שתף קטע נבחר

מדריך מצולם: לקנות מייבש כביסה בלי להתבייש

האם אפשר להניח מייבש כביסה בחדר נטול חלון? ואיזה מייבש לא יקמט את הבגדים, יבזבז פחות חשמל וייבש מהר? כך נקנה מייבש כביסה שמתאים לצרכים שלנו

לפני שנתחיל, חשוב לציין כי מייבש כביסה אינו מכשיר שנדרש בכל בית ישראלי, שכן גם החורף פה עשיר בשמש.

 

הוא מתאים בעיקר לאלו מאיתנו שחיים באזורים עתירי לחות, למי שזמנו קצר, ולמי שמייצר כבסים רבים שאינם עדינים מאוד, שכן אלו דורשים סחיטה נמוכה ומצריכים ייבוש ארוך ומייגע, ובעוצמה גבוהה ומבזבזת חשמל. צריכים מייבש? צפו בכתבה, ואז הדפיסו את הטיפים.

 

 

 

מחירים:  בין 1,200 ל-4,000 שקל.

 

התאמה למכונת הכביסה: הסתכלו על מכונת הכביסה שלכם. את המייבש יש להתאים למכונה. למכונה של 7 ק"ג יש להתאים מייבש של 7 ק"ג. לרוב המייבשים יש יכולת הכלה של 8-6 ק"ג ולרובם פתח חזיתי. ישנם גם מייבשי כביסה שיכולים לשאת 10 ק"ג, אולם הם לא נפוצים בארץ.

 

יש שלושה דגמים עיקריים של מייבשי כביסה: מייבש כביסה עם טיימר וצינור; מייבש כביסה עם טיימר, צינור וחיישנים ומייבש כביסה עם טיימר חיישנים וקונדנסר.

 

הסוג הראשון: מגיע עם צינור שרשורי באורך 3-2.5 מ', שפולט את האדים החוצה. צינור ארוך יותר לא יעבוד היטב. שימו לב היכן ממוקם חור הצינור והאם מיקומו נוח לכם. מייבש כזה, צריך למקם ליד חלון.

 

הסוג השני: גם הוא מגיע עם צינור, אבל כאן כבר יש מגוון של תוכניות, שבע עד תשע במספר. בעזרת חיישני הלחות שמותקנים בו סביב התוף, הוא קובע כמה זמן לייבש את הכביסה, וחוסך כך בזמן ובחשמל. גם אותו יש למקם ליד חלון.

 

הסוג השלישי: מגיע גם הוא עם חיישני לחות, רק שיש לו מגירה, בה כל האדים מתעבים והופכים למים. חייבים לרוקן אותה מפעם לפעם, ואפשר להשתמש במים שהצטברו להשקייה. הוא מתאים גם לחדרים בלי חלון, אבל הוא גם יקר יותר ויש לנקות גם את הקונדנסר שלו.

 

לא בא לכם לרוקן את המגירה? התקינו צינורית שתתחבר לביוב, בדיוק כמו מכונת הכביסה, כך שהמים יזרמו ישירות לביוב. כל זה רק בתנאי שהמייבש ממוקם מעל מכונת הכביסה, אחרת תהיה הצפה.

 

מייבש שפועל על גז: לא נפוץ בארץ, אבל אפשר להזמינו באופן מיוחד. הוא דורש חיבור לגז על ידי טכנאי.

 

טיפים לאחזקה, ניקיון ומניעת קמטים

תוף: למרות שהם במיעוט, מוטב לבחור במייבש עם תוף נירוסטה, כי הוא לא יחליד כמו תוף מפח מגולוון.

 

ניקוי המסנן: לכל המייבשים יש מסנן בתוכם שחייבים לנקותו מסיבי בדים אחרי כל ייבוש. לא תנקו, הייבוש הבא יהיה ארוך יותר, ויבזבז יותר חשמל.

 

חשמל: מייבש כביסה עם דירוג אנרגטי B יעיל יותר ממייבש בדירוג אנרגטי C.

 

בגדים מקומטים: הטענה העיקרית נגד מייבשים, היא שהם מקמטים את הבגדים. ובכן מייבש לא מקמט את הכבסים אבל הוא גם לא מגהץ אותם. קבלו עצה: העבירו את הכבסים למייבש ברגע שמכונת הכביסה מסיימת את פעולה. כמה שתוציאו את הכבסים מהר יותר, כך הם יצאו פחות מקומטים.

 

תוכנית אל קמט: אם זה לא מרגיע אתכם, חפשו מייבש עם תוכנית אל קמט, שמזרימה אוויר קר להליך הייבוש. יש גם תוכנית שנקראית קריס קרוס שגם היא מונעת התקמטויות.

 

אורך חיים: מייבש כביסה אמור להחזיק מעמד 14-10 שנים. כל המייבשים מגיעים עם אחריות מלאה לשנה. בתוספת של 200-100 שקל תוכלו להרחיב את האחריות ל-4-3 שנים. ישנם מייבשים שמגיעים עם אחריות גם ל-8 שנים, אבל שימו לב שאחרי שנה, מדובר באחריות רק על חלקי החילוף.

 

ייעוץ: אביצור יוסף, סנסנטר, דיזינגוף סנטר ורשת מחסני חשמל


פורסם לראשונה 16/10/2010 17:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
יש להתאים את המייבש למכונה
צילום: דלית שחם
מומלצים