שתף קטע נבחר

עם ישראל יצא לטבע: החניונים והפארקים עמוסים

ביום שאחרי הסדר, גדשו מאות אלפים את החניונים - ונפנפו בלי הפסקה: "בתפריט הרבה בשר - סטייקים, פרגיות וגם סלטים". התפוסה בצימרים ובמלונות גבוהה, אבל תנועת המטיילים היתה נמוכה יחסית. בקק"ל מאמינים: בחול המועד יהיה עמוס יותר

אחרי המצות, עם ישראל בחר להשיל את הקילוגרמים המיותרים בחיק הטבע. מאות אלפי ישראלים יצאו היום (יום ג') לחניונים, לפארקים וליערות קרן קיימת לישראל, לשמורות הטבע ולגנים הלאומיים - אך לא מעטים נשארו בבתים או במלונות, אם בגלל העייפות שגרם הקניידלך, התחזית לגשם קל או ההחלטה לשמור כוחות לחול המועד. אלו שכן יצאו לטבע, מנגלו ונפנפו בלי הפסקה, ולא שכחו לנשנש מצות. 

 

 

פקקים כמעט ולא נרשמו הבוקר, בטח בהשוואה לעומסים של ערב חג הפסח, אבל לקראת שעות הצהריים כבר נראו לא מעט מטיילים באתרים השונים ברחבי הארץ. למעלה מ-170 אלף פקדו את אתרי קק"ל, וכ-100 אלף את אתרי רשות הטבע והגנים. בעוטף עזה נרשמה תנועת מטיילים דלילה יחסית, על אף הרגיעה בשבוע האחרון.

 

צילום: אביהו שפירא

 

מקק"ל דווח כי עשרות אלפי מטיילים גודשים את חניוני הזורע, אסם פורת, בן שמן ונחל השופט, שמלאים כמעט עד אפס מקום. בנוסף מאות מטיילים הגיעו לפארק גורן וליער חניתה בגליל המערבי. אתרים פופולרים נוספים הם אגמון החולה בצפון, לשם הגיעו 2,000 מטיילים, פארק רמות מנשה ויער בן שמן במרכז, הסטף באזור ירושלים ויער המלאכים, יער יתיר ופארק גולדה בדרום.

 

מתוך אלו שבחרו לבקר בשמורות הטבע ובגנים הלאומיים, כ-40 אלף הגיעו לאתרים המוסדרים והשאר לשטחים הפתוחים. 

האתרים המובילים: קיסריה (2,850 מבקרים), גן לאומי אשקלון (2,650) שמורת טבע עין גדי (2,400), מצדה (2,400), גן לאומי ירקון-אפק (2,100) ושמורת טבע בניאס (1,900). מחר מצפים ברשות הטבע והגנים לכרבע מיליון מטיילים.


מבלים בצוותא בפארק הלאומי ברמת-גן (צילום: עופר עמרם) 

 

לחורשת טל שבצפון הגיעו גם כן מאות, אך מזג האוויר הצונן והתחזית לגשם מקומי השאירה כנראה לא מעטים בבית. כמה מהם עשו את הדרך הארוכה מהמרכז ומהדרום. במבלים ניתן היה לראות גם משפחה מבאר-שבע, שהגיעה לאזור כבר בערב פסח - ותישאר בצפון עד מוצאי החג.

 

בבוקר תנועת המטיילים ביערות ובפארקים של קק"ל היתה דלילה, אבל ככל שהשעות נקפו מספרם של הישראלים שבחרו לעשות את החג עם מגדירי פרחים, מנגלים - ובעיקר הרבה מצות - הלך וגדל. ההערכות הן שבהמשך היום ובמהלך חול המועד יגדל מספר המטיילים בצורה ניכרת.

 

כל אחד מוצא את חלקת האלוהים שלו

מיכל עוזיהו, רכזת תיירות נגב במשרד לפיתוח הנגב והגליל, אמרה ל-ynet כי אתרי הלינה בדרום התמלאו כבר אתמול, ויישארו כך עד מוצאי החג. עומס נרשם בממשית, חניון בארות, בארותיים, חאן השיירות, חאן דרכי הבשמים ובאתרים נוספים. גם בחניונים הפתוחים לציבור, דוגמת חניון החולות הצבעוניים, המכתש הגדול וברבים נוספים, נרשמה בהם תנועת מטיילים ערה. במלון ישרוטל "בראשית" במצפה רמון, שנפתח בערב פסח, אחוזי תפוסה היו גבוהים יחסית, כמו גם בפונדק רמון. "אלה הימים הראשונים שלנו, והיתה לנו פתיחה רגועה יחסית", אמרה מנכ"לית המלון סילבי כהן-גבאי.


בחורשת טל לא חסר בשר (צילום: אביהו שפירא)

 

למרות העובדה שלא מעט מטיילים העדיפו לבטל את הגעתם לנגב המערבי בשל המצב הביטחוני, גם שם אתרי הלינה היו רחוקים מלהיות ריקים. ברבים מהצימרים והאורחנים נרשמה תפוסה מלאה, למעט שני אתרים הקרובים לגדר שזכו לגל ביטולים. "בליל הסדר התמלא אצלנו", אמרה לבנת גינזבורג, רכזת התיירות שקמה-בשור. "בסך הכל מזג האוויר לטובתנו והמטיילים שיגיעו לאזור ייהנו מתיירות בסימן חקלאי. מבחינת הצימרים והאורחנים הנתונים טובים מאוד, ואיפה שהיו ביטולים התמלא מחדש".

 

לעומת אתרי הלינה, תנועת המטיילים מתונה יחסית, ובבוקר הגיעו לאזור הנגב בעיקר רוכבי האופניים. "הנגב הוא 60 אחוז ממדינת ישראל, ולכן גם כאשר האתרים האלה מלאים עדיין לא מורגשת צפיפות", הסבירה גינזבורג. "המטיילים מרגישים שהטבע פתוח בפניהם וכל אחד מוצא לו את חלקת האלוהים, הטבע שלו". גם הצימרים בנגב, ובין היתר גם בערבה, דיווחו על תפוסה מלאה.


בחיק הטבע. תופסים חלקת אדמה פנויה בצפון (צילום: אביהו שפירא)

 

גם בצפון החניונים היו עמוסים, והצימרים ובתי המלון מלאים. אבי הולצמן מקרית אתא הגיע עם בני משפחתו לפארק גורן שבגליל המערבי: "בילינו אתמול עד מאוחר בסדר פסח משפחתי, עם כל הילדים והנכדים, והיום יצאנו לתפוס מקום ולחגוג גם יום הולדת לאחד הנכדים, וגם את החג. בתפריט הרבה בשר - סטייקים, פרגיות וסלטים. בהמשך השבוע נטייל בארץ ובשבוע הבא נעשה על האש בפארק באזור המרכז ליד המשפחה שלי".

 

"נאכל דג מבושל, חצילים ופלפלים על האש"

רומן מירוזניק הגיע עם משפחתו וחברים למצפור גורן, על כביש הצפון. "אנחנו נהיה כאן כל היום. נאכל דג מבושל, חצילים ופלפלים על האש, בשר מכל הסוגים ואוכל עממי, שכל אחד מביא מהבית. כל השבוע כולם עובדים וחלק לומדים, וזה יום שיכולנו לבלות יחד את החג".

 

גם אתרי הרכבל בצפון זכו לעדנה. מאות הגיעו לצוק מנרה שמדרום לקרית שמונה, וכ-1,000 איש בילו בראש הנקרה שמצפון לנהריה. מאות הגיעו למרכז קנדה במטולה והחליקו על הקרח. היום גם נפתחה רשמית עונת שיט הקייאקים. כ-700 איש הגיעו ל"קייאקי כפר בלום", אחרים לא ויתרו על ראפטינג משפחתי ב"ראפטינג נהר הירדן" שליד קיבוץ גדות. זרימות המים בירדן ערות והמפלס גבוה, הודות לחורף שסופו היה גשום במיוחד.

 

אלפים בחרו לבלות את החג ברמת הגולן. שבילי ההליכה בשמורות הטבע ובפארקים הלאומיים של רשות הטבע והגנים שהתאוששו חלקית מן השריפות בקיץ שעבר המו אדם. בקיבוץ מרום גולן נהנו הבאים מרכיבה על סוסים ואופניים, ומטיולי טרקטורונים וטומקארים.

 

בהכנת הכתבה השתתפה יעל דראל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנשנשים מצות
צילום: עופר עמרם
מטיילים בנגב המערבי
צילום: רועי עידן
מומלצים