שתף קטע נבחר

גוגל ואפל, באיזו זכות אתן עוקבות אחרינו?

על השאלה הזו יצטרכו נציגי שתי החברות לענות, בשימוע מיוחד שיערך להן בוועדת הפרטיות של ממשלת ארצות הברית. זאת בעקבות חשיפת המעקב שמבצעות החברות אחר משתמשי אייפון ואנדרואיד. מה אומר על כך הרב הראשי לאפל?

<< סוני חושפת שני מחשבי לוח חדשים

 

קשה מאוד לשמור על הפרטיות בעידן הסמארטפון. בצבא יש פקודות שקובעות שצריך לכבות טלפונים סלולריים ולהפריד מהם את הסוללה, כדי למנוע האזנות אויב. אבל השבוע למדנו שמי שעוקב אחרינו דרך הסלולרי כל יום וכל הזמן הן לא חיזבאללה ואל קעידה, אלא חברות הטכנולוגיה שפיתחו את מערכת ההפעלה של המכשיר.

 

אפל וגוגל נאשמו השבוע במעקב אחר משתמשי אייפון ואנדרואיד דרך המכשירים שלהם. לפי דיווח של Ars Technica, שתי החברות זומנו לשימוע בתת ועדת הפרטיות והטכנולוגיה של ממשלת ארצות הברית. השימוע יערך בעשירי למאי בוושינגטון ובו יצטרכו נציגי החברות לספק תשובות לשאלות קשות כמו "באיזו זכות אתם עוקבים אחרי המשתמשים שלכם".

 

המדינה נגד גוגל ואפל

"התקדמויות בטכנולוגיה מאפשרות לאמריקאים להיות מחוברים כפי שלא היו בעבר, ומניחות בקצות אצבעותינו מספר מדהים של משאבים", אמר הסנטור אל פרנקן, שיזם את הזימון. "אבל אותה הטכנולוגיה שנותנת לנו סמארטפונים, טאבלטים וטלפונים סלולריים גם מאפשרת לאותם מכשירים לאסוף מידע רגיש ביותר על המשתמשים, בתוכו תיעוד מפורט של המיקום והפעולות שלהם".

 

פרנקן רואה בשימוע המדובר צעד ראשון, במטרה לרענן את החוקים הקיימים כך שיוכלו להגן על הצרכן. החברות טרם הגיבו להאשמות, או לזימון של ממשלת ארצות הברית. ככל הנראה שהן ישתפו פעולה, משום שסירוב עשוי להוביל לגל חקירות מעמיקות של משרד המשפטים, נציבות הסחר הפדראלית ועוד גופים ציבוריים שארגונים מנסים שלא להסתבך איתם. בנוסף, פוליטיקאים רבים עשויים לקפוץ על ההזדמנות ליצור חשיפה לעצמם (ועל הדרך, לשרת את הציבור) וליזום חוקים שיגבילו את חברות הטכנולוגיה.

 

לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, גוגל ואפל לא לבד. גם מיקרוסופט, נוקיה ו-RIM קיבלו מכתבים שדורשים מהן להסביר איזה מידע הן אוספות ואיזה שימוש נעשה בו. ככל הנראה שהוועדה תתמקד בגוגל ואפל בטרם תרחיב את החקירה לחברות אחרות שמייצרות מערכות הפעלה לסמארטפונים.

 

ג'ובס: "אנחנו לא עוקבים אחרי אף אחד"

הפרשה עשויה להשפיע באופן נרחב גם על החברות וגם על הרגולטורים עצמם. בימים אלה מתבצעת עבודת מטה בארה"ב לקראת חוק חדש שיאפשר לחברות טכנולוגיה להגדיר מראש איזה מידע הן אוספות ולאיזו מטרה. החוק יאפשר לחברות לקבל אישור מראש לכל מהלכי איסוף המידע שלהן, ויגביל משמעותית את היכולת של הרגולטורים האמריקאיים להגן על המשתמשים. יתכן שהתרעומת שעלתה בקרב הציבור האמריקאי על גילויי המעקב של גוגל ואפל תשנה את מבנה החוק המתוכנן.

 

בעוד החברות ממלאות פיהן מים (באופן רשמי), דווקא לסטיב ג'ובס – הרב הראשי לאפל – יש מה להגיד. אתר MacRumors העלה אתמול התכתבות אימייל בין ג'ובס ואחד מלקוחותיו. הגולש שואל בנימוס אם יש אמת בדיווחים על המעקב שמבצעת אפל, משום שהדבר מטריד אותו והוא רוצה לדעת את האמת לפני שיעבור למכשיר אנדרואיד (שלא עוקב אחרי המשתמש, לדבריו).

 

תשובתו של ג'ובס: "כן, הם (מכשירי אנדרואיד, נ.ס.) כן (עוקבים אחר המשתמש). אנחנו לא עוקבים אחרי אף אחד. המידע שמופץ הוא שקרי".

 


ניתוח עדכוני שמבצעים מכשירי אייפון

 

האייפוניסטים נגד האייפון

יש מי שלא מוכן להמתין למוצא פיהם של הפוליטיקאים והמומחים בוושינגטון. ויקראם אג'נקור וחברו וויליאם דה ויטו הם שני לקוחות אפל שרכשו אייפון ואייפד (בהתאמה). השניים התרעמו על המעקב שמבצעת אפל ותבעו את החברה, כך דיווחה סוכנות bloomberg.

 

לפי כתב התביעה, אפל הפירה את חוק ההונאה הממוחשבת בכך שאספה מידע ללא אישור. הם דורשים ממערכת המשפט בארצות הברית להכיר בתביעתם כייצוגית, להוציא צו מניעה שיאלץ את אפל לנטרל את כלי איסוף המידע עד תום ההליכים ולקבל מן החברה פיצוי.

 

הווירוס החדש שכבש את מחשבי איראן >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוא יודע היכן הייתם, והוא מלשין
צילום: אהוד קינן
מומלצים