שתף קטע נבחר

האיטי: הכולרה הגיעה לבירה, מספר החולים הוכפל

במרכז האיטי מניין המתים כבר הגיע ל-220, ומספר החולים הוכפל ועומד על 3,000. המגפה הגיעה לבירה, שם חיים בתנאים סניטריים ירודים מאות אלפי בני אדם. בתי החולים מוצפים ובאו"ם הבהירו: "יש להתכונן לתרחיש הגרוע מכל"

תשעה חודשים לאחר רעידת האדמה העזה שפקדה את האיטי, מתממש תסריט האימה שממנו חששו ארגונים הומניטריים וארגון הבריאות העולמי. המחלה שמוגרה לפני יותר מ-100 שנה בהאיטי, פרצה במרכז המדינה והיא הולכת ומתפשטת לבירה פורט-או-פרינס, שם חיים במחנות פליטים בצפיפות יותר ממיליון בני אדם.

 

"לפחות 5 מקרים חדשים של כולרה נתגלו אור ליום ראשון בבירת האיטי, פורט-או-פרינס, וקיים חשש כי המגפה תתפשט במהירות למחנות הפליטים שבהם חיים, בתנאים סניטריים ירודים, 1.3 מיליון מניצולי רעידת האדמה העזה שפקדה את האיטי ב-12 בינואר", כך הודיע הבוקר (יום א') ארגון הבריאות העולמי. 

 

ארגונים הומניטריים הפועלים בהאיטי הגבירו בסוף השבוע את מאמציהם כדי למנוע את התפשטות המגפה שפרצה לפני מספר ימים במרכז המדינה וגבתה עד כה 220 קורבנות. ביום שישי דיווחו השלטונות על 1,500 חולים, אולם ביום ראשון הוכפל מספרם והוא עומד כעת על יותר מ-3,000 חולים. 

 

השלטונות החלו להעביר צוותים רפואיים, תרופות ומי שתייה לאזורים הנגועים במרכז האיטי. "אנחנו עושים הכל כדי למנוע את התפשטות המגיפה לבירה פורט-או-פרינס. זה אתגר עצום והוא כעת בעדיפות עליונה", אמר דובר האו"ם בהאיטי, אימוג'ין וול, לכתב רויטרס.

 

ואולם, דניאל רוזייה, דובר של הארגון ההומניטרי האמריקני "מזון למען עניים", אמר כי "אור ליום ראשון כבר התגלו מספר מקרים של כולרה בבירה. אני יכול לדווח על חמישה חולים שנתגלו באזור מחנות הפליטים". לטענתו, למרות הודעת השלטונות, "לא נעשה די כדי לתחום את האזורים הנגועים".

 

"כבר 72 שעות שאנחנו מבקשים מהשלטונות לבודד את האזורים הנגועים וליצור חיץ בינם ובין שאר המחוזות", הוסיף, "זה עדיין לא קרה. אילו החולים היו מקבלים את הטיפול בדרוש במחוזות הנגועים הם לא היו מגיעים כלל לבירה ויוצרים את המצב הכאוטי שנוצר".

 

"נותר רק להתפלל לאל" 

פעילי הארגונים ההומניטריים בסנט-מאק במרכז האיטי, שם פרצה המגפה, מסרו כי בתי החולים באזור אינם יכולים להכיל את אלפי החולים, ורבים מהם שוכבים על הארץ מחוץ לבתי החולים.

 

ברעידת האדמה שפקדה את האיטי ב-12 בינואר, נהרגו 300 אלף בני אדם וכמעט מיליון וחצי בני אדם נותרו ללא קורת גג. הניצולים פשטו על כל חלקת אדמה ברחבי הבירה ומחוצה לה ומזה תשעה חודשים הם חיים בצפיפות רבה. חלקם ישנים מתחת לכיפת השמיים וחלקם באוהלים מאולתרים ברחובות ובפארקים.


אם רוכנת מעל ילדה החולה בכולרה, בבית החולים גראנד-סלין (צילום: AP)

 

"אנחנו יודעים שאפשר להידבק ממים נגועים או מאוכל נגוע. אנחנו מאוד פוחדים. כל מה שנותר לנו לעשות זה להתפלל לאל", אמרה תושבת אחד ממחנות הפליטים, הלן נומה, בת 35. "אתה יכול להיווכח בעצמך באיזה תנאים אנחנו חיים, בצפיפות כמו סרדינים. אם נידבק במגפה פה במחנות זה יהיה אסון. ממש אסון".  

 

שר הבריאות של האיטי קרא לתושבים להרתיח את המים, להימנע מאכילת ירקות ופירות טריים

ולהקפיד על אוכל מבושל בלבד, לשטוף ידיים בסבון לעיתים קרובות ולהמנע מלרחוץ בנהרות הסמוכים לבירה. עם זאת, אמרו תושבים רבים כי במחנות הפליטים אין די מוקדים של מים זורמים וטריים. 

 

לדברי אימוג'ין וול, לאו"ם אספקת אנטיביוטיקה שיש בה די לטפל ב-100 אלף חולים ושקיות אינפוזיה ל-30 אלף חולים בלבד. "עלינו לחדש במהירות את האספקה ולהתכונן לתרחיש הגרוע מכל", אמר.

 

החולים בכולרה סובלים משלשולים חמורים העלולים לגרום למוות בתוך שעות אחדות, ואולם ניתן להתגבר על המחלה בטיפול אינטנסיבי מונע התייבשות, הכולל אינפוזיה של מים, מלח וסוכרים.


פורסם לראשונה 24/10/2010 11:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשים מחוץ לבית חולים גראנד-סלין, שם מאושפזים ילדיהן
צילום: AP
גופתו של גבר שמת מכולרה מחוץ לבית חולים
צילום: AP
חולים רבים מוטלים על הארץ בהעדר מקומות אשפוז
צילום: AP
מומלצים