שתף קטע נבחר

ברומניה אחרי המלחמה

20 בתי כנסת פעלו בבוקרשט לפני השואה והקומוניזם - והיום רק שניים. כ-3,000 יהודים רשומים בקהילה, אך רבים סבורים שהיא תיעלם תוך כמה שנים. ביקור עם סימן שאלה

יהדות בוקרשט היא קהילה מאורגנת שהתקיימה במשך מאות שנים ותרמה רבות לכלכלתה ולתרבותה של העיר בפרט, ושל רומניה בכלל. אולם לאחר הרדיפות של תקופת השואה, ולאחר גילויי העוינות מצד המשטר הקומוניסטי שבאו בעקבותיהן, דעכה הקהילה ומרבית היהודים עלו לישראל. כיום בקהילה היהודית בבוקרשט רשומים כ-3,000 יהודים, לא כולל חברי הקהילה הישראלית, שהיא די גדולה. 

 

"לפני המלחמה היו בבוקרשט כ-20 בתי כנסת", מספר ארווין שימשנזון, ראש הקהילה היהודית בבוקרשט, שפגש אותנו בבית הכנסת הגדול של הקהילה האשכנזית. המבנה נחנך ב-1847 ומשמש גם כמוזיאון השואה של

יהודי רומניה מאז 1991.

 

"כיום יש לנו עדיין שני בתי כנסת פעילים בעיר", הוא ממשיך, "ומתפללים מגיעים אליהם בעיקר בחגים ושבתות. בעבר, היו היהודים חלק משמעותי בחברה הרומנית, חלק מהאליטה האינטלקטואלית, ובמקביל שמרו במסירות על אורח חיים דתי.

 

"אחרי המלחמה, הרבה היגרו לישראל ועשו עלייה. גם לאורך שנות הקומוניזם הקהילה הצטמצמה בהדרגה. רבים שנשארו - התבוללו. זאת הסיבה שאנחנו חיים היום בקהילה שישנם כאלו שמאמינים שהיא תיעלם בקרוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית הכנסת בבוקרשט
צילום: רפי ברבירו
מומלצים