שתף קטע נבחר

שנת עלייה: יותר מ-19 אלף עולים הגיעו ב-2010

לקראת סוף השנה האזרחית, בסוכנות היהודית החלו בסיכומים ומרוצים מהנתונים. ב-2010 חל גידול של 16 אחוזים בכמות העולים שהגיעו ארצה, רובם ממדינות חבר המדינות

כנראה שיש מה לחפש בארץ: לקראת סוף השנה האזרחית, בסוכנות היהודית ובמשרד הקליטה החלו בסיכומים. על פי הנתונים שבידיהם, במהלך שנת 2010 חלה עלייה של 16 אחוזים בכמות העולים שהגיעו ארצה, לעומת השנה שעברה. בסוכנות היהודית מבטיחים כי עד סוף השנה, שיצוין בסוף השבוע הקרוב, מספר העולים מרחבי העולם יגיע ל-19,130.

 

בסוכנות היהודית ובמשרד הקליטה מרוצים מאוד מהנתונים, בייחוד לאור העובדה שזו שנה שנייה ברציפות שבה יש עלייה במספר העולים, לאחר עשור שפל יחסית. ב-2009 עלו לישראל 16,465 עולים, לעומת 2008 שבה רק 15,452 בעלי זכות לעלות לישראל הגיעו ארצה.

 

למרות השיפור במצב הכלכלי במדינותיהם והעלייה ברמת איכות החיים, כ-40 אחוזים מהעולים החדשים שעלו ארצה בשנת 2010, הגיעו ממדינות חבר המדינות. על פי הנתונים בסוכנות היהודית ומשרד הקליטה, במהלך השנה החולפת עלו 7,300 עולים ממדינות אלו. מדובר בעלייה של כשבעה אחוזים, לאחר שאשתקד הגיעו לישראל 6,820 עולים. בסוכנות היהודית ציינו כי יותר מאלף מעולים החדשים הגיעו ממוסקבה.

 

"עלייה - עמוד התווך של המפעל הציוני"

עולים רבים גם הגיעו משאר מדינות מזרח אירופה ומגרמניה. מארצות הברית ומקנדה הגיעו בשנת 2010 כ-3,980 עולים וממדינות אמריקה הלטינית כ-1,470. כמו כן, חל גידול בעלייה לישראל מאוסטרליה, ניו-זילנד, הודו, בלגיה שוויץ ואיטליה. עם זאת, השנה דווקא חלה ירידה בכמות העולים מבריטניה ומצרפת.

 

על פי הנתונים, עולים בודדים הגיעו, בין השאר, מסין, מונקו, יפן, הונג קונג, הונדורס, מלטה, סינגפור, דרום קוריאה, קניה ורואנדה.

 

יו"ר הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי, הביע שביעות רצון מהנתונים, ואמר: "הנתונים על גידול בעלייה, כמעט מכל מקום בעולם, משמחים במיוחד על רקע מלחמת הדה לגיטימציה המתנהלת נגד מדינת ישראל ברחבי העולם. רבים מבין העולים הם צעירים ממדינות חופשיות המרגישים שייכות למדינת ישראל ובוחרים לבנות כאן את עתידם ואת עתיד ילדיהם".

 

שרת הקליטה, סופה לנדבר, הוסיפה: "עלייה וקליטה מוצלחת בארץ היו ולעולם תישארנה עמודי התווך של המפעל הציוני וערבות לקיומה ולצמיחתה של מדינת היהודים. אני שמחה שבמהלך השנתיים האחרונות שונתה המגמה, וכמות העולים ארצה הולכת ועולה. אנו נמשיך לעשות הכול על מנת שהעלייה תלך ותגדל ושתהליך הקליטה ייעשה בצורה הטובה ביותר".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עולים מצפון אמריקה. "הרוב צעירים שבוחרים לבנות כאן עתיד"
צילום: AFP
פרס עם עולים מארגנטינה. "עלייה על רקע הדה לגיטימציה"
צילום: לע"מ
מומלצים