שתף קטע נבחר

קלינטון לרפובליקנים: אשרו הסכם פירוק הגרעין

מאמצי המפלגה השמרנית לעכב את אישור אמנת START בין רוסיה לארה"ב הציתו מאמץ נגדי של צמרת ממשל אובמה: ראיונות לכלי התקשורת, פגישות עם בעלי טורים, הזמנת הנרי קיסינג'ר לבית הלבן ותזכורת חשובה - רונלד רייגן היה בעד

"אסור לנו לחכות יותר. זה עניין של ביטחון לאומי, לא מחלוקת פוליטית בין דמוקרטים לרפובליקנים". כך אמרה היום (א') מזכירת המדינה האמריקנית בעקבות העיכובים באישור הסכם פירוז הנשק הגרעיני עם רוסיה. הילרי קלינטון הבטיחה שממשל ידאג לאשר את האמנה עד סוף החודש הבא. 

 

נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ועמיתו הרוסי דמיטרי מדבדב חתמו באפריל האחרון על הסכם START, שבו התחייבו לצמצם את מאגרי הנשק הגרעיני של שתי המדינות בשליש. אולם בחודשים האחרונים הצליחו השמרנים לעכב את אישור ההסכם בקונגרס.

 

בעקבות המכה שספגה מפלגת השלטון בבחירות אמצע הכהונה, פרץ קרב פוליטי בין שתי המפלגות סביב האמנה. ממשל אובמה פועל במרץ בזירה הפוליטית וההסברתית כדי להביא לאשרור האמנה לפני השבעת הסנאט החדש, שבו

יצמטק הרוב הדמוקרטי מ-59 ל-53. מאזן הכוחות הפוליטי יקשה עוד יותר על ממשל אובמה להעביר בסנאט את ההסכם ברוב הנדרש של 76 סנאטורים מתוך 100.

 

אובמה כינס בשבוע שעבר בכירים משתי המפלגות בעבר ובהווה כדי להגדיל את התמיכה ב-START. ואכן, בין המוזמנים היו בכירים רפובליקנים, כמו מזכיר המדינה לשעבר הנרי קיסינג'ר וכן השמרן הבכיר בוועדת החוץ של הסנאט, ריצ'רד לוגר. עמדת אובמה במפגשים אלה היתה ברורה: הפחתת מאגר הנשק הגרעיני אינה עניין לפוליטיקה, ולראייה - הנשיא הרפובליקני רונלד רייגן תמך בהסכמים הללו וג'ורג' בוש האב חתם עליהם. 


בליץ תקשורתי. אובמה וקלינטון בכינוס נאט"ו, בסוף השבוע (צילום: רויטרס)

 

אולם מצליף הרפובליקנים בסנאט, ג'ון קאיל, מתעקש להוביל קבוצת שמרנים סוררים הפועלים לעכב את ההצבעה. הנשיא מצדו מתעקש להביא את הנושא להכרעת הסנאט ויהי מה. הבית הלבן זקוק לתשע אצבעות של רפובליקנים כדי להעביר את החוק, ולכן הקמפיין נמצא בעיצומו.

 

סגן הנשיא, ג'ו ביידן, קיים בסוף השבוע מפגש עם בעלי טורים וכותבים כדי להסביר את עמדת הממשל. היום היתה זו מזכירת המדינה קלינטון שיצאה

לראיונות בשלושה ערוצי טלוויזיה שונים כדי להזהיר מהתסבוכת הבינלאומית שעלולה להתרחש אם ההסכם לא יאושר. 

 

במהלך ביקורה בפורטוגל לרגל כינוס נאט"ו אמרה קלינטון ש"ראשי מדינות באירופה, כולל מנהיגי מדינות שכנות של רוסיה, מבקשים שנאשר את ההסכם עכשיו. הם יודעים שזה יהיה הסכם חשוב להמשך הפירוז הגרעיני. כרגע אין לנו פקחים בשטח לוודא מה הם עושים במאגרי הנשק הגרעיני שלהם. זו מסורת של היעדר פוליטיקה בנושא מאז הנשיא רייגן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בליץ תקשורתי. קלינטון
צילום: AP
חתמו על האמנה. מדבדב ואובמה
צילום: AFP
צילום: רויטרס
עשה את זה קודם. רייגן
צילום: רויטרס
מומלצים