שתף קטע נבחר

ייצוגית נגד מפעל הפיס - על הטעיה באתר

למרות שמפעל הפיס תיקן את הפרסום השגוי לגבי סיכויי הזכייה באתר האינטרנט, ד"ר למתמטיקה ואשתו החליטו להגיש בקשה לתביעה ייצוגית בגין הטעיית צרכנים, על 8.2 מיליון שקל

צרכן התלונן על פרסום שגוי ומפעל הפיס תיקן את הפרסום, אבל מבחינת הצרכן, מדובר בתיקון שמגיע מאוחר מדי.

 

 

הצרכן, ד"ר למתמטיקה, שפנה בתלונה לארגון אמון הציבור, טען כי סיכויי הזכייה במשחק קטנים מאלו המוצגים באתר מפעל הפיס. הד"ר קונה טפסי משחק בכ-350 שקל לחודש, ואשתו קונה טפסים ב-100 שקל לחודש, ולכן ראו עצמם כנפגעים ישירות מהפרסום הלכאורה מוטעה באתר. הארגון פנה למפקח על ההגרלות במשרד האוצר ודרש את הורדת הפרסום לאלתר, ואכן, זמן קצר לאחר זאת תיקן מפעל הפיס את הפרסום.

 

אבל הצרכן כבר הספיק להגיש בקשה לתביעה ייצוגית לבית-המשפט המחוזי בת"א בשל רשלנות, הפרת הסכם, עשיית עושר שלא במשפט והטעיית ציבור המהמרים. הצרכן ואשתו, שהצטרפה לתביעה, טוענים שיש לפצות את המהמרים ב-3.2 מיליון שקל על הנזק שנגרם להם, וגם ב-5 מיליון שקל על עגמת נפש אכזבה וכעס, כך שסכום התביעה הכללי הוא 8.2 מיליון שקל.

 

הגרלת 123 היא הגרלה המתקיימת שבעה ימים בשבוע, ובמסגרתה על המשתתף לנחש 3 מספרים בין 0 ל- 9 שיעלו בגורל על פי סדר הופעתם. זכייה - משמעותה ניחוש נכון של המספרים שעלו בגורל, בסדר הנכון שבו עלו בגורל. הרצף הנמוך ביותר שיכול לעלות במשחק זה הוא 000 והגבוה ביותר הוא 999, כך שסיכוי הזכייה כאן הוא אחד לאלף.

 

במשחק המשולב, ישנם ארבעה סוגי פרסים - כשבפרס השני, זוכה משתתף שניחש את שלוש הספרות שעלו בגורל, אך לא באותו הרצף. התובעים טוענים, באמצעות עו"ד רם גורודיסקי, כי מפעל הפיס הציגה באתר האינטרנט שלה שסיכויי הזכיה בפרס השני הם 1:200, אולם לטענתם, הסיכוי לזכות בפרס השני הוא למעשה 1:500 (2:1,000).

 

לפי מפעל הפיס, תוחלת ההגרלה 123 משולב אמורה להיות בשיעור של 60.34%, אולם בפועל, כך נטען בתביעה, תוחלת ההגרלה הינה בשיעור של 58.2% בלבד. הפרש זה הוא בסך של 2,596,528 שקל. בתוספת ריבית והצמדה על 3.5 שנים נטען כי הנזק עומד על 3.2 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: ירון ברנר
"גרמו עוגמת נפש, כעס ואכזבה". מפעל הפיס
צילום: ירון ברנר
מומלצים