שתף קטע נבחר

צילום: AP

ברק מפרק את העבודה: גם שרון עשה את זה

במסיבת עיתונאים בכנסת, הכריז מפרק מפלגת העבודה, השר אהוד ברק, שהסיעה החדשה תיקרא עצמאות. "המוטו שלה יהיה מה שנכון וטוב למדינת ישראל". הוא האשים את חברי העבודה בסחף שמאלה למחוזות הפוסט ציונות ופוסט מודרניות. מקורבי נתניהו מרוצים, שלי יחימוביץ': "מהלך מושחת ואופורטוניסטי"

המפרק, אהוד ברק: יו"ר מפלגת העבודה, אהוד ברק, שהוציא הבוקר (יום ב') לפועל את מהלך פירוק מפלגת העבודה, הכריז במסיבת עיתונאים בכנסת שהסיעה החדשה תיקרא "עצמאות". הוא נאחז בדבריו באילנות גבוהים מהפוליטיקה הישראלית: "המהלך הזה הוא לא קל, גם לנו גם לי. שרון עשה את זה, בן גוריון עשה את זה, גם פרס עשה את זה". מהלך פילוג העבודה נחשף ב-ynet. ועדת הכנסת דנה כעת בפילוג העבודה.

 

"אנחנו מקימים היום סיעה, תנועה, ובהמשך מפלגה שתהיה מרכזית ציונית ודמוקרטית", פתח ברק את דבריו. "תנועה שתפעל ברוח מגילת העצמאות ובמורשת הממלכתיות של דוד בן גוריון. סיעה ובהמשך תנועה שסדר העדיפות שלה יהיה קודם כל המדינה אחר כך המפלגה, אחר כך התקשורת ובסוף אנחנו". באשר לחזון של התנועה החדשה, ציין שר הביטחון בממלכתיות כי "המוטו שלה יהיה 'מה שנכון וטוב למדינת ישראל'. אנחנו נקים תנועה ומפלגה ונקרא לכל מי שמאמין בדרכה ובנו להצטרף".

 

 

במסיבת העיתונאים, שבסופה לא הורשו הכתבים להפנות שאלות לברק למרות שמה, הוסיף השר הפורש: "לפנינו מבחנים לא פשוטים שבמרכזם התהליך המדיני מול הפלסטינים, מבחנים בטחוניים ואתגרים סבוכים מול הכלכלה והלכידות החברתית. עם כל האתגרים אנחנו מוכנים ונכונים להתמודד".

הוא לא שכח לנופף לשלום לבית שהותיר מאחור, "אנחנו עוזבים מפלגה ובית שאנחנו אוהבים ומכבדים את חבריו, את החברים במוסדות שלנו, את ראשי הערים והמועצות שלנו, את החברים מהשורה. רבים מהחברים הללו חוו במשך השנים הארוכות את קשיי היומיום ואת המצב המתמשך והלא תמיד בריא במפלגת העבודה, והיו גם הם קורבן לריב האינסופי, לסחף המטריד שמאלה".

 

הוא האשים חברי כנסת בעבודה שנסחפו למחוזות ה"פוסט ציונות" וה"פוסט מודרניות". "הגענו למסקנה שהאנומליה הזאת בחיים הפוליטיים, המציאות הזאת, חייבת להיפסק. שאנחנו נוכל לקום לעבודה בכל יום שלא צריך להתפשר כל הזמן, לא להתנצל כל הזמן. אנחנו בחיים הציבוריים כדי לפעול, כדי להשפיע, ובכך אנחנו מתכוונים להתמקד. זו העת לעשות מעשה. היום אנחנו עושים אותו. אנחנו פותחים בדרך חדשה, אוחזים ביד מצפן ולא שבשבת, ואנחנו מקווים שזו תהיה דרך טובה".

 

יחימוביץ': "מהלך מושחת ואופורטוניסטי"

ח"כ עינת וילף, שפרשה עם ברק, אמרה במסיבת העיתונאים כי היא וחבריה הפורשים אינם יכולים לשבת בממשלה עם "שעון עצר" למשא ומתן המדיני. היא תקפה את חבריה בעבודה שלא סרו למרותו של ברק "ועשו דין לעצמם". לדבריה, למעשה נוצרו בעבודה שתי מפלגות "שאינן יכולות לשבת יחד. אחת שרואה את המפלגה פונה שמאלה, בסביבות מרצ ואחת שרואה בשותפות בממשלה שיתוף פעולה נכון עם גורמים פרגמטיים במפלגת הליכוד ובממשלה, שלא מוכנה לשבת במשא ומתן עם שעון עצר. אנחנו חושבים שנכון לשדר יציבות ונכון לקיים משא ומתן עם הממשלה הנוכחית".

 

בתגובה למהלך הביעו מקורבים לראש הממשלה, בנימין נתניהו, שביעות רצון מפרישת ברק והחברים האחרים ממפלגת העבודה. בסביבתו של נתניהו ציינו כי המהלך "מחזק את הממשלה, ודוחה את האפשרות כי הבחירות יוקדמו.

הממשלה תהיה קטנה יותר, אך יציבה יותר".

 

מי שפחות מרוצה היא ח"כ שלי יחימוביץ' שבלטה בהתנגדותה לברק בסיעת העבודה. יחימוביץ' הגיבה למהלך הדרמטי וכינתה אותו "מהלך מושחת ואופורטוניסטי, שכל תכליתו לשמור על כסאו של ברק בממשלה". לדבריה, "ברק המיט אסון על מפלגת העבודה, סיאב אותה ופירק אותה. השם עצמאות הוא ציני לא פחות: עצמאים ממצע, מערכים וממחויבות לציבור ונאמנים לכסא".

 

יחימוביץ' רמזה כי היא תתמודד בעתיד על כסאו המתפנה של ברק בראשות העבודה: "יותר מכל מתחדד היום הצורך בכינונה מחדש של מפלגה ציונית, סוציאל-דמוקרטית, חברתית ושפויה. אעשה כל שבכוחי כדי שמפלגת העבודה תשוב להיות אלטרנטיבה הזאת".

 

מפיקת השידור החי: רוני גל. צלם: אסי כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יוצא לדרך חדשה. אהוד ברק
צילום: גיל יוחנן
תתמודד על הכסא? שלי יחימוביץ'
צילום: גיל יוחנן
מומלצים