שתף קטע נבחר

השנה החדשה הפרטית שלי

ד"ר אמיר הלמר חושב שאפשר לחגוג את ראש השנה בכל יום בשנה, צריך רק להחליט ולצאת לדרך חדשה. איך עושים את זה? מחליטים, מתכננים, מכוונים ומתמידים, והכי חשוב - כל הזמן להיות פעילים. בטור מיוחד הוא מציע שאלון כדי למקד מטרות וכמה טיפים שנותנים תקווה לשנה חדשה וטובה

לעתים אני מציב לעצמי את ראש השנה הפרטי שלי, שיכול להתרחש בכל זמן, ומחליט לצאת למסע רוחני, שיפתח לי דרך חדשה, בה אזנח הרגלים גרועים לטובת הרגלים מועילים יותר, אקדיש יותר זמן לבני, אהפוך את הספורט לדרך חיים, אהיה טוב לאחרים ולעצמי ועוד ועוד הבטחות.

 

ההבדל בין ראש השנה הפרטי שאני מכריז עליו לבין א' בתשרי הוא בחגיגיות ובקדושה, שמלווה את חודש תשרי על כל חגיו. יחד עם זה, אם "ראש השנה" יכול להתרחש בכל רגע גשמי נתון, אני מחליט לעטוף אותו באצטלה של קדושה, בכך שאבטיח ואעשה הכול, אבל הכול, כדי לקיים את ההבטחה, קשה ככל שתהיה.

 

מחליט לעמוד בהבטחה לעצמי

למעשה, מהותה של ההבטחה אומרת: החלטתי להכניס שינוי כלשהו בחיי ואני מבטיח שאעמוד בהחלטה. וכאן בא העיקר – שינוי לא מתרחש ב"זבנג וגמרנו", אלא באיטיות ולאורך זמן. ההבטחה היא, אפוא, לתכנון, להתמדה, לכוונה, כך שאגיע להגשמה.

 

וזו מהות השנה החדשה: "כל שנה מתחילה בסימן שאלה - ואנחנו נמצא לה תשובה". איך? נחליט, נתכנן, נתכוונן ונתמיד ותמיד - נהיה אקטיביים.

 

שאלון מקדם וממקד מטרות

השאלון הבא יסייע לכם להתבונן במבט רחב אופקים על המטרות שהצבתם לעצמכם ועל מידת השפעתן על עתידכם.

  • בחרו מטרה אחת מתוך מטרותיכם לשנה הקרובה.
  • רשמו את המטרה בצורה ברורה עד כמה שניתן (תאריך, מקום, אופן. אם מדובר בכסף - נקבו בסכום מדויק).
  • ענו של השאלות הבאות:

1. מהי המטרה שלי?

2. מהו תאריך הגשמת המטרה?

3. האם השגת המטרה תלויה רק בי? אם לא, איזה נתח ממנה מצוי באחריותי המלאה?

4. האם המטרה היא במיתאם מלא לערכים ולאמונות שלי? פרטו.

5. אילו ויתורים אעשה למען הגשמת המטרה? אילו פעולות, המוגדרות כיציאה מתחום הנוחות, מתבטאות בויתורים שאעשה?

6. האם המטרה מצדיקה את הויתורים הללו? מהם היתרונות שאשיג על אף הויתורים?

7. אילו יכולות וכישורים שניחנתי בהם, יסייעו לי בהגשמת המטרה?  

8. כאשר המטרה תוגשם – איך אראה... אשמע... ארגיש...  

9. דמיינו את עצמכם בעוד שלוש שנים ובדקו - כיצד השגת המטרה תשפיע על כל אחד מענפי עץ החיים שלכם? (קריירה, משפחה, בריאות וכושר, מערכות יחסים,

סביבה פיזית, צמיחה, עושר, תרבות פנאי).

 

הצבת שאלון כזה לגבי כל מטרה, תציג מולכם את מכלול האתגרים שבהגשמתה.

 

להיות המבקר האיכותי של עצמכם

כלי נוסף שאני מציע לכם: פיתוח היכולת לבקר באופן איכותי את עצמכם. בתוך כל אדם מצויים גם מבקר איכותי וגם מקטרג. המקטרג יאתר את הסיבות שבעטיין לא יוכל להגשים את המטרה וכך ירפה את ידיו. המבקר האיכותי יבדוק את הדברים שעלולים להשתבש במהלך השגת המטרה ואת אלה שימנעו ממנה להתממש. בזכות איכותו הוא יציע דרכים לפתרון ושלל אפשרויות להתגבר על המכשלות הצפויות.

עליכם ללמוד לנווט את דרככם ולמצוא בתוככם את המבקר האיכותי, המהווה בדיקה איכותית נוספת למטרות שקבעתם לעצמכם.

 

לדוגמה: המטרה שקבעתי לעצמי היא הורדה במשקל. כמבקר איכותי אני מודע לבעיה שיש לי במימוש מטרה זו- צורך במשהו מתוק שמתעורר בסביבת חצות ומביא אותי לזלול חפיסת שוקולד שלמה.

המקטרג שבתוכי יאמר: " עזוב! אין לך סיכוי להצליח בדיאטה, הרי בלילה אתה תמיד נופל בפח".

המבקר האיכותי יציג גם פתרון: לרכוש צנצנת ריבה דיאטטית. כשיתעורר הצורך שלי במתוק, במקום חפיסת שוקולד שלמה אוכל שתיים-שלוש כפיות ריבה. כך אצרוך את הסוכר שגופי זקוק לו, אולם אמנע מצריכה פראית של קלוריות.


בשלב הבא אקדיש מאמץ להימנעות מהליכה למטבח ואסתפק בשתיית מים מבקבוק שאניח ליד מיטתי.

 

ומשהו ממני, לסיום: "יש חגים לצחוק ויש חגים לגבורה, יש חגים לחרות ויש חגים לתורה. ראש השנה הוא חג התקווה". תקווה להתחלה חדשה מוצלחת וטובה. בהצלחה בשנה החדשה.

 

  • ד"ר אמיר הלמר הוא מנכ"ל מגדלור, מרכז אימון אישי והמכון הישראלי להכשרת מאמנים ומחבר הספר "מגדלור - המדריך השלם ל coaching".


 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים שתהיה שנה טובה? כך תעשו את זה
צילום: עידו ארז
הכותב, ד"ר אמיר הלמר
צילום: גל טוביהו
לאשה בפייסבוק
מומלצים