אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

רואים את הסוף

המכסה שסותם את הבאר צילום: AFP
המכסה שסותם את הבאר צילום: AFP
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

BP: סתמנו את באר הנפט במפרץ מקסיקו

המכסה שהותקן על באר הנפט לפני שלושה שבועות היה רק פתרון זמני. ביממה האחרונה הזרימה BP בוץ כבד לתוך הבאר, והוא דוחקת מטה את הנפט שמבקש לפרוץ החוצה. בהמשך ייסתם הפתח בבטון. בתוך כך התפרסם סיכום של הדליפה: 776 מיליון ליטר של נפט זרמו למימי המפרץ

סוכנויות הידיעות
פורסם: 04.08.10, 15:37

סוף לזיהום? חברת BP הודיעה היום (ד') כי הצליחה לסתום את באר הנפט הדולפת במפרץ מקסיקו - צעד משמעתי לקראת סיום מוחלט של אירוע הדליפה הגדול בתולדות ארצות הברית.

 

מכסה במשקל 75 טונות שהותקן על פתח הבאר הדולפת לפני כשלושה שבועות, שמנע את המשך זרימת הנפט לתוך המים, היה רק אמצעי זמני לעצירת הזיהום. ביממה האחרונה החלה BP להזרים לתוך הבאר הפגועה בוץ כבד שנועד לדחוק מטה את הנפט שמבקש לפרוץ החוצה. BP העריכה בימים האחרונים שהתהליך ההנדסני המורכב הזה, הקרוי "static kill" יעשה את העבודה ויסתום את הבאר. לפי שעה, התהליך מתקדם ללא תקלות.

 

לאחר כשמונה שעות של הזרמת בוץ עצרו אנשי החברה את המשך התהליך כדי לאמוד את הלחץ בתוך הבאר באמצעות חיישנים. לדבריהם, הלחץ יציב והבאר כולה נמצאת במצב סטטי.

 

"זהו ציון דרך", אמרה דוברת מטעם החברה. "זהו צעד קדימה לקראת 'חיסול' הדליפה מהבאר". השלב הבא לדבריה, יהיה החלטה האם לאטום את הבאר הפגועה בעזרת בטון.

 

השלב הבא: סתימת בוץ ובטון מפתח נוסף 

כדי לדעת האם התהליך הנוכחי אכן מצליח, יצטרכו אנשי BP להמתין לסיום הקידוח של שתי בארות נפט מקבילות - פעולה שהחלה לפני כחודשיים ואמורה להסתיים בשבועות הקרובים. רק אז ניתן יהיה לאמוד באופן מדויק את הלחץ בתוך מאגר הנפט התת-ימי.

 

אצלנו בשכונה:
הקידוח החדש של BP - רק 1,500 ק"מ מישראל / רונן בודוני
הקידוח בלוב יצטרף לעוד קידוחי מים עמוקים באזור מלטה וסיציליה, ומדינות האזור חוששות מדליפה. בינתיים - מחקר חדש ומקיף רק מדגיש עד כמה חמור הסיכון: המגוון הביולוגי בים התיכון הוא המאויים בעולם; באף מקום אחר עושר המינים אינו סובל כל כך מזיהומים, מינים פולשים ושינוי האקלים
לכתבה המלאה

השלב הבא יהיה הזרמת בוץ ובטון לתוך הבארות החדשים - בתהליך הקרוי "bottom kill". כך ניתן יהיה לסתום את מאגר הנפט לחלוטין, משני צדדיו,.ורק בסיום התהליך הזה תוכל BP להכריז באופן סופי על הצלחת המבצע כולו, וסיום אירוע דליפת הנפט. 

 

כל העבודות מתבצעות בלוח זמנים צפוף, בגלל עונת ההוריקנים  המתקרבת. סופה עזה שתגיע לאזור עלולה לעכב את המבצע כולו - ואף לגרום לתקלה שמשמעותה דליפה נוספת.

 

סיכום: 776 מיל' ליטר נפט דלפו; 3/4 מהכמות כבר איננה

סתימה של הבאר באופן מוחלט תסמן את סופו של אירוע דליפת הנפט הגדול בתולדות ארצות הברית. מאז הפיצוץ באסדת הקידוח "דיפווטר הורייזון" ב-20 באפריל זרמו למימי מפרץ מקסיקו 4.9 מיליון חביות נפט - כ-205 מיליון גאלונים שהם כ-776 מיליון ליטרים.

 

נתונים אלה התפרסמו בימים האחרונים לאחר שצוות מומחים מטעם הממשל ביצע חישובים של כמות הנפט. החישובים נועדו לסייע לממשל לאמוד כמה קנסות ופיצויים תידרש החברה הבריטית לשלם.

 

מצילומים ברזולוציה גבוהה שנבדקו לעומק עולה כי מיד לאחר הפיצוץ באסדה והטביעה שלה, הנפט זרם לים בקצב של 62 אלף חביות ליום. ב-87 הימים שלאחר מכן, פחת קצב הדליפה. קצת לפני שהבאר נסתמה באופן זמני, הקצב עמד על 53 אלף חביות ביום.

 

לא כל הנפט זרם לתוך האוקיינוס, ציינו המומחים. מאמצי BP לשאוב את הנפט ישירות מהבאר הצליחו ללכוד כ-800 אלף חביות לפני שהבאר נסתמה במכסה.

 

הנפט שדלף גרם לפגיעה חמורה במערכת האקולוגית של המפרץ - בים ובחופים. כמו כן, נפגעו הדגה והפרנסה של אלפים מתושבי האזור. ובכל זאת, נכון לעכשיו כשלושה-רבעים מהנפט שזרם מהבאר נעלם - התפרק ושקע לקרקעית, התאדה באוויר או נאסף ופונה מהמקום בידי צוותי ניקיון שנשכרו בידי חברת BP.

 


תגיות: דליפת נפט | BP

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©