שתף קטע נבחר

יפה בפלסטיק: תכשיטים אלטרנטיביים

את מקומם של תכשיטי הזהב הכבדים, מחליפים יותר ויותר תכשיטים מחומרים חלופיים וכיפיים יותר - בדי וינטג', גומי, פלסטיק ואפילו ערמונים, צמר אלפקה אורגני ופסלון של שלגייה, עם כל שבעת הגמדים. הילה רגב מכירה לכם את מותגי התכשיטים האלטרנטיביים החמים בשוק

יש הרגשה שאקססוריז הפכו לאחרונה לענף הייצור המרכזי של נשות ישראל. כל בחורה עם עודף תחרה וגישה לאקדח דבק חם החלה לייצר בסיטונאות קשתות, חגורות, סיכות, עגילים וסיכות דש. הוסיפו לכך את השימוש המואץ בגולדפילד (ציפוי זהב חצי-יקר - ה.ר) ותקבלו עשרות מעצבות, אם לא מאות, שפותחות דוכנים בשווקי אקססוריז ובחנויות פרטיות.

 

לשמחתנו, בין כל השעמומונים הנוראיים האלו (שוב עגילים מכפתורים ישנים? די, נו) תמיד נחמד לגלות מעצבות שמוכנות לשבור את הקופסא ולהכין ממנה שרשראות. הנה כמה מעצבים ששווה לחובבי הז'אנר להכיר:

 

ליאת גינזבורג

אחת הבולטות בתחום התכשיטים האלטרנטיביים היא ליאת גינצבורג, מורה לאומנות לשעבר, שערכה הסבה מקצועית לעיצוב אביזרים. "ידעתי שאם אני עוזבת מקצוע שהוא בטוח, אני עושה את זה כדי להצליח בגדול ולבטא את עצמי בכל הכוח.", היא אומרת. "ידעתי גם שאנשים ירימו גבה, כי התכשיטים שלי הם לא שגרתיים. הם באים ממקום אומנותי וספרותי. אני מושפעת בין השאר מיונה וולך ואלמודובר ולא כולם מסוגלים להתחבר לזה. אז בהתחלה הייתי עושה גם תכשיטים 'רגילים' וכשראיתי שמה שאני מכינה מפלסטיק ומבד נמכר מעולה, החלטתי ללכת על זה עד הסוף ולהיות אמיצה".

 


צבעוני ומשגע. ליאת גינזבורג

 

כיום גינצבורג מתמקדת בעיקר בעיצוב בפלסטיק, שמאפשר מרחב פעולה גדול בזכות משקלו הקל ועמידותו הגבוהה. היא יצרה סדרת קשתות פלסטיק ענקיות שמעוטרות בדגים, פסל החירות, שלגיה ושבעת הגמדים ופרויקט לגו יפיפייה שכיכבו באינספור הפקות אופנה בארץ. הפידבקים, כפי שהיא מעידה חיובים ביותר "זה תמיד נחמד לראות איך משהו שאני עושה בצחוק, בשביל הכיף שלי ואז לגלות אנשים הולכים עם זה על הראש שלהם". (מחירים: 180-2200 ש"ח. להשיג בסטודיו המעצבת וברזילי)

 

יסכה קרליבך

גם יסכה קרליבך (30), בעלת המותג זפטה, מעידה כי הליכה אחרי חזון אומנותי ייחודי. "במשך כל התקופה שלמדתי עיצוב פנים, העבודות שלי היו קצת שונות משל השאר. רק שהתחלתי לעבוד עם בדים, הבנתי שזאת האהבה שלי" היא מספרת. לפני שנה הכינה קרליבך לעצמה כפפות מגרבי צבא שהיו לה בבית וסחטה מחמאות מהעוברים ושבים.

 


שרשראות מחומרים לא שגרתיים. יסכה קרליבך

 

המחמאות הובילו לקולקציה של כפפות נוספות, צעיפים, חגורות וסרטי שיער שעשויים מחומרים לא שגרתיים כמדי צבא ישנים, סרטים שהיא מלקטת בחנויות דיסקית ושמלות וינטג' שעברו פירוק ביתי. היא מקפידה על צבעוניות מלבבת ותפירה מעניינת, שיוצרת תכשיטים קלילים ורכים שישדרגו כל תלבושת שגרתית. "הבחירה שלי בבדים צבעוניים מאפשרת לי ליצור כל שרשרת עם אופי משלה. זו יכולה להיות שרשרת רומנטית, מגניבה או עדינהץ מה שבטוח אין כזו לאף אחת אחרת". (מחיר אחיד: 70 ש"ח. להשיג בחנות היד שנייה "אדרת" בתל אביב).

 

טו איי

החיפוש אחר החומר החדש והמקורי עלולה להביא לתוצאות מפתיעות. המעצבות עיינה פישמן וענת שפירא עובדות יחדיו תחת המותג בעל השם החמוד טו איי. הן יצרו קולקציה חורפית, שמערבת שימוש בכותנה אורגנית, צמר אלפקות, קליפות קוקוס וערמונים שעברו שיוף וצביעה ומזכירים במראם סוכריות ענקיות. "אנחנו תמיד מחפשות את החומר האחר", מציינת שפירא "ואחרי שאנחנו מוצאות אותו, אנחנו בוחרות להתחיל דרכו את העיצוב. אם החומר לא מרגש אותנו, סביר להניח שלא נעבוד איתו ואם הוא כן, הוא יקבל מאיתנו את קדמת הבמה".

 


 

חביבי המערכת. טו איי (צילום: קית' גלסמן)

 

את החומרים מצאו השתיים בטיול השראות לחו"ל והן מעידות שבעבודתן הן משתדלות לתת בעיקר דרור לדימיון. איך הלקוחות מגיבות לכל שהן מתבקשות לענוד את חטיף אחר הצהרים על הצוואר? "כשהן ראו בהתחלה את קולקציית הערמונים אז הן אמרו שזה לא בשבילן ורק עלינו זה נראה יפה. בסופו של דבר, מי שאמרה את זה קנתה שבעה צמידים בכל הצבעים וכרגע הם מונחים אצלה בבית בתוך קערה יפה ומעוצבת והיא פשוט דגה ממנה כל פעם צמיד בצבע אחר". (מחירים: 190-670 שקלים. להשיג בשקמה 53, סביון)

 

שיכון הוותיקים

כרגע נדמה כי גל התכשיטים האלטרנטיביים רחוק מלהגיע למיצוי והפריחה הזעירה בתחום צפויה להתפתח ולגדול. בהקשר זה יש לציין לחיוב את המותגים המבוססים בתחום: רובי סטאר, שהשכילה ליצור כבר לפני מספר עונות תכשיטי אובר סייז מדויקים משעונים ומנגנוני שעונים ישנים; שלי לימור, שמעצבת תחת או-שאן טבעות וצמידים עדינים שמשלבים רכיכות ים ואבנים וולקניות שמלקטים עבורה מהים;

 


צמיד עם אופי. או-שאן (צילום: קית' גלסמן)

 

מי שמעדיפה את התכשיט שלה יותר קלאסי, מוטב שתסור לקפה ביזאר (רחוב בן יהודה 150, תל אביב) שם מוכרת תמרה שרשראות עליזות ודומיננטיות מחתיכות בדים שאספה לאורך השנים. כמו כן, תמיד קיימת האופציה האליטיסטית של מוזיאון ארץ ישראל המוכר את שרשראות נייר של ליטל מנדל וצמידים מאזיקונים של שרון ויזר. בכלל, כל עוד תליוני אמייל אינם בסביבה, אנחנו מרוצים.

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטרף. ליאת גינזבורג
מעורר. שרשרת שעונים של רובי סטאר
שרשרת של תמרה. להשיג בקפה ביזאר
צילום: טל טרי
שרשרת של טו איי
צילום: קית' גלסמן
עוד ליאת גינזבורג
וקצת או שאן לקינוח
צילום: קית' גלסמן
לאשה בפייסבוק
מומלצים