שתף קטע נבחר

איבריו של תני (בן 17) הצילו 6 אנשים. מירוץ לזכרו

תשע שנים אחרי שאיבריו של תני גודמן ז"ל הצילו חייהם של שישה, יפתח המירוץ לזכרו את הקמפיין לקדימות בתור להשתלת איברים לחתומים על כרטיס אדי. "רק אחרי שאתה מאבד מישהו קרוב אתה מבין כמה חשוב לעשות הכל כדי להציל חיים", אומר אחיו אביחי

מחר, יום שישי, יציינו בני משפחתו של תני (נתנאל) גודמן ז"ל את יום הולדתו. גם השנה, כמו בתשע השנים שעברו מאז נהרג כשהיה בן 17 בלבד, הם יעשו זאת במירוץ לזכרו. אך השנה, בניגוד לשנים קודמות, יש למירוץ ערך נוסף, חשוב ביותר עבורם. המירוץ ייפתח את הקמפיין החדש של המרכז להשתלות לקדימות בתור לחתומים על "כרטיס אדי" לתרומת איברים, נושא הקרוב מאוד לליבה של המשפחה, שתרמה לאחר מותו של תני את איבריו.

 

"ההחלטה הזו, לתת קדימות למי שחתומים על כרטיס אדי, היא מבחינתי, ואני מאמין שגם מבחינתם של כל בני המשפחה שלי, החלטה מאוד נכונה וחשובה", אומר אביחי, אחיו הגדול של תני ז"ל. "אם זה מה שצריך לעשות בשביל לשכנע את כולם לחתום על כרטיס לתרומת איברים, בשביל להציל את חייהם של כמה שיותר אנשים זה שווה את זה. רק אחרי שאתה מאבד מישהו קרוב אתה מבין כמה חשוב לעשות הכל כדי להציל חיים".

 

"גם במותו הוא הציל חיים"

תני ז"ל, הצעיר מבין חמשת ילדיהם של מגי וג'רי גודמן, היה בן 17 בלבד כשנפצע אנושות משער חשמלי

בכניסה לקיבוץ שערי גלבוע. מספר ימים אחר כך קיבלו בני משפחתו את ההודעה כי הוא נמצא במצב של מוות מוחי. "ההורים שלי מצאו אצלו כרטיס אדי והחליטו שהם רוצים לתרום את איבריו", נזכר אביחי, שהיה גדול מתני ז"ל בארבע שנים בלבד. "הם דיברו עם כל אחד מאיתנו, האחים, ושאלו אותנו אם אנחנו מסכימים עם ההחלטה, וכולנו, פה אחד, אמרנו שכמובן".   

 

איבריו של תני הצילו את חייהם של שישה. "אנחנו נמצאים איתם עד היום בקשר ומקפידים לבדוק מה מצבם", מספר אביחי. "הם מתקשרים בחגים, מספרים מה שלומם. אנחנו יודעים שכולם עדיין בחיים, למרות שאחד מהם נאלץ לעבור השתלה נוספת".

 

חותמים עכשיו: 

 

פרויקט תורמים לחיים: 

  

-זה נותן נחמה, הידיעה שאיבריו של תני הצילו חיים?

"זה נותן נחמה מסויימת. זה אמנם אל עוזר להקל על הכאב הגדול שלנו, אבל זה כן נותן תחושה שעשינו משהו מועיל ושגם במותו הוא הציל חיים".

 

"זו מצווה אתית ויהודית"

ההחלטה לערוך מירוץ לזכרו של תני התקבלה בספונטניות אצל בני המשפחה. "המירוץ הראשון יצא לדרך ביום ההולדת של תני, תשעה חודשים אחרי שהוא נהרג", נזכר אביחי. "בשנה הראשונה הזמנו רק חברים של תני ואת בני המשפחה וזה היה מירוץ יחסית מצומצם, עם כמאה משתתפים. אבל הוא היה כל כך מוצלח בשנה הראשונה שזה עבר מפה לאוזן ומאז ובכל שנה מגיעים יותר ויותר אנשים. בשנה שעברה כבר השתתפו כ-700 רצים".


תני גודמן ז"ל. לאחר מותו מצאו הוריו את כרטיס האדי שלו

 

אביחי מספר כי גם היום, כשמאות אנשים משתתפים במירוץ, האווירה היא עדיין מאוד משפחתית. "למרות שזה מירוץ לזכרו של תני האווירה מאוד שמחה ותומכת. העובדה שזה כך מאוד מאוד מחממת את הלב, בעיקר לאמא שלי. אנחנו מחלקים למשתתפים, בתחילת המירוץ, חולצות לזכר אחי, עם תמונה שלו, וכל פעם אחד האחים מקריא משהו לזכרו, כדי שהמשתתפים יכירו אותו ויתחברו אליו. אחרי שיוצאים לדרך המראה של מאות האנשים שרצים עם החולצות האלו הוא מאוד מרגש עבורנו. העובדה שימי ההולדת של תני הפכו לאירוע כל כך גדול עוזרת לנו לדעת שלא שוכחים אותו".

 

השנה, כאמור, ישנו ערך נוסף למירוץ. השבוע יוצאת לדרך ההחלטה למתן קדימות בתור בקבלת תרומת איברים למי שחתום על כרטיס אדי. המירוץ מהווה את פתיחתו של קמפיין המרכז להשתלות, שמביא את ההחלטה לידיעת הציבור. "אנחנו מאוד מזדהים עם ההחלטה הזו", מסביר אביחי. "לתני היה כרטיס תורם של אדי ובזכות זה הוא הציל חיים של שישה בני אדם. כל נושא תרומת האיברים עוסק, למעשה, בהצלת חיי אדם. אם לא נתרום אותם הם פשוט ילכו איתנו לקבר. אבל מי שמחליט לתרום אותם עושה מצווה, גם אתית וגם יהודית, וזה הדבר הכי מדהים שאפשר לעשות, להציל חיים של אדם אחר".

 

בשל ההחלטה להפוך את המירוץ ליריית הפתיחה של הקמפיין לקחה עליו השנה המרכז הלאומי להשתלות חסות. "כל משתתף יקבל כובע של אדי ויוכל לחתום על כרטיס לתרומת איברים בדוכן שיהיה בתחילת המירוץ", מסביר אביחי. "אנחנו מקווים שזה יסייע לקדם את הנושא". 

 

המירוץ ה-9 לזכרו של תני גודמן ז"ל יתקיים מחר, יום שישי 12 בנובמבר באיזור הרי הסטף בירושלים. לפרטים נוספים לחצו כאן


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תני גודמן ז"ל. המירוץ מתקיים מדי שנה ביום הולדתו
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים