שתף קטע נבחר

דחייה זמנית: נתניהו יחפש פתרון לתקציב לחרדים

בלשכת ראש הממשלה הסבירו ש"רק מחוקקים הסדר שקיים כבר 30 שנה" - אבל אחרי שבישראל ביתנו, בעבודה וגם בליכוד נשמעו קולות המתנגדים לחוק עוקף בג"ץ למען החרדים, שטייניץ, ישי וגפני נפגשו וסיכמו על דחייה בהצבעה. גפני: קדימה צבועים, הם בעצמם אישרו הטבות לחרדים

החרדים איימו בפרישה, ראש הממשלה הבין שאין לו רוב - אז התקציב לאברכים יעבור בדרך אחרת. אחרי פגישה הערב (שבת) בין שר האוצר, אנשי משרד ראש הממשלה וראשי החרדים בקואליציה - סוכם כי חוק עוקף בג"ץ שאמור להסדיר העברת מאות מיליונים לאברכים, לא יעלה מחר להצבעה בוועדת השרים לענייני חקיקה. נתניהו השיג עוד דחייה, ובשבועות הקרובים אמור להתגבש פתרון לסוגיה.

 

החוק המאיים על שלמות הקואליציה נדון בפגישה בין שר האוצר שטייניץ, שר הפנים, יו"ר ש"ס אלי ישי, וכן מגיש הצעת החוק מעוררת המחלוקת - יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני מיהדות התורה. הנושא יעלה מחר בוועדת השרים, אך רק לדיון ולא להצבעה.

 

מלשכת נתניהו נמסר כי "ראש הממשלה יעביר את החוק לאחר שינויים שיעודדו את האברכים לצאת לעבודה. החוק המוצע אינו משנה את המצב הקיים, שהחל לפני 30 שנה. יש לציין כי גם בעת שקדימה הייתה בשלטון הוחל החוק בפועל".

 

הצעת החוק נועדה לעקוף את פסיקת בג"ץ המבטלת את התמיכות הקיימות באברכים שבתקציב המדינה החל מ-2011.

 בג"ץ קבע שקצבאות אלה מפלות לרעה סטודנטים נזקקים במוסדות להשכלה גבוהה, אלא אם ישולמו לפי קריטריונים שוויוניים. בעקבות הפסיקה החלו הסיעות החרדיות ללחוץ על הממשלה למצוא תחליף חוקי לקצבאות.

 

הערב הודיעו שרים בישראל ביתנו, בעבודה ואף בליכוד, כי יתנגדו להצעה. שר החינוך, גדעון סער, נימק: "הצורך בשילוב המגזר החרדי בכל המערכות בחברה, כולל בשוק העבודה, הוא אינטרס עליון, ואני מאמין שניתן להגיע לפתרונות מוסכמים על כל הצדדים, תוך התחשבות בצרכים המיוחדים של המגזר החרדי".

 

בישראל ביתנו טענו כי "בנוסף לעובדה שהצעת החוק מפלה בצורה בוטה את ציבור הסטודנטים בישראל המשרתים בצה"ל ומשלמים מיסים, היא מנציחה את האבטלה ומעודדת מגזר שלם לא לצאת לעבודה ופוגעת בכלכלת ישראל". גם השרים יצחק (בוז'י) הרצוג ושלום שמחון מהעבודה הודיעו שיתנגדו.

 

גפני: "אפליה? הסטודנטים מופלים לטובה"

גפני עצמו מתעקש ש"בעבר, הרכב של בית המשפט בראשות השופט טירקל אישר את הסדר הבטחת ההכנסה אשר קיים כבר עשרות שנים, אך לאחרונה בית המשפט העליון פסק כי הדבר צריך להיות מוסדר בחקיקה בכנסת, ועל כן ניתנה ארכה עד ינואר 2011 כדי לאפשר לכנסת לעגן זאת בחקיקה. את זה אנחנו עושים כעת, לא כחוק עוקף בג"ץ אלא חוק בהכוונת בג"ץ".

 

איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל, אמר כי "הצעת החוק מהווה סטירת לחי לציבור של 280 אלף סטודנטים, ואני מקווה ששרי הממשלה ימנעו מלהנחית על צעירי ישראל מהלומה משל עצמם דרך תמיכה בהצעת האתנן".

 

גפני טוען: "ועדת הכספים קיימה לאחרונה דיון מקיף בנושא, והתברר בצורה חד משמעית מהנתונים של החשב הכללי במשרד האוצר כי הסטודנטים מקבלים פי כמה מאשר האברכים. כך שהטענה על אפליה לטובה, אינה נכונה, אלא להפך".

 

מציע החוק הודף גם את ההתקפות מסיעת קדימה ואומר כי זו צביעות שאין כדוגמתה. "כל ממשלות ישראל בעשרות השנים האחרונות, כולל ממשלת קדימה, קיימו את ההסדר של הבטחת ההכנסה,

 יתרה מזאת, קדימה העבירה חוקים רבים לטובת הציבור החרדי וביניהם חוק הישיבות הקטנות אשר עברו בדממה תקשורתית. ההתקפה הנוכחית על החוק היא צביעות ממדרגה ראשונה ואין לה כל הסבר אלא ברצון לפגוע בממשלה".

 

גפני מוסיף כי "אין בהצעת החוק בקשה לתוספת תקציבית ולו של שקל אחד ממה שניתן לאברכים כיום כבעבר עשרות בשנים על-ידי כל ממשלות ישראל. תקציב הבטחת ההכנסה מיועד לקבוצת אוכלוסיה החלשה ביותר בחברה הישראלית והיא תימשך להתקיים כפי שנעשתה עד כה".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 23/10/2010 20:49

 

בהכנת הידיעה השתתפו רוני סופר, קובי נחשוני, צבי לביא ואביעד גליקמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. עשו את זה קודם, לפני
צילום: גיל יוחנן
שטייניץ. לא רוצה בעיות לתקציב
צילום: עופר עמרם
גפני. "רק בהכוונת בג"ץ"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים