה, גם אובמה מנע נזק לכלכלה". יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, יוג'ין קנדל, אמר: "זהו נושא מורכב. עובדה שאף מדינה לא פתרה אותו גם ניסתה הממשלה לא צריכה לקדם הצעות פשטניות ולא נכונות". 

 

יחימוביץ' וכץ שוקלים להגיש הצעתם למליאה

יוזמי הצעת החוק, הח"כים שלי יחימוביץ' (עבודה) וחיים כץ (ליכוד) הביעו אכזבה מהדחיה, אבל טרם החליטו אם לנסות להעביר את הצעת החוק שלהם במליאת הכנסת בקריאה טרומית ביום ד' בשבוע הבא, שהוא המועד האחרון לפני יציאת הכנסת לפגרה.

 

יחימוביץ' וכץ חוששים שאם הצעת החוק תעלה להצבעה במליאה ותיפול בעזרת הרוב הקואליציוני בהיעדר תמיכת הממשלה, תקנון הכנסת לא יאפשר להם לחזור ולהעלות אותה עד מחצית השנה הבאה.

  

יחימוביץ' אמרה בתגובה: "כניעת שרי הממשלה לדרישת נאמן בתמיכת ראש הממשלה בנימין נתניהו להאריך בשלושה חודשים את הוועדה לשכר הבכירים מוכיחה כי הממשלה הזו שומרת מכל משמר על קומץ עשירים בעוד שהיא מתעמרת בבעלי השכר הנמוך. כעת ברור שנאמן אשר כל חייו עבד לטובת בעלי ההון (כעורך דין פרטי) ממשיך לשרתם גם בממשלה, וכל כוונת הדחייה אינה אלא לקבור את הנושא. אין לנו כל כוונה להיכנע והקרב להפסקת הפערים הנוראיים בחברה יימשך ביתר תקיפות". יחימוביץ' סירבה לגלות אילו צעדים בכוונתה לנקוט ובאיזו רמה של תקיפות מדובר.

 

חבר הוועדה, השר הרצוג, אמר, כי ההחלטה לדחות את ההכרעה היא "טעות קשה ומיותרת, ויחימוביץ' וכץ צודקים בעמדתם".

 

נאמן: רוב המומחים מתנגדים להצעה

נאמן דחה גם בקשה קודמת של יחימוביץ' וכץ, לקבל את תמיכת הממשלה בהצעתם לפחות בהצבעה הטרומית במליאת הכנסת. נאמן כתב להם בתשובה לבקשתם כי הוא מתנגד גם לאישור החוק בקריאה הטרומית.

 

נאמן מסתמך על דברי המומחים שהופיעו בוועדה שלו, מהם עולה לדבריו כי הנושא כולו הוא בחינת שינוי המבנה של הממשל התאגידי - ולטענתו אלו נושאים שיש לתת עליהם את הדעת בכובד ראש לפני כל שינוי בחקיקה. לדברי נאמן, לפני הכרעה בנושא יש להעריך מה יהיו ההשלכות של החקיקה על כלכלת המדינה.

 

נאמן הוסיף וכתב לח"כים כי רוב המומחים שהם ביקשו לזמן לוועדה היו בדעה שאין להמשיך ולקדם את הצעת החוק שלהם, וזו הייתה דעתם גם של יתר המומחים שהוזמנו על ידי הוועדה.

 

נאמן הבהיר כי הארכה בת שלושת החודשים שביקש לגיבוש המלצות הוועדה הן כל הזמן הדרוש לביצוע "הליך מסודר מעמיק ויסודי שנועד להראות את תמונת המצב במלואה, והצעת הפתרונות תהיה ניתנת ליישום הלכה למעשה ולא רק ליצירת כותרת בתקשורת". 

 

בישיבת שרי הליכוד שהתקיימה הבוקר לפני ישיבת הממשלה, קרא ראש הממשלה, נתניהו, לחברי הממשלה להתנגד להצעת החוק. "אתם חייבים להתנגד להצעת החוק של חיים כץ ושלי יחימוביץ'", אמר בכעס לשרים. "אתם צריכים לנהוג כמו סיעה שמובילה את המדינה ולא כמו סיעה של פופוליסטים. לא לפעול רק לפי מה שפופולרי. החלטות שכאלה צריכות להתקבל רק סביב שולחן הממשלה והן מחייבות את כולן".

 

שטייניץ הבהיר בעבר כי קבלת חוק שכזה עלולה להוביל לפיטורים נרחבים של בעלי שכר נמוך באותן חברות. הוא הזהיר שהן יעבירו מוקדי שירות ועורף לוגיסטי ומשרדי למדינות מתפתחות, וכך תגדל האבטלה בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים