שתף קטע נבחר

סימביאן יקרה, לא נתגעגע

רגע לפני שסימביאן מחזירה נשמתה למתכנת, הכנו לה הספד קצר ומנומס - שזה הרבה יותר ממה שמגיע לה. תהא נשמתה צרורה בסל המחזור

סימביאן יקירתנו,

 

עמדנו כאן המומים, הסתכלנו בגופך הפצוע, וקיווינו שהסבל שלך יסתיים בקרוב. קרן סימביאן איבדה את כל היצרניות, לרבות סוני אריקסון. היחידה שנשארה לטפל בך היא נוקיה, שניסתה להסוות את פרפורי הגסיסה שלך בתור התפתחות. רק לנוקיה עוד אכפת: עם התפוררות הנהגת קרן סימביאן, תפסה נוקיה את ההגה של הספינה הטובעת.

 

כשהרופאים נלחמו על חייך, הם עשו את זה לא כי חשבו שמגיע לך לחיות אלא רק כי שבועת היפוקרטס מחייבת. בכיסים שלהם יכולת למצוא מכשירי אנדרואיד ואייפונים (על רטט. בכל זאת, ניתוח), ומתחת למסכות המנתחים הם סיננו אחד לשני "נו, יאללה איתה. שתמות וזהו".

 


 

  • עוד בנושא: הקולקציה החדשה של נוקיה - זכוכית, פלדה וסימביאן

 

כשרק הגעת, ב-1998, נדלקו לנו העיניים: מערכת הפעלה לסלולרי שיכולה לפתוח קבצים ולהפעיל תוכנות ממש כמו במחשב! וואו. כמה התרגשנו אז. המפתחות – נוקיה, אריקסון (לפני ה"סוני"), מוטורולה ו-Psion הבטיחו עוד שלל חידושים והפתעות, ואנחנו חיכינו במתח. כשגוגל שחררה את אנדרואיד, נוקיה (שעד אז כבר רכשה את כל הזכויות לסימביאן), שחררה את המערכת שלה בקוד פתוח. הכל עבד טוב יותר משהחברה תכננה.

 

אז מה אם כמה מיליוני משתמשים התלוננו על פעולה איטית ובאגים. יש אנשים שדווקא אוהבים לגלות באג חדש בכל שבוע, או לנסות לנחש למה מערכת ההפעלה שלהם לא אינטואיטיבית או פשוטה וכיפית כמו iOS או אנדרואיד. יש כאלה שאין להם בעיה לגלות שתוכנת הסנכרון של הסלולרי למחשב פשוט לא מאפשרת להם להעביר שירים או להתחבר ל-OVI כמו שצריך. כשיש לך כל כך הרבה לקוחות, מי צריך להתעסק בשטויות כמו באגים וממשק?

 

אבל כנראה שצריך. וכך הגעת לכאן, סימביאן יקרה, למיטת מותך. מה אפשר להגיד עליך שעדין לא נאמר? שתמיד היית שם, נגישה ונוחה, פתוחה למשימות ולתוכנות חדשות, אותן הפעלת בזריזות ובחיוך? לא. שהגרסאות האחרונות שלך השתפרו ונהיו אפילו נוחות יותר כשהגיעו מסכי המגע? גם לא. שאת מערכת הפעלה טובה, ולגמרי זכית בצדק בתואר "מערכת ההפעלה הסלולרית הנפוצה בעולם"? אממ. הממ. לא.

 

עוד בנושא: נוקיה N8 - מצלמה שהיא גם טלפון

 

תנו לסוס למות, תביאו אוטו במקום

מה שכן אפשר להגיד, זה שמגיע לך למות. בנוקיה יכלו לבנות מערכת הפעלה יותר אינטואיטיבית, פחות מסורבלת, שאפשר לעשות בה פעולות פשוטות כמו להחליף שפת כתיבה בלי לקדוח למעמקי תת-תפריטים אלה ואחרים, ושהיא יותר מכוונת-משתמש. הגרסאות הקודמות של סימביאן באו עם משחק מובנה - רולטת באגים: לך תדע מה היא תעשה דווקא במכשיר שלך, ונציגי השירות כבר היו מסתכלים על התור, מצביעים ואומרים "רואה את ההוא שם, עם הוריד הנפוח מעל העין? חמישים שקל שהוא פה בגלל סימביאן".

 

ג'ו הארלו, סמנכ"לית הסימביאן של נוקיה, אמרה ל-Ars Technica שעל אף דעיכת קרן סימביאן, החברה מתכננת להמשיך להשקיע במערכת ההפעלה, במקביל לפיתוח MeeGo הלינוקסית. חבל שהחברה ממשיכה להצליף בסוס מת שגורר עגלות סלולריות, במקום ללמוד מגוגל ואפל. סימביאן עודנה מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר, אבל המבנה הנוכחי שלה, גם בגירסה 3, לא מסוגל להתמודד עם התחרות, והיא צפויה להמשיך לצלול.

 

תהא נשמתך צרורה בסל המחזור,

 

אמן.

 

 

ספרו לנו בטוקבקים: מה הבאג הכי מרגיז, ומכשיר הסימביאן הכי מעצבן שאתם זוכרים?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתראה בגיהנום, סימביאן
איור: ניצן סדן
מומלצים