שתף קטע נבחר

איראן: חשפנו וירוס חדש נגד המחשבים שלנו

יש יורש ל"סטוקסנט"? יותר מחצי שנה אחרי שדווח כי תולעת מחשבים של ישראל וארה"ב פגעה בתוכנית הגרעין של איראן, אומר ראש ההגנה האזרחית שנחשף וירוס חדש נגד המחשבים האיראניים - "סטארס". הוא לא פירט מה מטרתו ואם גרם נזק

איראן טענה בצהריים (יום ב') כי חשפה וירוס נוסף שנועד לפגוע במחשביה במסגרת המלחמה הוירטואלית שלטענתה מנהלות נגדה אויבותיה, בהן ישראל. ראש ההגנה האזרחית באיראן, גולם רזה-ג'ללי, אמר לסוכנות הידיעות "מהר" הרשמית למחצה כי מומחים חוקרים את הווירוס החדש, שנקרא "סטארס".

 

"למרבה המזל, המומחים הצעירים שלנו הצליחו לגלות את הווירוס הזה, והווירוס 'סטארס' נמצא כעת במעבדה לצורך חקירות נוספות", אמר ג'ללי. הוא לא ציין מה הייתה מטרתו של הווירוס או לאיזו השפעה אמור היה לגרום. "המאפיינים הייחודיים של הווירוס 'סטארס' נחשפו", אמר ג'ללי. "הווירוס משתלב במערכת ובשלב הראשוני הוא גורם נזק קל, ועלול להיחשב בטעות לקבצים אדמיניסטרטיביים של ארגונים ממשלתיים".


הכור בבושהר. מי מתערב לאחמדינג'אד ב"עבודה"? (צילום: AFP)

 

בשנה שעברה דווח כי הווירוס "סטוקסנט", שהוגדר "תולעת מחשבים", פגע במחשבי תוכנית הגרעין האיראנית וגרם לשיבושן של סרכזות בכור בבושהר. האצבע המאשימה של איראן הופנתה מיד לישראל ולארה"ב, והעיתון "ניו-יורק טיימס"

דיווח אף כי הווירוס נוסה בכור בדימונה לפני שנשלח לשבש את התוכניות של איראן. מומחים תיארו את אותו וירוס כ"טיל הוירטואלי המונחה הראשון", והיום אמר ג'ללי כי "סטוקסנט" עדיין מהווה איום פוטנציאלי".

 

"עלינו לדעת שהמאבק ב'סטוקסנט' אין פירושו שהאיום טופל לגמרי, משום שלווירוסים יש אורך חיים מסוים, והם עשויים להמשיך את פעילותם בצורה אחרת", אמר ג'ללי. הוא קרא לממשלה לפעול נגד אויביה של איראן, ואמר כי הם מנהלים נגדה מלחמה וירטואלית.

 

לפי דיווח ב"ניו-יורק טיימס" בינואר האחרון, וירוס המחשבים "סטוקסנט" היה גורם קריטי בהרס חמישית מהצנטריפוגות של

תוכנית הגרעין האיראנית, ובכך סייעה לעכבה - גם אם לא לחסלה. לפי העיתון, הווירוס שהוחדר לכאורה למתקני הגרעין מסוגל להורות לצנטריפוגות שבאמצעותן מועשר האורניום באיראן להסתובב בפראות ולצאת מכלל שליטה.

 

העיתון ציין אז כי סגולה נוספת של "סטוקסנט" היא יכולתו לתעד בחשאי כיצד נראית שגרה מבצעית בכור הגרעיני ולהעביר למנהלי הכור דיווח מוקלט כאילו הפעילות בכור מתנהלת בצורה נורמלית, בשעה שהצנטריפוגות למעשה מסתובבות במהירות ונשברות.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכור בבושהר. הפעם הנזק נמנע?
צילום: AP
מומלצים