שתף קטע נבחר

Webbing: לגלוש בחו"ל בלי לאבד את המכנסיים

החיבור לרשת באירופה ובארה"ב יקר בטירוף. חברה ישראלית מציעה פיתרון חדש - ראוטר סלולרי, שיאפשר, בשילוב עם חבילות גלישה מוזלות, להתחבר לרשת בחו"ל בזול

נסעתם לחו"ל ואתם רוצים להעלות תמונות לפייסבוק שלכם? לבדוק באתר הלובר מהן שעות הפתיחה? הכינו את הארנקים: חיבור לרשת הוא עניין יקר. באירופה תצטרכו לשלם בין עשרה ל-25 אירו ביום. חבילות הנדידה של חברות הסלולר הישראליות גם הן יקרות מאוד, ואם חשבתם להתבסס על חיבורים חינמיים פתוחים, כנראה שהטיול שלכם יכלול הרבה עצירות בסניפי מקדונלדס - כמעט כל הרשתות בחו"ל הן סגורות או מוגבלות.

 

כמה מחוברים, חשבון גלישה אחד

הבעיה היא גדולה בהרבה כשנוסעים כמה אנשים יחד: כולם רוצים לחבר את הסמארטפונים והלפטופים שלהם לרשת - ומשלמים על כל מכשיר בנפרד. יש כמה פתרונות, שימנעו מכם מלהיות מוגבלים למזללות ובתי קפה. אפשר לרכוש כרטיס סים מקומי, ולהגדיר אותו במכשירים שלכם (אין ללפטופ שלכם תמיכה בסים? תשלמו בנפרד), או פשוט לוותר על החיבור לרשת לכמה ימים. חברת Webbing הישראלית מציגה פיתרון נוסף: ראוטר סלולרי.

 

החברה השיקה אתמול (ב') ראוטר חדש, שמאפשר גלישה סלולרית בארץ ובחו"ל. הראוטר, מתוצרת ZTE, מסוגל לחבר לרשת עד חמישה מכשירים שונים. החיסכון הוא משמעותי מאוד: משלמים רק על חיבור אחד, וגולשים ביחד. איך זה מסתדר מבחינת רוחב פס? טוב מאוד; מהירות החיבור הממוצעת באירופה היא גבוהה מאוד. החברה השיקה גם מודם סלולרי תואם, שמופץ דרך איידיגיטל.

 

 

תעריפים זולים, ללא התחייבות

תעריפי השימוש זולים ממחירי חבילות הגלישה בחו"ל שמציעות חברות הסלולר בישראל: חבילות הגלישה של וובינג ללא התחייבות עולות 68 שקל לחמישה גיגה (דרך אורנג') ו-127 שקל לגלישה ללא הגבלה (דרך פלאפון). חבילת גלישה זולה במיוחד, דרך ספקיות הסלולר שלנו בישראל תעלה לכם החל מ-415 שקל, עבור חמישים מגה ליום (תעריף חו"ל). עברתם את החמישים? היכונו לשינויי תעריף מפחידים. בחבילות של וובינג, המחיר נע בין 45 ל-90 שקל ליום - עבור 300 מגה. בנוסף, וובינג תודיע לכם כשתתקרבו לנקודת החריגה מנפח נתונים זה.

 

הראוטר עצמו עולה 900 שקל, והמודם - 360. שניהם ניתנים גם להשכרה עבור נסיעה בודדת. מי שישכיר, יקבל כרטיס סים שתואם את המדינה אליה נוסע. מי שבחר לרכוש את המודם או הראוטר, גם יזכה להנחה של 33 אחוז במחיר חבילת הגלישה. בגלל שהגדרות הגישה מבוצעות בראוטר ובמודם מראש, כל שהמשתמש צריך לעשות זה להגיע לחו"ל ולהפעיל אותם. 

 

 

ומהן האלטרנטיבות?

פלאפון השיקה בעבר גם היא ראוטר סלולרי, ה-MiFi של חברת נובוטל. מי שרכישת מודם או ראוטר סלולריים נשמעת לו כמו השקעה רצינית, יכול לרכוש כרטיס סים מקומי, ולאקטב את המכשיר לגלישה סלולרית לפי הרשתות המקומיות. עקרונית, מדובר באלטרנטיבה שיכולה להיות זולה יותר - אבל היא מסובכת למדי עבור המשתמש הממוצע.

 

מכירים עוד דרכים לגלישה זולה בחו"ל? ספרו לנו בטוקבקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלישה בחו"ל? עניין יקר
צילום: אהוד קינן
מומלצים