שתף קטע נבחר

דגנים מפתיעים. לא רק לדיאטה

אם אתם רוצים לרזות, קצת דגנים מחיטה מלאה עשויים להפתיע אתכם. איילת הירשמן מחליטה לגוון את התפריט בסלט קוסקוס, בתוספת עלים ירוקים, שקדים ורוטב תפוזים. יופי של תוספת לכל ארוחה ומנה בפני עצמה לצמחוניים ושומרי דיאטה

כשמדובר בדיאטה, דגנים מלאים עובדים. כאשר אוכלים לחם מחיטה מלאה, למשל, הסיבים התזונתיים שבו גורמים להרגשת שובע לאורך זמן ממושך יותר. על עצמי גיליתי שכאשר אני אוכלת במשך זמן מה את אותה כמות לחם, אבל מקפידה על כך שיהיה מחיטה מלאה, אני יורדת במשקל.

אני יכולה לעשות את זה מסיבה פשוטה: קל להשיג היום לחמים מלאים נפלאים (שאור, כוסמין, שיפון. תגידו אתם מה‭.(‬ יש משהו ראשוני, מספק מאוד, במזון הבסיסי הזה, שאינו מהווה תחליף לשום דבר. הוא פשוט מצוין בפני עצמו.

 

עוד הצלחה מפתיעה שנרשמה: קוסקוס מלא. ל"קוסקוס מזון" יש מוצר מוצלח של קוסקוס מסולת חיטה מלאה. איך מתנהגים איתו? בעדינות, כמו עם קוסקוס מהיר הכנה רגיל. ואפשר גם להכין ממנו סלט.

  

המרכיבים ל-8 מנות

1 חבילה ‭500)‬ גרם) קוסקוס מלא

2 כוסות מים רותחים מצוננים קלות

1 כף שמן זית

‭1-1/2‬ כפית מלח (לפי הטעם)

1 כוס נענע קצוצה דק

1 כוס בצל ירוק קצוץ דק

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

‭1/2‬ כוס שקדים מולבנים חצויים

 

לרוטב

1 תפוז בינוני

מלח, פלפל שחור (לפי הטעם)

1 כף שמן זית

 

ההכנה

‭.1‬ הסלט: מניחים את הקוסקוס המלא בקערה ויוצקים עליו את המים, מוסיפים את המלח ואת כף שמן הזית ומשהים חמש דקות. מערבבים בשני מזלגות, לאוורור הקוסקוס. משהים עוד כמה דקות ומערבבים שוב, בשני מזלגות, לאוורור. משהים עשר דקות. מערבבים שוב. מוסיפים לקוסקוס את הנענע, הבצל, הפטרוזיליה והשקדים ומערבבים.


 

‭.2‬ הרוטב: מגררים את קליפת התפוז מעל הקוסקוס ושאר המרכיבים שבקערה. חוצים את התפוז וסוחטים ממנו את המיץ לתוך קערית. מוסיפים מלח, פלפל ואת שמן הזית וטורפים היטב במזלג. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מגישים.

אפשרות להגשה:

יוגורט

 

עוד מתכוני ירקות במיוחד לצמחוניים - במדור שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט קוסקוס מלא, עלים ירוקים ותפוזים
סגנון: נטשה חיימוביץ' צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן. בשבוע הבא, ראיון ומתכון וידאו חדש
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים