שתף קטע נבחר

החלפתם כרטיס אשראי? הבנק יעדכן במקומכם

החל מהחודש קל יותר לעבור בין כרטיסי אשראי, לאחר שנכנסה לתוקפה תקנה הקובעת כי העברת החיובים מכרטיס ישן לכרטיס חדש תהיה באחריות הבנקים. כיום האחריות היא להעברת המידע היא על הלקוח. בנק ישראל ייצא בימים הקרובים בקמפיין פרסומי בנושא

קיבלתם כרטיס אשראי חדש? מעתה יהיו לכם קצת פחות סידורים לדאוג להם. לאחר שתי דחיות ביישום התקנה, האחריות על העברת החיובים בכרטיס האשראי עוברת מהלקוח לבנקים.

 

בעת סגירת חשבון ומעבר לבנק אחר, לרוב נדרש הלקוח להעביר גם את הפעילות בכרטיס האשראי, הכוללת הוראות קבע שונות. עד כה לא חלה חובה על חברות כרטיסי האשראי או הבנקים לסייע בביצוע העברות החיובים במקרה שלקוח מעוניין לעבור לכרטיס חדש. הלקוח נדרש לפנות לכל בתי העסק עמם התקשר, ולהודיע להם על השינוי לצורך חיוב כרטיסו החדש.

 

על פי ההוראה שנכנסה החודש לתוקף (תקנה 432), הבנק, מנפיק כרטיס האשראי החדש, יעביר את המידע אודות הכרטיס החדש למנפיק כרטיס האשראי הישן אשר יפעל אל מול הספקים להעברת הוראות הקבע מכרטיס החיוב הישן לכרטיס החדש. 

 

לאחר שהמנפיק הישן יצר קשר עם הספקים לצורך העברת העסקאות, עליו להודיע ללקוח, אם יש ספקים שלא פעלו בהתאם להנחייתו והמשיכו להעביר חיובים לכרטיס האשראי הישן, וזאת על מנת שהלקוח יוכל לפעול בהתאם.

 

ההוראה חלה גם על כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים - שאינם מונפקים על ידי הבנק.

 

יש לציין כי סך העמלות הכרוכות בהעברת הפעילות בכרטיס האשראי, בעקבות סגירת חשבון, מוגבלות לתקרה של 40 שקל. זאת בנוסף, לתשלום עמלות הכרוכות בהעברת הפעילות לבנק אחר, העומדות על 40 שקל נוספים שאינם כוללים עמלת פירעון מוקדם והוצאות החלות על הבנק, כגון תשלום לצד שלישי.

 

ההוראה אמורה הייתה להיות מיושמת החל מחודש אפריל, אולם המפקח על הבנקים איפשר לבנקים ולחברות כרטיסי האשראי תקופת היערכות לצורך יישום ההוראות ולפיכך אמורה הייתה להיכנס לתוקף בתחילת ספטמבר. ואולם, בעקבות דרישת הבנקים, הסכים המפקח לדחייה נוספת, לחודש דצמבר. בכוונת בנק ישראל לצאת בימים הקרובים בקמפיין פרסומי בנושא, שיביא לידיעת הציבור את השינויים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים