שתף קטע נבחר

עובד בכור איראני צולם מודה: מכינים נשק אטומי

"מומחה בתוכנית הגרעין האיראנית" נחטף בחודש שעבר ע"י ארגון סוני בדלני, שמפרסם כעת קלטת וידיאו בה מספר האיש על עבודתו: "הייתה סדנה להעשרת אורניום לייצור נשק גרעיני. 50 איש עבדו מסביב לשעון הרחק מעיני מנגנוני הביטחון"

עובד בכור גרעיני ליד איספהן, שנחטף על ידי ארגון איראני בדלני, חשף מהשבי את המטרה של תוכנית הגרעין האיראנית - לפתח נשק גרעיני. קלטת וידאו המתעדת את דבריו של האיש, אמיר חוסיין-שיראני, שודרה אמש (שבת) ברשת אל-ערבייה.

 

שיראני נחטף לפני חודש וחצי על ידי אנשי הארגון הבדלני הסוני ג'ונדאללה, ומאז הוא מוחזק ככל הנראה במחוז בלוצ'יסטן. בקלטת הוא מפרט בפני חוטפיו על תפקידו בכור הגרעיני ומפרט על השתתפותו בסדנה חשאית בה העשירו אורניום לצורך נשק גרעיני.

 

באל-ערבייה הגדירו את החטוף "מומחה בתוכנית הגרעין האיראנית". בקלטת הוא מודה שעבד במשך שלוש שנים בכור גרעיני סודי מדרום מזרח לעיר איספהן שבמרכז איראן. לדבריו, הוא הועסק במתקן על ידי אחד מקרובי משפחתו, שהיה המנהל הכללי של הכור, אחמד סולטאני.

 

בווידיאו מספר שיראני: "במהלך התקופה בה עבדתי במרכז, הבנתי כי יש סדנה הפועלת להעשרת אוראניום בו יעשה שימוש לייצור נשק גרעיני. הפעילות בסדנה נעשתה הרחק מעיניהם של מנגנוני הביטחון". הוא המשיך וגילה כי באותה "סדנה" נערכו פגישות חשאיות שברובן הוא נכח בשל קרבתו המשפחתית למנהל הכור.

 

שיראני תאר פעילות אינטנסיבית בכור: "הסדנה פעלה בשלוש תקופות, כאשר בכל אחת מהן עבדו כ-50 איש באופן מתמשך מסביב לשעון", הוא אמר. במהלך הקלטת, הוא סיפק גם שמות של מהנדסים בכירים בכור.

 

החטוף סיפר גם על הלך הרוחות במהלך הפעילות במתקן הסודי: "הנוכחים בפרויקט הביעו את נחישותם להשיג נשק גרעיני. הם הסבירו כי יש לעשות זאת כיון שלאויבי איראן - ארצות הברית וישראל - יש נשק כזה".

 הוא אמר כי העובדים בסדנה נהגו לומר כי "למדינה השכנה, פקיסטן, יש נשק גרעיני ועלינו להשיג גם כן נשק כזה. לא ייתכן שמקומינו יהיה נחות יחסית לפקיסטן".

 

הארגון ג'ונדאללה, שנטל אחראיות לחטיפת שיראני, פועל בעיקר בדרום מזרח איראן, משם הוא מנהל מאבק עיקש נגד שלטון האייתוללות. ג'ונדאללה (חיילי האל בפרסית) טען לאחרונה כי אנשיו הוציאו לפועל בחודש יולי פיגוע בו נהרגו 22 אנשי משמרות המהפכה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המתקן להמרת אורניום באיספהן
צילום: רויטרס
מומלצים