שתף קטע נבחר

מערך השידורים הדיגיטלי יורחב ל-18 ערוצים

בעקבות תיקון חקיקה, יתווספו 13 ערוצים לחמשת הערוצים שקולט מערך שידורי עידן פלוס. בשלב הראשון יוכללו בממיר הערוצים 24, 23, ו-9, ערוצי רדיו וערוץ 1 ב-HD. שר התקשורת: "זה יגביר את התחרות בשוק"

תוך שנה וחצי יורחב מערך שידורי עידן פלוס, ה-DTT , ל-18 ערוצים, מחמישה ערוצים כיום. המהלך יתאפשר הודות להצעה לתיקון חקיקה שמקדם שר התקשורת, משה כחלון, בחוק הרשות השנייה לשידורי טלוויזיה ורדיו. שרי התקשורת והאוצר יגישו את ההצעה להחלטת ממשלה.

 

בשלב הראשון, יוכללו בממיר הערוצים 23,24 ו-9, ערוצי רדיו וערוץ 1 ב-HD, מה שאומר שהערוץ הראשון יוכל לשדר משחקי ספורט באיכות שידור גבוהה.

 

בשלב השני, יכנסו לממיר גם ערוץ מורשת, ערוץ חדשות, ערוץ בערבית שהמכרז לו מסתיים בימים אלה, וערוצי HD נוספים.

 

חברי כנסת ערבים מחו בעבר על אי הכללתו של ערוץ דובר ערבית בממיר, וחברי כנסת שעלו מחבר העמים לשעבר, קבלו על ש"ישראל פלוס" (ערוץ 9) אינו כלול בחבילת ה-dtt. כעת נראה שיקבלו מענה לטענותיהם.

 

משמעות ההרחבה הזאת, היא תחרות לכבלים ולוויין. רפורמת ערוצי החינם התקבלה כבר ב-2008, אך רק בשלהי 2009 הופעל השידור הדיגיטלי הקרקעי בישראל. משמעות הרפורמה: תמורת סכום של כ-500 שקל, (או עם סבסוד ב-275 ש') אפשר כעת לרכוש ממיר ולצפות בטלוויזיה, בלי לשלם דמי מנוי חודשיים, ובלי אנטנה. ועם זאת, המגוון שמציע כעת הממיר מצומצם, ערוצים 1,2,33,99 ו-10.

 

במקביל, השנה צפוי משרד התקשורת לכפות על HOT ו-yes שיווק של חבילת ערוצים צרה. שתי החברות כבר פרסמו שישווקו חבילות כאלה, והן בוחנות מודלים מתאימים. ב-2010 קוצרה תקופת ההתחייבות להן לשנה וחצי, והן החלו להציע חבילות ללא התחייבות.

 

השר משה כחלון: "אחרי תיקון חקיקה, תוך שנה וחצי יקום בישראל מערך שידורים איכותי, שיגביר את התחרות בשוק".

 

מחברת HOT נמסר בתגובה: "ההחלטה האמורה נעשתה במחשכים, בלא שפורסם הרכב הוועדה, מבלי שזומנו הגורמים הרלוונטיים להשמיע את דעתם וללא כל ביסוס כלכלי. אנו תמהים על החשאיות ועל חוסר המקצועיות שבהם התבצע התהליך, שהוביל לתוצאה שהיא לא פחות מהזויה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים