שתף קטע נבחר

סולקה מבית ספר דתי בגלל תחרות יופי: "צביעות"

בקרב מנהלת לשעבר ובוגרות מערכת החינוך הממלכתי-דתי הדעות חלוקות לגבי סילוק תלמידה בגלל השתתפותה בתחרות יופי. "שלא ניתמם, זו תחרות שבוחנת בין היתר את גוף הנערה"

מנהלת בבית ספר ממלכתי-דתי ממרכז הארץ סילקה מהלימודים תלמידה, בגלל השתתפותה וזכייתה בתחרות יופי באזור מגוריה. בשיחות עם מנהלת לשעבר ובוגרות מערכת החינוך הממלכתי-דתי עלו דעות שונות על המקרה שנחשף ב-ynet. חלקן טוענות שמעשיה של הנערה "לא עמדו ברוח החברה הדתית", וחלקן מאמינות שבהחלטת הנהלת בית הספר יש מעין צביעות.

 

 

"בואו לא ניתמם", אמרה יעל, בוגרת 12 שנות לימוד במסגרת דתית, "מדובר בלא פחות מתחרות שבוחנת בין היתר את גוף הנערה". לדבריה, "כל אחת שלומדת בתיכון דתי, מאולפנה ועד תיכונים ליברלים יותר, יודעת שיש קוד התנהגות שמקובל גם מחוץ לשעות הלימודים, ושתחרות כזאת הולכת רחוק הרבה מעבר למותר".

 

בנוסף, ציינה יעל שאותה נערה הייתה מודעת להשלכות של מעשיה וגם הוזהרה ובכל זאת המשיכה והשתתפה בתחרות היופי. "מי שלא מתאים לה - לא חייבת ללמוד במסגרת הזו", אמרה, "כמקובל בכל מסגרת בעולם, היא לא עמדה בנהלים ונפרדו ממנה".

 

צעירה אחרת, בוגרת אולפנה מוכרת, הסבירה שרבות תלוי בבית הספר: "אם היא לומדת בבית ספר מאוד דתי, דוגמת אולפנה או מסגרת דומה, אז אל לה להתפלא, כמו שלא היינו מתפלאים אם תלמידה בתיכון שמרני בבריטניה הייתה מורחקת מהלימודים בעקבות חוסר כיבוד של רוח המקום".

 

"לא היו צריכים לזרוק אותה"

אולם, היא הוסיפה שבהחלטתה של מנהלת בית הספר לסלק את הנערה יש מעט צביעות. "אני מכירה לא מעט חברות שכופפו את הכללים אחרי שעות הלימודים, ויש כאן מעין סוג של צביעות שמה שמותר ברחוב ומעלימים ממנו עין - נאסר באופן שיכול ליצור בושה למוסד".

 

לאה ברק, מנהלת לשעבר של תיכון אמי"ת רננים, אמרה כי "אני מסכימה עם חלק מההתנהלות ועם חלק לא". היא הסבירה כי "זוהי עמדה שלא תואמת את השקפת העולם של החינוך הדתי, גם אם הנערה טוענת שהיה צנוע, תמיד תעמוד השאלה עד כמה ואיך היא מגדירה צנוע ואם הגדרתה עומדת בסטנדרטים".

 

היא הוסיפה כי מעבר לשאלת הצניעות, השתתפות בתחרות יופי, לא עומדת בקנה אחד עם "רוח החברה הדתית, ערכיה, ותפיסת העולם. תחרות יופי כמטרה וערך זה לא זה".

 

עם זאת, ציינה ברק כי למרות מעשיה של הנערה, היא אינה מסכימה עם הנהלת בית הספר ותגובתה. "לא היו צריכים לזרוק אותה", אמרה, "אני הייתי מגיבה אחרת, נתקלתי בכל מיני בעיות דומות בעבר, הקב"ה נותן לנו את הכושר לדבר, יש כאן צורך במילה, שיחה, הסבר שזה לא לרוח בית הספר. אולי לנסות לדבר על השקפת העולם, על תפיסה. אולי התלמידה תחליט לבד שהמסגרת לא מתאימה לה".

 

ברק גם תוהה מה הרוויח בית הספר מסילוק התלמידה: "האם היא משפיעה לרעה? זה לא שרבות רוצות להשתתף בתחרות. לצערנו, אנו רואים את סמלי היופי, לבני הנוער לא קל מול זה, לחינוך הדתי עבודה קשה מול הסחף הזה. אני עדיין פוגשת תלמידות בעלות משפחה שהכל בסדר אצלן, ואנו נזכרות איך הוצאתי אותן לשיחות על אורך השרוול, שהיום הוא תקין. צריך להמשיך ולנסות למצוא את הנוסחה להתמודד".


פורסם לראשונה 11/04/2011 23:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים