שתף קטע נבחר

תוכנית חדשה: חילוניים ודתיים ילמדו יחד לבגרות

במשרד החינוך מנסים לקדם מיזם חדש, שלפיו יוצע למנהלי הספר החילוניים והדתיים באותם היישובים לקיים יחד את שיעורי האזרחות ולהגיש בצוותא את המטלה המרכזית במקצוע. "זהו מהלך לא פשוט שדורש אומץ רב", הודה יוזם הפרויקט

חילוניים ודתיים רבים חלקו יחד את אותה המסגרת רק במהלך השירות הצבאי, אבל כעת הם עשויים להפוך - עוד שנים קודם לכן - לחברים לספסל הלימודים. על-פי יוזמה חדשה שמקדם משרד החינוך, ילמדו יחד תלמידי תיכון חילוניים ודתיים לבחינת הבגרות באזרחות, יגישו במשותף את המטלה המרכזית במקצוע ואף יונחו על-ידי שני מורים משני המגזרים.

 

התוכנית, שעברה בשנה שעברה ניסוי (פיילוט) מוצלח בבתי ספר בצפון, תוצע כבר השנה לכלל בתי הספר - שלפי שעה, יוכלו להחליט האם ברצונם לקחת בה חלק או לא. מדובר ביוזמה של הממונה על החינוך הממלכתי-דתי במשרד החינוך, אברהם ליפשיץ, שרואה בכך הזדמנות לקירוב לבבות משמעותי בין שני הציבורים.

 

"כולנו חיים באותה מדינה יהודית ודמוקרטית", הסביר ליפשיץ. "לכן, חשוב מאוד לפעול להסיר את המחיצות, להדק את שיתוף הפעולה בין המגזרים השונים ולהגביר את הדיאלוג בחברה".

 

על-פי התוכנית, ייערכו השיעורים לסירוגין הן בבית הספר החילוני והן בזה הדתי הממוקמים בקרבת מקום בכל עיר. משקלה של המטלה שאותה יידרשו להגיש בזוגות "מעורבים" הוא 30 אחוזים מהציון הסופי ומוערך ב-20 שיעורים שנתיים, בתוכנית לימודי האזרחות ברמה של שתי יחידות לימוד.

 

בשנה שעברה נערך הניסוי בתוכנית בין אולפנת טבריה הדתית לבין בית הספר "נופי גולן" החילוני בקצרין, והוכתר בהצלחה רבה. התלמידים שלקחו בו חלק סיפרו על השיעורים וההיכרות בין התלמידים מצדו השני של המתרס הייתה מרתקת ותרמה רבות להכרת האחר.

 

"מדובר בבשורה, כיוון שלימודים משותפים לא היו עד כה חלק ממטרות מערכת החינוך", הסביר ליפשיץ. "עם זאת, מדובר במהלך לא פשוט שדורש אומץ רב, אך אנו רואים בכך אבן דרך משמעותית לקראת הגברת השותפות בחברה".

 

כבר אחרי החגים, תכנס הנהלת משרד החינוך, יחד עם המזכירות הפדגוגית, את מנהלי בתי הספר והמורים לאזרחות - בניסיון לשכנע אותם להירתם למהלך ולקחת חלק בתוכנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לומדים אזרחות, עם או בלי כיפה (ארכיון)
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים