שתף קטע נבחר

כרזות במצרים: גמאל מובארק רץ לנשיאות?

מפלגת השלטון המצרית מתעקשת שהיא לא אחראית לכרזות "כן לגמאל" שנתלו ברחבי המדינה. אך גורם פוליטי טוען: זה בלון ניסוי לבדיקת הלך הרוחות בציבור

תושבי מצרים הבחינו באחרונה בכרזות מפתיעות שנתלו ברחבי הבירה קהיר ובערים נוספות ואשר מקדמות את מועמדותו של גמאל מובארק לתפקיד נשיא המדינה. במפלגת השלטון התעקשו היום (א') שלא מדובר ביוזמה שלהם, אך גורם פוליטי טען שבנו של חוסני מובארק מנסה לבחון את האהדה כלפיו בציבור.

 

חוסני מובארק (82), האוחז במושכות השלטון מאז 1981, צפוי להשלים את השנה החמישית בקדנציה השישית של כהונתו. לפי שעה הוא טרם הודיע אם יתמודד שוב לנשיאות ב-2011. רבים במצרים מאמינים כי אם יחליט מובארק שלא להתמודד - הוא יעביר את סמכויותיו באופן קבוע לבנו גמאל (46).

 

הרמיזות לגבי מועמדותו הצפויה של הבן מעוררות כעס באופוזיציה ואי-נחת בצמרת מפלגת השלטון. המסע החדש החל בהודעה שפירסם איש עסקים אלמוני בשם מג'די אל-כורדי, שהקים אגודה בשם "הקמפיין העממי לתמיכה בגמאל מובארק". הוא אף תלה מדבקות בכמה שכונות בקהיר כאות לתמיכה בבנו של הנשיא. אחר כך החלו לצוץ התארגנויות דומות של אנשים שאינם מוכרים.


כוחות הביטחון לא מסירים את הכרזות (צילום: AP)

 

לא נמסר מי עומד מאחורי הכרזות החדשות, אך ההערכה היא שמדובר בתומכיו המעוניינים לחזק את מעמדו בתוך המפלגה כדי להכשיר את הקרקע למערכה הצפויה. תושבים סיפרו שפעילים התומכים במועמדותו של מובארק הבן החתימו עוברי אורח על עצומה שכותרתה: "כן לגמאל". המפלגה הדמוקרטית הלאומית מצדה הכחישה כל קשר לקמפיין, אבל אולם גורם בשורותיה אמר לסוכנות הידיעות AP ש"הכרזות נועדו להיות מעין בלון ניסוי לבדיקת האהדה של גמאל ברחוב".

 

כוחות הביטחון לא פעלו להסיר את הכרזות, על אף החוק האוסר לפתוח במסע בחירות עד כמה חודשים לפני ההצבעה. "היוזמה הזו אמורה להיראות כאילו מדובר בתנועה עממית ספונטנית, אבל קשה להתעלם מטביעת האצבע הבולטת של המפלגה הדמוקרטית הלאומית", אמר סלמה אחמד סלמה, בעל טור בעיתון "אל-אהרם". "שתיקת הנשיא יכולה להתפרש אך ורק כתמיכה".

 

מי שדוחף את הקמפיין אינו מהסס ליצור זיקה בינו לבין גמאל אחר - גמאל עבד אל-נאצר, הנשיא המיתולוגי עבור רבים במצרים ובעולם הערבי. העיתון "אל-מסרי אל-יום" דיווח כי מארגני הקמפיין החליטו להשתמש בשיר "יא גמאל,

יא חביב המיליונים", שכתב הזמר הוותיק עבד אל-חלים חאפז על עבד אל-נאצר, לטובת הקמפיין של מובארק הבן. שיר זה הוצמד לסרטון שיצולם בעת הסיור של פעילי השטח שייצאו לאסוף חתימות לתמיכה במובארק.

  

השאלה לגבי יורשו המסתמן של הנשיא הפכה לנושא בוער לאור מצבו הבריאותי של מובארק האב וגילו המתקדם. בנו נחשב למועמד הטבעי לרשת את מפלגתו, מאחר שהנשיא מעולם לא מינה לעצמו סגן ומפלגתו לא ייצרה פוליטיקאי הזוכה לאהדה ציבורית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסכמה בשתיקה. גמאל מובארק
צילום: AFP
הכרזות בקהיר
צילום: AFP
מומלצים