שתף קטע נבחר

אתר? למפלגה? מה, באינטרנט?

נעמי וינר יוצאת במסע עצוב בחיפוש אחרי אתר מפלגה שיש בו עיצוב, תוכן, אולי מצע. כנסו וגלו: לאיזה מפלגה יש אתר שמפעיל אחד הפעילים מהבית? אתרה של איזו מפלגה משתוחח תחת השם של המועמד שלה לראשות הממשלה? מי זכתה בתואר האתר המכוער של השנה? ולאיזו מפלגה יש דווקא אתר לא רע בכלל?

חמש מפלגות גדולות יש בפוליטיקה הישראלית היום: קדימה, הליכוד, ישראל ביתנו, העבודה וש"ס, בסדר יורד לפי מספר המנדטים. הן נראות ונשמעות סביב השעון בתקשורת. אבל מה אם תרצו לעצור את שטף העימותים וההודעות-מטעם, וממש לחפש מידע? מצע, סיכום של הצעות חוק, פעילות פרלמנטרית? בעולם אידיאלי, הייתם ניגשים לאתרי המפלגות ברשת ושולפים את המידע בקלילות. בעולם האמיתי, ובכן...

 

בואו נבדוק.

 

הליכוד

למפלגת השלטון יש או אין אתר, זה לא לגמרי ברור. כלומר, נראה כאילו יש לה שניים: אחד מהם - http://www.likud.co.il - על אף שהוא זועק "כל המידע על מפלגת הליכוד" ומופיע בראש החיפוש בגוגל, לא שייך למפלגה, לדברי דוברת הליכוד. והשני, http://www.likud.org.il, למעשה לא קיים – הוא מפנה אוטומטית לאתר של היו"ר והרה"מ נתניהו.

 

כניסה לאתר ראש ממשלתנו, http://www.netanyahu.org.il, מגלה כי כאן מתחבא שאר האתר. בראשו תמצאו הכרזה: "ברוכים הבאים לאתר הליכוד" – אבל ה"חדשות האחרונות" מכילות חמש ידיעות גדולות העוסקות בנתניהו. אם תגללו למטה יש גם איזכורים לשאר חברי הסיעה. רובם לקוחים מה"בלוגים" שלהם - שם יפה לאוסף של הודעות לעיתונות.

 


 

המידע על המפלגה ברור ומסודר היטב: ציוני דרך, מוסדות התנועה, חברי הסיעה, מנהיגים בעבר, על התנועה, יצירת קשר, מוניציפלי. מה חסר? המצע. אין מצע. בעמוד "על התנועה" יש פסקה אחת על ההיסטוריה של התנועה. ולינק. לוויקיפדיה.

 

כמו כן יש קישור לפרופילים ברשתות חברתיות, ערוץ יוטיוב לא מעודכן, קישור שבור לטוויטר , והשוס – הבלוג ההזוי ביבי ריפורט, בלוג באנגלית של בחור אמריקאי התומך בנתניהו. בסיום הצעה לקורס גישור וליכוד TV – וידאו מיוטיוב של פניית נתניהו למשפחות השכולות. מאפריל.

  

מה שלא תמצאו בקישורים האלה או בעמוד המפלגה הראשי, פרט למצע, הוא הפניה לאתר שופע המידע והפעילות, "ליכודניק". בלוג הזוי של אמריקאי כן, וקישור לאתר הפעילים הנלהב לא?

  


 

ליכודניק אינו נטול בעיות משל עצמו, אבל הוא מלא התלהבות ונטול פיצול אישיות. הוא נותן במה נוחה לדיון ולדעות הפעילים נוסח עדות הווב 2.0 ומכיל הרים, גבעות ומפלי של מידע, מעדכוני חדשות שוטפים ומעודכנים עד הנעשה בסניפים השונים - אם יש לכם זמן וכוח לאתר אותו בין הרי, גבעות ומפלי המידע הזה, כמובן. כשמחפשים "מצע", למשל, מקבלים 597 מאמרים, אף אחד מהם אינו מצע המפלגה.

 

דוברת הליכוד, נגה רפפורט: "אתר הליכוד נמצא בבנייה מחודשת ולכן אנחנו מקווים שתוך זמן קצר ישוב האתר למתכונת שבה הוא משרת את הקהל הרחב". אוקי.

  

העבודה

מכירים את הסרטים הלו שהם כל כך גרועים, שהם קאלט? אם מצאתם את המצב בליכוד משעשע, "אתר" העבודה חוטף את התואר בקלילות. ככה נראה אתר הבית של מפלגת העבודה:

 


 

ברצינות.

 

והנה מה שיש בו: בדף הראשי: חדשות על בחירות ליו"ר המשמרת הצעירה שהתרחשו כבר. ביוני. כתובת, טלפון ופקס של המשרדים, ואפילו תמונה של מפת הגעה. תחת הקישור "חוקת המפלגה" - שתי החלטות נלוות לחוקה מוועידה שהתקיימה באוגוסט. 2009. תחת הקישור "החלטות נלוות" - חוקת המפלגה. תחת הקישור "מכתב ממנכ"ל המפלגה ויצמן שירי" - תקנון התפקדות וחברות. זהו.

 

באמת.

 

לעבודה יש אתר פעילים עצמאי נחמד קצת יותר, ולפנים היה בו שעון הסופר קדימה את הזמן מאז הבטיחו בכירי העבודה להקים אתר ראוי. "הבמה הרעיונית של תנועת העבודה" מכיל חדשות, מאמרים, פורומים, הוא עשיר במידע לגבי התנועה והפעילים, תחת הקטגוריה "מאמרים" אכן נמצאו מאמרים, ותחת "חדשות" יש חדשות הנוגעות לעבודה. האתר שואב הפניות מאתרי הח"כים וחושף את הציוצים שלהם בטוויטר (כלומר, של מי שמצייץ) (זאת אומרת, של שלי יחימוביץ').

 


 

מה שאין באף אחד מהמקומות המקווים הללו הוא מידע רשמי על המפלגה – היסטוריה, מנהיגים, אידיאולוגיה, והחשוד המיידי – מצע. רוצים מידע? לכו לוויקיפדיה.

 

דני בורוביץ', דובר העבודה, מה יש לך להגיד? "מפלגת העבודה נמצאת בימים אלה בתהליך בניית אתר אינטרנט חדש בסטנדרטים הגבוהים ביותר בתחום". אוקי. למרות שנדמה לי ששמעתי את זה כבר באיזה מקום.

 

ש"ס

כשמחפשים "ש"ס" באינטרנט נראה כאילו יש לתנועה אתר, אבל למעשה אין לה. כלומר יש לה, אבל הוא לא שלה. רגע, בואו נעשה סדר.

 

"אתר הבית של תנועת ש"ס" אמנם נראה כמו תאונת דרכים, אבל הוא מצהיר על עצמו שהוא אתר הבית של תנועת ש"ס. כשחשפנו, לפני חודשים, שאפשר לקנות אותיות בספר התורה של המר"ן יוסף גם בשבת דרך האתר הזה, גילינו שהאתר אינו של ש"ס, אלא של איציק אבידני, חבר התנועה. מאז נעלמה מהאתר ההצעה לרכוש אותיות ונוספה לו חותמת של השירות "שומר שבת", שסוגר בשבילכם את האתר שלכם בשבת.

 


 

באתר תמצאו כמה באנרים עם סיסמאות מתחלפות מהבחירות האחרונות, נגן וידאו בלתי פעיל בעליל, ושפע מבלבל במיוחד של קישורים - הקטגוריה הראשונה, "דרשות הרב", למשל, מובילה אל האתר החיצוני maran1.

 

מצע לא קיים בערבוביה העליזה הזו, אך מצגת על "מפת הדרכים החברתית" שמציעה ש"ס, המפרטת את המשנה החברתית והיהודית-תורנית שלה לקראת הבחירות האחרונות, אפשר למצוא אם מחפשים היטב.

 

מש"ס נמסר לנו, "עד סוף השנה יעלה אתר חדש". רגע! רגע! זה מוכר לי!

 

ישראל ביתנו

בהתחשב בהתנהלות בחינת האתרים עד כה, העובדה שלישראל ביתנו יש אתר פעיל, מתפקד ומפלגתי מפתיעה מאוד. בהתחשב בכך שהיא הפכה למפלגה השלישית בגודלה בישראל בבחירות האחרונות, אולי העובדה הזו פחות מפתיעה.

 


 

העמוד הראשי של האתר מכיל בעיקר חדשות, ואפילו מעודכנות, אם כי תחת מגוון כותרות לא ברור – הלשוניות הצמודות "ישראל ביתנו בכותרות", "חדשות" ואחותה שלצידה "חדשות", וחברותיהן מהקומה למטה, "על סדר היום" ו"חשוב!" – מכילים כולם חדשות.

 

בסרגל הימני, תחת "כדאי לקרוא" מופיעות שוב מכרותינו הוותיקות, חדשות, על שלל כותרותיהן מהעמוד הראשי. אליהן מצטרפת הלשונית המתמיהה "דעת", שביקור בה מגלה כי מדובר ב"דעות". כמו קודם, גם "בלוג הנבחרת" של ישראל ביתנו המקושר כאן הוא למעשה רשימת הודעות לעיתונות ואינו מכיר במאפייני הבלוגיות.

 

אבל מתחת, העניינים מתחילים להתחמם, ומספקים לנו את כל מה שלא קיבלנו באתרים הקודמים: חזון ומצע (מצע!), מגובשים ונוחים. גם המידע על יו"ר התנועה ועל חברי הסיעה נגיש באותה מידה.

 

סך הכל, למרות עיצוב וורדפרס פשוט, חלוקה תמוהה לקטגוריות וטעויות כתיב מבדרות - בהשוואה לאתרים הקודמים, מדובר בפלא אינטרנטי.

 

ח"כ פאינה קירשנבאום, מזכ"לית מפלגת ישראל ביתנו, מסרה בתגובה: "אני לא מופתעת מההצלחה של האתר (...) אנו גאים בו מאוד. אנחנו כיום עובדים על הגרסא המחודשת של האתר החדש". נו, באמת, גם אתם?

 

קדימה

יש הרבה זמן פנוי באופוזיציה, או במילים אחרות: אתר קדימה הוא המאורגן ביותר והברור ביותר מכל אתרי המפלגות. למרבה הצער, זה לא מסייע לו להיות פחות כעור: כמו אתר ישראל ביתנו הוא נראה כתבנית וורדפרס פשוטה, שאת הצבעים הכחולים שלו שוברות כותרות ארוכות, זועקות ומכאיבות לעיניים באדום.

 


 

כל העמוד הראשי מוקדם לחדשות – הודעות לעיתונות ונאומים מתקוצרים – והוא נחתם בבאנר מרובע נאה המקשר לעמוד על אריאל שרון לצד וידאו מיוטיוב מהימים האחרונים. בצד אפשר למצוא מבזקים – שהם באמת "מבזקים" (קישורים מתגלגלים לחדשות), קישור לבלוג של לבני – ששוב אינו באמת בלוג.

 

בסרגל הראשי אפשר למצוא מידע טוב ונוח – "סיעת קדימה" המכיל קורות חיים של הח"כים, "הצטרפות לתנועה" המכיל את המידע והטפסים, ו"יצירת קשר", המאפשר יצירת קשר, מן הסתם – אבל מחביא בתוכו, גם את תקנון המפלגה ותקנון האתר.

 

איציק אדרי, רכז המדיה בדוברות קדימה, מסר בתגובה, "מפלגת קדימה מאמינה כי לפעילות באינטרנט חשיבות רבה בקשר עם תומכי ופעילי התנועה (...) בימים אלה נמצא בשיאו פיתוח אתר האינטרנט החדש של התנועה, שיחליף את האתר הזמני". הממ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בתמונה: אתר מפלגת "שלג"
צילום: index open
מומלצים