שתף קטע נבחר

צילום: AP, Getty Images imagebank

סוריה למזכ"ל האו"ם: "נחקור בעצמנו את ההרג"

מועצת הביטחון התכנסה לדיון סגור בהצעת החלטה לגינוי דמשק. באן קי-מון קרא לפתוח בחקירה עצמאית של הרג המפגינים על-ידי משטר אסד, אך השגריר הסורי טען כי לדמשק "אין מה להסתיר". השגרירה האמריקנית: איראן מסייעת

מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, קרא הלילה (יום ד') בישיבת מועצת הביטחון לפתוח בחקירה "עצמאית, שקופה ויעילה" של הרג המפגינים נגד משטר אסד. השגריר הסורי באו"ם דחה בתוקף את הבקשה, בעוד שהשגרירה האמריקנית שבה על הטענה כי איראן מסייעת לדמשק לבלום את ההפגנות.

 

מרחץ דמים בסוריה - הכותרות האחרונות ב-ynet:

"לסוריה יש ממשלה, יש מדינה", אמר השגריר הסורי בשאר ג'עפרי לעיתונאים עם צאתו מישיבה של מועצת הביטחון, שדנה באלימות נגד המפגינים בארצו. "אנחנו מסוגלים לנהל חקירה משלנו בשקיפות מלאה. אין לנו מה להסתיר".

 

על רקע הדיווחים שלפיהם המהומות בסוריה גבו עד כה את חייהם של 400 בני אדם, אמר הדיפלומט הסורי: "אנחנו מצטערים על מה שקורה, אבל אתם צריכים להכיר בעובדה שחוסר השקט והמהומות, בכמה היבטים שלהם, יש להם אג'נדה סמויה". ג'עפרי האשים ממשלות זרות במאמצים לערער את היציבות בסוריה, אך כשהעיתונאים דחקו בו כדי שינקוב בשמות השיב: "זה מוקדם מדי לספק נתונים".

 

אסד לומד מאחמדינג'אד 

השגרירה האמריקנית סוזן רייס, לעומת זאת, ידעה טוב מאוד לנקוב בשם של מדינה זרה שמעורבת במתרחש בסוריה. "במקום להקשיב לאזרחיו, הנשיא אסד מאשים באופן שקרי גורמים חיצוניים, בשעה שהוא מבקש סיוע איראני לדכא אזרחים סורים באותה טקטיקה ברוטלית שבה משתמש המשטר האיראני", אמרה וציינה כי בידי וושינגטון "עדויות על מעורבות פעילה ותמיכה בדיכוי אזרחים סורים מטעם הממשלה".

 

חברות מועצת הביטחון התכנסו הלילה לישיבה סגורה כדי לדון בהצהרת גינוי לסוריה, אך לא הצליחו להגיע להסכמה על נוסח ההחלטה. גרמניה, צרפת, בריטניה ופורטוגל הגישו טיוטת הצעת החלטה, אך רוסיה וסין בעלות זכות הווטו התנגדו. גם לבנון, הנציגה התורנית של מדינות ערב במועצה, מתנגדת לגינוי דמשק.

 

באן תדרך את השגרירים במועצה וסיפר כי שוחח עם הנשיא אסד לפחות פעמיים מאז פרוץ

המהומות. "אני מגנה לחלוטין את האלימות המתמשכת נגד המפגינים, ובמיוחד את השימוש בטנקים ובאש חיה", אמר באן והדגיש כי על דמשק להגן על אזרחיה ולכבד את זכויות האדם.

 

הקושי להגיע להסכמה על גינוי פעולות שממשלות סין ורוסיה מבצעות גם הן נגד אוכלוסייה אזרחית מקשה עוד יותר להגיע להבנה על סנקציות של מועצת הביטחון נגד משטר אסד. לכן, נאלצות ארה"ב ומדינות אירופה לפעול להטלת סנקציות משלהן נגד אסד והמעגל הפנימי שלו.

 

אתמול הודיעו שרי ההגנה של ארצות הברית ובריטניה, רוברט גייטס וליאם פוקס, כי אין בכוונתם לפתוח במבצע צבאי נגד משטר אסד. "אנחנו לא יכולים לעשות הכול, כל הזמן", אמר פוקס בתום פגישה עם עמיתו האמריקני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באן. רוצה חקירה "עצמאית, שקופה ויעילה"
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
יחקור בעצמו? הנשיא אסד
צילום: רויטרס
השגרירה רייס. מאשימה את איראן בסיוע
צילום: AP
מומלצים