שתף קטע נבחר

מתקרבים לשביתה: מבוי סתום בין הרופאים לאוצר

שביתת הרופאים נראית קרובה מתמיד, לאחר שפגישתם עם משרד האוצר הסתיימה ללא התקדמות. "הולכת ונמוגה תקוותנו שהאוצר יתעשת", אמר יו"ר ההסתדרות הרפואית

האם הרופאים בדרך לשבות לראשונה זה עשור? פגישה בין נציגי הרופאים למשרד האוצר הסתיימה בצהריים (יום ה') ללא התקדמות. מיום ראשון רשאים הרופאים להכריז על שביתה, אך החלטה כזאת טרם התקבלה.

 

 

יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, אמר בצאתו מהפגישה: "אנו מאוכזבים עמוקות. האוצר אינו מבין את הנחישות שלנו להציל את מערכת הבריאות הציבורית". ד"ר אידלמן הבהיר כי הוא ועמיתיו לא מוכנים להסתפק ב"פתרונות קוסמטיים שאין בהם בשורה אמיתית למערכת הבריאות".

 

הוא הוסיף כי "למרות שאנחנו מנהלים משא ומתן במשך שמונה חודשים והצגנו את מלוא דרישותינו מלכתחילה, יש ניסיון לחזור על אותן המנטרות ולא למצוא פתרונות. הולכת ונמוגה תקוותנו שהאוצר יתעשת ויבין את המצוקות של המערכת".

 

שמונה חודשי מו"מ 

המשא ומתן בין הרופאים למשרד האוצר החל כבר לפני כשמונה חודשים. ההסתדרות הרפואית דרשה תוספות שכר, לצד מתן פתרון כולל למצוקות מערכת הבריאות, מתן מענקים לרופאים שיבחרו להתמחות בפריפיריה ומתן תוספות משמעותיות לרופאים במקצועות שבהם יש מחסור.

 

בנוסף, ההסתדרות הרפואית העלתה את הרעיון של מתן שירותי רפואה פרטיים בבתי החולים הציבוריים (שר"פ) כאפשרות שתפתור את בעיות המערכת ותחזיר את הרופאים הבכירים בשעות אחר

הצהריים מהקליניקות הפרטיות ומבתי החולים הפרטיים אל המערכת הציבורית. רעיון ברוח זו מקדם גם סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן.

 

הצעת האוצר, שלא השתנתה גם היום, מציעה לרופאים תוספות שכר כוללות של 18%, כאשר עיקר התוספת תהיה בגובה של אחוז אחד, והיתר יוקדש לתוספות דיפרנציאליות, לרופאי הפריפריה ולמקצועות במצוקה.

 

ממשרד האוצר נמסר כי ההצעה שהציגו לרופאים בנוגע לתוספת בגובה 18% עדיין בתוקף. עוד נמסר כי נקבעו פגישות להמשך המשא ומתן בימים הקרובים, וכי הרופאים עדיין לא הודיעו כי הם פותחים בשביתה.

 

"אנחנו ממשיכים במשא ומתן עם נציגי הסתדרות הרופאים, במטרה להביא לצמצום הפערים", אמרו במשרד האוצר. "נמשיך לדון בנושאים שטרם מוצו, כגון תגמול רופאים בקהילה ובחינת רצון הרופאים להידבר בנושאים הקשורים בביטוח על אחריות מקצועית. הדיונים מתנהלים באווירה עניינית מתוך מטרה משותפת לקדם את הנושאים שבמחלוקת. אנחנו עושים את מרבית המאמצים על מנת להמנע ככל הניתן משביתה".

 

אם השביתה תצא לפועל, ישתתפו בה כ-20 אלף רופאים מכל הארץ, העובדים בכל בתי החולים הציבוריים ובמרפאות של קופות החולים. במקרה של שביתה, הרופאים בבתי החולים יעבדו במתכונת שבת - מבלי לפגוע בחולים שנמצאים בסכנת חיים. כמו כן, תוקם ועדת חריגים שתוכל לקבל החלטות על ניתוחים דחופים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אידלמן. "מאוכזבים עמוקות"
צילום: אגודת העיתונאים
מומלצים