שתף קטע נבחר

כל הדרך למאזינים

מינון הג'אז ירד, מהדורות החדשות בוטלו, שעורי ההאזנה עלו, נינט הגיעה לשדר, ועדיין לא כולם מרוצים. שנתיים אחרי המהפך שעבר על 88FM, למנהל התחנה, יובל גנור, נשארה שאיפה אחת: להיות האלטרנטיבה הראשונה של המאזינים לגלגלצ

"מה יש לך לומר בעניין השינויים המוזיקלים הצפויים ב-88FM?" נשאל לפני כשנתיים מנהל תחנת הרדיו הנכנס, יובל גנור, במסגרת מפגש שדרים של תחנות הרדיו האזוריות עם מנהלי רשתות בקול ישראל. "אני לא משנה קווים, לא צריך להאמין לכל מה שכתוב. לא הפחתתי את הג'אז בתחנה, בקרוב הכל יתבהר", הוא השיב.


השדר בן רד באולפן הג'אם של 88FM. לא תחנה נישתית (צילום: איתי בלאס)

 

ימים אחדים לאחר מכן הושק לוח השידורים החדש של תחנת הרדיו. ספק אם הקו המוזיקלי לא השתנה. עדיין תוכלו למצוא שם ג'אז, או תוכניות ששודרו טרום עידן גנור, אך אין ספק ששינוי באופי התחנה, התבצע. אבל בשנתיים שעברו מאז, התחנה אפילו פורחת. סגרי TGI המתפרסמים פעמיים בשנה ובודקים את אחוזי ההאזנה מצביעים על מגמת עלייה. "הרחבנו את אזורי הקליטה, הוספנו והגדלנו את עוצמת המשדרים, השינוי בלוח והמעבר מתחנה נישתית שמדברת רק לחובבי מוזיקה יוצאת דופן לאלטרנטיבה אמיתית לתחנת להיטים, הגדיל את כמות המאזינים", מסביר גנור.

 

 

"אני נוסעת כל יום לעבודה ומאזינה ל-88, משהו שפעם לא הייתי עושה בכלל", מספרת המאזינה עינב ומוסיפה: "אם פעם הייתי שומעת רדיו אזורי, מזפזפת בפרסומות ומדלגת על 88, היום כשאני מזפזפת אני תמיד שומעת שיר שאני מכירה ופשוט נתקעת על התחנה".

 

"נהיינו בהחלט יותר קרובים למיינסטרים אבל בלי לאבד את האיכות. כשאתה משדר בפריים-טיים יצירות של דיוויד בואי, נירוונה וסמאשינג פמפקינס, זו לא בהכרח תחנת להיטים, אך המוזיקה היא איכותית יותר ומדברת לקהל רחב יותר", אומר מנהל הרדיו.

 

כל הדרך של קול הדרך

88FM הוקמה בקיץ 1995, אז עוד קראו לה "קול הדרך". שנה לאחר מכן הוסיפו לה את המילה "לעסקים". התחנה, אחת משמונה רשתות של קול ישראל, שידרה מוזיקת ג'אז, דיווחי תנועה וחדשות כלכלה. היא מותגה כתחנה למביני עניין וחובבי מוזיקה יוצאת דופן. לאורך שנות קיומה, עמדה התחנה מספר פעמים בפני סגירה ושינויים מוזיקליים, אך תמיד ניצלה.


שדרנית 88FM, גליה גלעדי. גנור: "שום דבר לא מקודש"

 

המעבר ללוח החדש לא עבר חלק. שדרנים התרעמו, חלקם אף החליפו מקום עבודה ומאזיני התחנה חובבי הג'אז הקימו את ארגון "משמר 88" שמטרתו היתה להילחם בשינוי. מכתבים, עצומות וניסיון לארגן הפגנה היו חלק מהמאבק.

 

היום, שנתיים אחרי שכשלו הם מספרים ל-ynet שאיבדו את העניין בתחנה: "ההאזנה שלי לתחנה הצטמצמה למינימום שבמינימום. היא אקראית ואינני חושב שאני יכול להביע דעה מלומדת על מצבה הנוכחי. אני מרשה לעצמי לומר שזו לא התחנה שהיתה לפני כמה שנים", אומר מי שנמנה בעבר על מובילי המאבק. "לצערנו התחזית השחורה שהיתה לנו בזמנו התממשה, והגורמים האחראיים הצליחו להבריח את המאזינים שאיכות עמדה לנגד עיניהם".

 

גם על זה יש לגנור מה לומר: "כמעט כל מי שהתלונן ונזעק על השינויים, נשאר מאזין של 88 ועל כל אחד שעזב יש עשרה מאזינים חדשים ומרוצים. אני גם ממשיך לקבל מכתבים מאותם אנשים, מה שאומר שכנראה הם נשארו מאזיני התחנה. אז יכול להיות שיש כמה שלא מרוצים, וזה בסדר. אני לא יכול להרשות לעצמי לפנות לקהל של מאה איש. היום אנחנו פונים לקהל רחב הרבה יותר".

 

"נכון, יובל גנור יכול לזקוף לזכותו את הפיכתה של 88 לתחנה מואזנת, אבל השאלה היא מה עדיף? כמות או איכות?", עונה לדברים מאזינה שנטשה את התחנה והעדיפה שלא להיחשף בשמה. "ערוצים מסחריים יש המון, ערוץ 8 יש אחד. אותו דבר ברדיו. הוא יכול להגיד שהוא משדר מוזיקה איכותית, אבל המון ממה שמושמע בתחנה אפשר לשמוע גם בתחנות אחרות".

 

מוזיקת עולם, רוק, ג'אז וסלבס

אם נחזור שנתיים אחורה, אל אותו מפגש בין מנהלי הרשתות של קול ישראל לשדרי הרדיו האזורי, גנור הסביר אז למשתתפים כי "נשמור על הציבור הקיים וגם נשיג קהל חדש. הקו של 'המוזיקה הכי טובה ברדיו' לא ישתנה. רענון ושינוי יכול להיות רק מבורך, שום דבר לא מקודש ואני מציע לתת צ'אנס - להאזין ולהיווכח".

 

אז למי שטרם האזין, תמהיל של לוח השידורים הנוכחי כולל מוזיקת רוק, עולם, אלקטרונית, ג'אז ואפילו דאנס, לצד התוכניות המוכרות כמו "לילה של אלבומים" המשודרת כל לילה ומגישה את אלבומי המופת של כל הזמנים, במלואם. תוספת מפתיעה שהביא עמו גנור היא שילוב של אמנים מוכרים בתוכנית אישית אותה הם עורכים ומגישים. נכון להיום משדרים בתחנה ערן צור, דנה ברגר ונינט טייב.

 

"זה לא סוד שנינט עברה שינוי מאוד גדול, ולנו היתה הרגשה שהתממשה אגב, שהמוזיקה שנינט תבחר להשמיע מאוד מתחברת לקן המוזיקלי של התחנה. אני גם מודה שהופתעתי לגלות כבר בתוכנית הראשונה שפשוט יש לה את זה בגדול, גם כשדרנית", משיב גנור לשאלה אם היתה כאן החלטה יחצנית בשילובה של נינט בתחנה.

 

וזה לא הכל. בין השינויים הנוספים המורגשים, אפשר למצוא ספיישלים שנערכים בחגים ובאירועים מיוחדים, תוכנית ג'אם בה מתארחים אמנים להופעה חיה באולפן ואולי השינוי המורגש ביותר - ביטול מהדורת החדשות בכל שעה עגולה. "לפני כמה חודשים, ועדת הרדיו של הרשות דנה בעניין, וקיבלה החלטה לבטל את החדשות בתחנה", מסביר גנור ולא מוסיף.

 

שינוי מבורך או לא? תלוי את מי שואלים. אבל על ההצלחה אי אפשר להתווכח. בסקר TGI האחרון שנערך עלתה התחנה בכחצי אחוז, יותר מהגידול שרשמה גלגלצ, גלי צה"ל ושאר רשתות קול ישראל, למעט רשת ב'. "רק בשנה האחרונה עלתה התחנה בכ-25 אחוזים ביחס לעצמה", מסכם גנור.

 

איך אתה רואה את השנה הקרובה?

 

"לא יודע לגבי השנה הבאה, אבל בעתיד, 88 צריכה להיות. אני מאמין שהיא תהיה תחנת המוזיקה האיכותית והמובילה בישראל, והאלטרנטיבה הראשונה לגלגלצ".

 

ומה דעתכם על 88FM? טקבקו לנו!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יובל גנור. "המתלוננים נשארו מאזינים"
צילום: ראובן מן
לאתר ההטבות
מומלצים