שתף קטע נבחר

אתם על המפה: מסלולי טיול חדשים בנחל הירקון

מפת טיולים אינטראקטיבית חדשה, מציעה 32 מסלולי סיור בנחל הירקון המיועדים למטיילים ולרוכבי אופניים בכל הרמות. גולשי ynet הם הראשונים שיכולים להוריד אותה

נחל הירקון ידע פעם ימים טובים יותר של שפעת מים, צמחייה וטבע בלתי מופרים. כיום נחל הירקון המשתקם וסביבתו משמשים כריאה הירוקה של מרכז המטרופולין - גוש דן. לאורך נחל הירקון הוכשרו עשרות קילומטרים של שבילי מטיילים והכוללים גם את "שביל ישראל" מתל דן ועד אילת, ו"שביל מים לים" המקשר את ים תל אביב עם ירושלים.

 

מפת טיולים אינטראקטיבית חדשה, פרי פיתוחה של רשות נחל הירקון, חושפת בפני המטיילים כ-32 מסלולי סיור, ביניהם מסלולים חדשים אשר רוב הציבור אינו מכיר. מסלולים אלו, המיועדים למטיילים ולרוכבי אופניים בכל הרמות, מובילים את המטיילים בהם על פני 26 נקודות שונות, בהן ניתן למצוא אתרים היסטוריים ופינות חמד, הפזורים לאורכו של הנחל ובסביבתו.

 

 

המפה מחולקת לשלושה אזורים, ממקורות הירקון, המתחילים בפארק תל אפק בראש העין, דרך נפתולי הירקון החולף על פני שרידי הפרדסים, זכר לחקלאות שהתפתחה והתקיימה בזכות מי הנחל ודרך הקטע העירוני של הנחל, הנמשך מערבה מכביש 4 עד לשפכו לים, באזור נמל תל אביב הישן ותחנת הכוח רידינג. המפה מספקת מידע לגבי כל מסלול, המאפשר לדעת את רמת הקושי, סוג הדרך, למי הוא מתאים ואת הזמן המשוער של הטיול.

 

שבילי הירקון מתחברים למערך שבילים ענף יותר, הכוללים במזרח את שביל "6 על 2" - שביל אופניים שהוכשר לאורך כביש 6, ובמערב עם שבילי המטיילים לארוך שפת ימה של תל אביב לצפון ולדרום.

 

הריאה הירוקה של מרכז המטרופולין - גוש דן. הירקון (צילום: חיים כהן)

 

מערך השבילים לאורך הירקון ובסביבתו מאפשרים לרוכבי אופניים ולהולכי רגל להגיע ולטייל במרחב הפתוח של הירקון. שבילי הירקון משמשים גם ציבור הולך וגדל של רוכבי אופניים שבוחר להגיע למקום העבודה באמצעות שבילי הירקון. מעבר לפעילות הספורטיבית המהנה, חוסכים הרוכבים מעצמם "ישיבה" ברכב בפקקים.

 

בקטע נחל הירקון בתחום המועצה האזורית דרום השרון והעיר הוד השרון, הוכשר לאחרונה שביל מטיילים חדש. שביל חדש זה נסלל ונכבש באמצעות ייצוב של הקרקע ללא שימוש באספלט שחור. השביל נראה כקרקע טבעית ונוח לרכיבה וריצה כדרך סלולה. בכך מתאפשרת תנועה גם בחורף כאשר דרכי העפר הרגילות בוציות וטובעניות. כמו כן, השביל הסלול החדש הוכשר לצידה ובהפרדה מדרך העפר לרכב - כך שהתנועה על גבי השביל בטוחה ומהנה ביותר.

 

הצעה לטיול אופניים באזור

החנו את הרכבים בתחנת דור אלון שבכביש הגישה למושב נווה ירק, רכבו על האופניים דרומה עד לנחל הירקון ולאורך נחל הירקון מערבה דרך אתרי הירקון - טחנת הקמח והשאיבה אבו רבאח, מפגש הנחלים ירקון ונחל קנה. עזבו את אפיקו של הירקון לכיוון צפון-מערב והגיעו לאתר "האגנים הירוקים" הנמצא למרגלות "הר הזבל", שהיה פעם מזבלת הוד השרון והיום יש ממנו תצפית מרהיבה על האזור.

 

לאחר מכן דוושו דרומה שוב וחזירו לשביל האופניים בגדה הימנית (צפונית) של הירקון. המשיכו מערבה לארוך הירקון עד לסכר אבנים עליו ניתן לחצות את הירקון, ולאחר חציית הנחל על גבי האבנים במים, פנו מזרחה לארוך הירקון ושובו דרך אתר אבו רבאח לאורך הירקון בסמוך לאתר ירקונים. המשיכו מזרחה וחצו שוב את הירקון על גבי סכר אבנים מזרחית לכביש 40 ושובו לנקודת ההתחלה ליד המושב נווה ירק.

 

לאורך שבילי נחל הירקון הותקנו לאחרונה לנוחיות המטיילים שלטי הכוונה ומידע.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגוון מסלולי אופניים. רוכבים בירקון
צילום: ארכיון הצילומים, קקל
מומלצים