שתף קטע נבחר

פרס ספד לשופט לנדוי: "דוגמה למנהיגות אמיצה"

נשיא המדינה ויו"ר הכנסת הביעו צער רב על מותו נשיא בית משפט העליון בדימוס ושופטו של אדולף אייכמן. "אחרון הנפילים של מעצבי המשפט הישראלי", אמר ריבלין

"מדינת ישראל תזכור את השופט בדימוס משה לנדוי כדוגמה ומופת למנהיגות ערכית ואמיצה". כך ספד הערב (יום א') נשיא המדינה, שמעון פרס, לנשיא החמישי של בית המשפט העליון ומי שכיהן כאב בית הדין במשפטו של אדולף אייכמן.

 

לנדוי, חתן פרס ישראל למשפט, הלך לעולמו אחר-הצהריים בביתו בשכונת רחביה בירושלים, יומיים בלבד לאחר שמלאו לו 99 שנה. הוא מונה ב-1940 לשופט בבית משפט השלום בחיפה, וב-1948 מונה לשופט בבית המשפט המחוזי בעיר. ב-1953 כשהוא בן 41 בלבד, מונה לשופט בבית המשפט העליון, וב-1961 שימש כאב בית הדין במשפטו של אייכמן. הוא מונה לנשיא בית המשפט העליון ב-1980, ושנתיים אחר-כך, כשהיה בן 70, פרש משיפוט.

 

"השופט לנדוי הטביע חותמו בפעילותו הציבורית בה קבע תקדימים המשמשים נר לרגלינו עד עצם היום הזה ומהווים את המסד לדמוקרטיה בישראל", אמר הנשיא פרס והוסיף: "השופט לנדוי ראה בתפקידו שליחות ציבורית חברתית ממדרגה

ראשונה למען עמו".

 

"מורה דרך ורב"

גם יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, ספד לשופט בדימוס ושיבח את עבודתו. "לנדוי היה אחרון הנפילים של מעצבי המשפט הישראלי. מעבר לגדולתו ומנהיגותו בשדה המשפט, בלט לנדוי כמי שיצר את כור ההיתוך של שיטת המשפט הישראלית, והניח את התשתית לעצמאותה והתפתחותה".

 

לדבריו, "לנדוי ייזכר כמי שביסס את זכותה של הדמוקרטיה הישראלית להתגונן מפני המבקשים לנצל את היותה דמוקרטיה, וזאת מבלי שזנח את המחויבות לזכויות אדם וחירויות הפרט. הוא היה עבורי מורה דרך ורב".

 

מוקדם יותר הביע שר המשפטים, יעקב נאמן, צער רב על מותו של לנדוי ואמר כי מדינת ישראל ומערכת המשפט מרכינות ראשן. "השופט לנדוי ייזכר לעד כמי שכיהן כאב בית הדין במשפטו של צורר היהודים, אדולף אייכמן, וכמי שמילא שלל תפקידים במערכת הציבורית בכלל ובמערכת המשפט בפרט. מורשתו המשפטית משמשת נר לרגלינו ותהיה למורשת המשפט בישראל. מערכת המשפט שולחת תנחומיה הכנים למשפחתו. יהי זכרו ברוך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופט בדימוס משה לנדוי
צילום: דן בלילטי
לנדוי במשפטו של אייכמן
צילום: לע"מ
מומלצים