שתף קטע נבחר

דין ירושלים כדין נהריה: עדיפות לאומית לבירה

ועדת השרים לחקיקה אישרה לתת לירושלים עדיפות לאומית א' בתחומי הדיור, התעסוקה והחינוך, בדומה ליישובי הפריפריה. המשמעות: הענקת תעדוף לבנייה גם במזרח העיר, דבר שצפוי להוביל לחיכוכים עם העולם

דין ירושלים כדין קריית שמונה. ועדת השרים לחקיקה בממשלה אישרה היום (א') הענקת עדיפות לאומית א' לירושלים בתחומי הדיור, התעסוקה והחינוך. החוק, פרי יוזמתו של ח"כ אורי אריאל, צפוי לעלות בזמן הקרוב לקריאה טרומית בכנסת. המשמעות היא שיינתן תעדוף לבנייה בשכונות השונות, ובהן במזרח העיר, דבר שעשוי להוביל במהירות לחיכוכים עם ארצות הברית ואירופה. עדיין לא ברורות ההשלכות המדויקות עבור תושבי הבירה, אולם הם בכל מקרה צפויים ליהנות מהטבות שונות.

 

 

בהצעת החוק תמכו השרים משה כחלון, גלעד ארדן, יולי אדלשטיין, משולם נהרי, סטס מיסז'ניקוב, יעקב מרגי, יצחק אהרונוביץ וסופה לנדבר. החוק מייצג למעשה את מדיניות הממשלה כולה, כולל סיעת העבודה. השרים שלום שמחון ויצחק הרצוג מהעבודה, יחד עם עמיתיהם בליכוד בני בגין וגדעון סער - אשר תומכים בהצעת החוק - ביקשו, לבקשת משרדי המשפטים והאוצר, לדחות את ההצבעה בשלושה שבועות כדי להכניס אלמנטים נוספים לחוק, בין היתר בנושא רווחה, אולם דרישתם לא נענתה.

 

בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי בסעיף 4 של חוק יסוד ירושלים בירת ישראל נקבע, כי הממשלה תשקוד על פיתוחה ושגשוגה של ירושלים ועל רווחת תושביה על ידי הקצאת משאבים מיוחדים, וכן שלירושלים יינתנו עדיפויות מיוחדות בפעילויות של רשויות המדינה ולפיתוחה של ירושלים בנושאי משק וכלכלה ובנושאים נוספים. לדברי חברי הכנסת, מטרת החוק הינה לקיים את היעדים המפורטים בחוק היסוד.  

 

ח"כ אריאל: ירושלים תקפוץ ליגה 

אזור עדיפות לאומית א' מאפשר מתן מענקים בתחומים הבאים: חינוך, תרבות, תעסוקה, רווחה, בינוי, שיכון, תעשייה, חקלאות, תיירות, פנים, הגנת הסביבה, קליטת העלייה ותשתיות. עוד נקבע, כי על מנת למנוע עזיבה של צעירים מירושלים כתוצאה של עליית מחירי הדירות, הרשות המקומית תהיה רשאית לקבוע כי חלק מסוים מהדירות יהיה מיועד לדיור בר השגה עבור קבוצות אוכלוסיה שונות, ולחלק מהם יינתן פטור מארנונה.

 

מאחרי החוק, שיתעדף את ירושלים באותם תחומים, עומדים לא פחות מ-45 חברי כנסת מכל סיעות הבית. בין היתר משתתפים ביוזמת החקיקה יו"ר הקואליציה מהליכוד זאב אלקין, ח"כ נחמן שי מקדימה, ח"כ אורי מקלב מיהדות התורה, ח"כ אברהם מיכאלי מש"ס וח"כ רוברט אילטוב מישראל ביתנו.

 

החוק החדש, שיונח לקריאה טרומית על שולחן הכנסת, מעניק לירושלים מעמד זהה כלכלית מבחינת סדרי העדיפות הממשלתית, כמו לאלה שנתנו לפריפריה. כוונת המחוקקים, בין היתר, היא לתעדף את הבנייה הציבורית בירושלים. למרות שאין בתיקונים לחוק אזכור לבנייה מעבר לשטחי הקו הירוק הרי שצפוי תעדוף גם לבנייה של השכונות היהודיות שנבנו ממזרח לקו הירוק. כמו כן יוענק תעדוף ממשלתי בתחומי החינוך והתעסוקה, מה שיביא לדעת יוזמיו לשינוי דמוגרפי של פני העיר - עלייה בכמות היהודים.

  

ח"כ אורי אריאל מהאיחוד הלאומי אמר לאחר אישור החוק בוועדת השרים לחקיקה, כי הוא מצפה כי התעדוף הממשלתי "יקפיץ את ירושלים ליגה". "הדבר יביא גם לשינוי המאזן הדמוגרפי. אני מקווה שאם החוק אכן יאושר בתמיכה ממשלתית בסופו של דבר בכנסת, הוא יביא הדבר לתנופה חדשה לבירת ישראל", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירושלים. עכשיו בעדיפות לאומית
צילום: רון פלד
ביקש דחייה. שלום שמחון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים