אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

חובר מהמחשב

הכפר א-תואנה. המים מתקרבים אליו
הכפר א-תואנה. המים מתקרבים אליו 
 
 


 

למען כפר פלסטיני: הוציאו מים מהבלוג

אלף איש צילמו ברזים, העלו סרטונים לרשת, הפציצו שרים וח"כים במיילים ואפילו יצרו משחק מחשב - והביאו תוך חודשיים וחצי לחיבור כפר בהר חברון למים. "לא ציפינו להצליח, רצינו רק לעורר מודעות", אומר היוזם, שכבר חושב על היעד הבא

אביאל מגנזי
פורסם: 18.07.10, 21:03

ללא הפגנות אלימות ומבלי לעזוב את המחשב, הצליחו כמה מאות ישראלים להביא תוך חודשיים וחצי בלבד לדבר שספק אם היה אפשרי בשנים של מאבקים ביורוקרטיים - חיבור כפר פלסטיני למים. הם עשו זאת בעזרת בלוג, מיילים - וכמה רשתות חברתיות. 

 

"שברנו את הראש איך לגעת באנשים מבעד לביורוקרטיה. חשבנו מיהו הישראלי המצוי ואיך ניגע בו, ואז עלתה המחשבה לפתוח בלוג ולפעול דרך האינטרנט", סיפר בשיחה עם ynet אהוד עוזיאל, רכז פעילות ציבורית באגודה לזכויות האזרח, על הדרך שהובילה לפעולה המקורית.

 

 

 

כך, ביוזמה משותפת של האגודה לזכויות האזרח ועמותת "במקום – מתכננים למען זכויות תכנון", הוקם הבלוג "פעולה אחת ביום", שמטרתו היתה אחת - להביא לכך שהכפר הפלסטיני א-תואנה, שממוקם בשטח ישראלי בדרום הר חברון, יחובר למים.

 

פרט לבלוג, נפתחו גם קבוצות פעולה ברשתות חברתיות דוגמת פייסבוק. במסגרת הקמפיין, הוזמנו הפעילים להתגייס בכל פעם לפעולה אחת של כמה דקות, למען חיבורו של הכפר. בכל פעם נבחר יעד אחד שיהיה נתון ללחץ קבוצתי למען המטרה, לחץ שנוצר על ידי רבים שמעולם לא פגשו זה את זה.


משאבה בא-תואנה. חובר למים מהמחשב הביתי

 

כך נוצרה קבוצה בת 1,000 איש, מתוכה בין 60 ל-200 השתתפו ב-11 השבועות האחרונים בכל אחת מ-55 הפעולות היומיות. בין היתר, הם "הפציצו" במכתבים את שר התקשורת משה כחלון, סגן שר הביטחון מתן וילנאי והח"כים חיים אורון ודב חנין - שהיו קשורים לנושא. לסגן שר החוץ דני איילון הציעו הפעילים לחבר את הכפר למים "לטובת ההסברה הישראלית בעולם".

 

הפעילים גם התחברו לצד היצירתי שבהם - צילום ברזים בביתם, העלאת סרטון לרשת (מוצג מעלה) בו צעירים ישראלים מודים לתושבי הכפר ש"מוותרים על מים לטובתם", השתתפות בפסטיבל אקטיביזם, יצירת ערך בוויקיפדיה בנושא ואפילו יצירת משחק מחשב, אותו כתבו שניים מהפעילים. כל הפעולות נעשו בהתנדבות, ואחת מהן אפילו הוציאה עשרות מהם מהבית - ביקור בכפר עצמו.

  

"הוכחנו שיש בישראל דמוקרטיה אזרחית"

לאחר חודשיים וחצי הגיע המפנה - שתיים מהפעילות קיבלו שיחות טלפון מתת אלוף יואב מרדכי, ראש המנהל האזרחי, אליו נעשו פניות רבות. מרדכי הודה להן על מכתביהן, עדכן כי בכוונתו לפעול בנושא ותוך זמן קצר הודיעה המנהל כי החליט לחבר את הכפר למים. אמנם האחריות על אספקת המים לכפרים מוטלת על הרשות הפלסטינית, אך בעזרת הפעולה האקטיביסטית הצליחו הפעילים לאלץ את ישראל לעשות זאת, ותוך חודשים ספורים.

 

"האמת היא שלא ציפינו להצליח, אלא רק לעורר מודעות לאחת הבעיות הרבות של הכפר, אך הופתענו לטובה", סיפר עוזיאל, וטען כי בקמפיין הממוחשב השתתפו גם אנשים שלא שייכים לשמאל הפוליטי. "כך קיבלתי מייל מתושב התנחלות, שלקח חלק בקמפיין וציין כי הוא לא מסכים עם דעותיי הפוליטיות, אך בכל הנוגע לזכויות אדם ומים, הוא איתנו".

 

לצד האופטימיות, הבהיר עוזיאל כי עד שהמים לא יזרמו בברזי הכפר, ההישג לא יהיה מושלם. הוא אמר גם שהאקטיביסטים לוחצים על פתיחה של פעילות חדשה, עם מטרה שונה: "אנו שוקלים באיזה קצב, וכיצד להפוך זאת לעניין קבוע, אך כבר הוכחנו שיש דמוקרטיה אזרחית בישראל ושאם יש ערוץ - אנשים פועלים".

 

ראש מועצת הכפר: תודה על כל מה שעשיתם

גם בכפר מודים כי לא האמינו ביכולתה של היוזמה לשנות את המצב הקיים. "הופתענו", אמר סאבר אלחוריני, ראש מועצת הכפר א-תואנה, בשיחה עם ynet. "אנחנו עדיין לא יודעים מתי המים יגיעו לברזים, אבל אנחנו אומרים לפעילים, לחברים שלנו, כל הכבוד. תודה להם, על הפעילות והעזרה. על כך שהם עשו כל מה שניתן, שפנו לכנסת, שהגיעו לכאן. אנו מודים לכל אחד ואחד מהם, ויודעים שיש מי שאכפת לו מאיתנו".

 

במנהל האזרחי אמרו בתגובה כי אספקת המים לתושבים הפלסטינים ביהודה ושומרון מוטלת על פי הסכמי הביניים על רשות המים הפלסטינית: "עם זאת, בדיון דחוף שכינס ראש המנהל הוחלט לפנים משורת הדין לפעול להקמה מיידית של נקודת מילוי מים לתושבי הכפר". בנוסף, אמרו במנהל שהם פועלים לקידום מכרז להקמת רשת מים פנימית במימונו של המנהל.

 

כפר א-תואנה עשוי לקבל בקרוב חדשות טובות נוספות. במנהל אמרו כי הוא עשוי להתחבר גם לרשת החשמל: "לאחרונה הועבר לרשות האנרגיה הפלסטינית אישור מטעם קצין מטה חשמל במנהל האזרחי לחיבור הכפר לחשמל, והעניין נמצא בטיפולם מול חברת החשמל".

 

Read this article in English

 


בהכנת הידיעה השתתף שמוליק גרוסמן

 

תגיות: בלוג | פלסטינים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as25-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©