שתף קטע נבחר

צפון קוריאה: הדרום התחיל, נשיב אש ללא רחמים

המפקד העליון של הצבא הקומוניסטי טען כי ארצו תמשיך לתקוף אם סיאול תחצה את הגבול הימי ולו "ב-0.001 מילימטר". דרום קוריאה הדפה את הטענות לפיהן היא ירתה ראשונה: "זו מתקפה מכוונת ומתוכננת מראש מצד הצפון"

צפון קוריאה האשימה את שכנתה בעימות המזוין שפרץ היום (ג') באי הנמצא תחת ריבונות דרום קוריאה. המשטר הקומוניסטי אף איים כי לא יסבול הפרה של הגבול הימי ולו ב"0.001 מילימטר". סיאול לא נותרה חייבת והבהירה כי מדובר בפעולה מכוונת של פיונגיאנג במטרה לחדש את העימות בחצי האי הקוריאני.

 

אש בחצי האי הקוריאני: כל העדכונים ב-ynet

 

"חרף האזהרות החוזרות ונשנות מצדנו, דרום קוריאה ירתה עשרות פגזים החל מהשעה 13:00 (שעון מקומי)", אמר גורם רשמי בפיוגיאנג לסוכנות הידיעות הממשלתית של צפון קוריאה. "מסיבה זו בחרנו לנקוט תגובה צבאית תקיפה ומיידית". 

 

מפקד צבא הצפון נשא נאום לוחמני, שבו התעקש כי האי של הדרום שהותקף למעשה שייך לארצו.

 הבכיר אמר לסוכנות הידיעות של המשטר הקומוניסטי כי כוחותיו יוסיפו לתקוף אם הדרום ימשיך להפר את הגבול הימי "ולו ב-0.001 מילימטר". לדבריו, התגובה הצבאית תהיה "חסרת רחמים".

 

משרד ההגנה של הדרום פרסם בצהריים גם כן הודעה חריפה, שבה תלה את האשמה במקבלי ההחלטות בצפון. "זו מתקפה מכוונת ומתוכננת מראש. אין כל ספק שראינו כאן הפרה של הסכם שביתת הנשק", אמר בכיר משרד ההגנה לי הונג-קי במסיבת עיתונאים מיוחדת.

 

מלחמת קוריאה, שהובילה לפיצול האי לשתי מדינות הסתיימה ב-1953, אך הקרבות נחתמו בהסכם הפסקת אש ולא שלום. לכן מבחינה פורמלית שתי המדינות עדיין מצויות במלחמה. אם הטענות נכונות, ההפגזה הבוקר, לצד הטבעת ספינת הקרב הדרום קוריאנית "צ'אונן", הן התקיפות החמורות ביותר שידעו שתי המדינות זה 57 שנים.


נשיא דרום קוריאה, לי מיונג-בק (במרכז) בישיבת חירום (צילום: AFP)

 

העימות פרץ הבוקר אחרי שעשרות פגזים נורו לעבר האי יאונפיאונג, שתחת ריבונות דרום קוריאה. עיקר הפגיעה היתה בבסיס צבאי והתוצאה היתה קטלנית: לפחות שני חיילים נהרגו, 15 אחרים נפצעו ועשרות בתים עלו

בלהבות. מטוסי קרב של הצבא הדרום קוריאני הוזנקו לאזור הגבול המערבי, השנוי במחלוקת בין שתי המדינות. הממשלה בסיאול אף הזעיקה את שריה לישיבת חירום על רקע חילופי האש.

 

גם העולם מביט בדאגה לעבר ההתפחויות האחרונות: הבית הלבן גינה את המשטר הקומוניסטי בראשות קים ג'ונג איל, שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב אמר שהתקיפה של הצפון "אינה מקובלת" על הקרמלין ואילו סין - בעלת בריתה החשובה ביותר של פיונגיאנג - הסתפקה בקריאה להרגיע את הרוחות. ממשלת יפן, מצד, כינסה ישיבת חירום כדי להיערך להשלכות התקרית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
איום ישיר. קים ג'ונג איל
צילום: רויטרס
אש באי, הבוקר
צילום: AP
מפת אזור העימות
מומלצים