שתף קטע נבחר

נתניהו תקף את אבו מאזן: "עיוות את ההיסטוריה"

הנשיא הפלסטיני טען במאמר בניו יורק טיימס כי במלחמת העצמאות "הכוחות הציוניים גירשו את הפלסטינים" - ועורר את זעמו של רה"מ, שהזכיר כי "צבאות ערב בסיוע כוחות פלסטינים הם אלה שתקפו". אובמה: חיוני יותר מתמיד לשוב למו"מ

אחרי נאומו התקיף  בכנסת, נתניהו ממשיך לתקוף את אבו מאזן לקראת פגישתו עם נשיא ארה"ב: בתגובה למאמר שפרסם הנשיא הפלסטיני בעיתון "ניו יורק טיימס", האשים אותו הערב (יום ג') ראש הממשלה ב"עיוות בוטה של עובדות היסטוריות מוכרות ומתועדות".

 

כמעט במקביל, קרא הערב הנשיא האמריקני ברק אובמה לישראל ולפלסטינים לשוב לשולחן המשא ומתן. הדברים נאמרו במהלך פגישה בבית הלבן עם עבדאללה מלך ירדן. "שנינו תמימי דעים שלמרות השינויים, ואולי בגלל השינויים במזרח התיכון, היום יותר מאי פעם חיוני שהצדדים ימצאו דרך לחזור למשא ומתן לשלום וביטחון. נמשיך לעודד פיתרון צודק".

 

אבו מאזן התייחס במאמרו לתוכנית הפלסטינית לבקש מהאו"ם הכרה במדינה עצמאית, וציין כי הפעם האחרונה בה הועלתה הסוגייה הפלסטינית למרכז במת האו"ם הייתה ב-1947, אז התקבלה ההחלטה על חלוקת הארץ בין היהודים והפלסטינים. עם קבלת ההחלטה, טען, "הכוחות הציוניים גירשו את הפלסטינים הערבים כדי להבטיח רוב יהודי במדינת ישראל העתידית".

 

נתניהו אמר בתגובה כי "הפלסטינים הם אלה שסירבו לתוכנית החלוקה לשתי מדינות בעוד שהישוב היהודי הסכים לה. צבאות ערב בסיוע כוחות פלסטינים הם אלה שתקפו את המדינה היהודית במטרה לחסלה. לכל זאת אין זכר במאמר".

 

"בנוסף", ציין ראש הממשלה, "ניתן להסיק מהדברים שהמנהיגות הפלסטינית רואה בהקמת המדינה הפלסטינית אמצעי להמשיך את הסכסוך עם ישראל במקום לסיימו".

 

גורמים מדיניים אמרו כי בעקבות המאמר של אבו מאזן, "לא ניתן להסיק אלא שעבאס החליט לפנות עורף אפילו ליומרה כאילו הוא הולך בדרך השלום, ובמקום זאת, בחר באסטרטגיה של הקמת מדינה פלסטינית, וניצול העמדה המשופרת כדי לנהל מלחמה דיפלומטית ומשפטית נגד ישראל".

 

ביום חמישי צפוי הנשיא אובמה לשאת נאום בנושא המזרח התיכון במחלקת המדינה

האמריקנית, ויום לאחר מכן יארח את נתניהו בבית הלבן. ראש הממשלה ינאם בשבוע הבא בכינוס השדולה היהודית בארה"ב (איפא"ק) ובפני הקונגרס.

 

אתמול הוא נשא בכנסת נאום מדיני והבהיר כי הסכסוך עם הפלסטינים הוא על גבולות 1948 ולא על גבולות 1967. עם זאת, הוא רמז כי ישראל תהיה מוכנה לוותר על "חלקי מולדת" אם הפלסטינים יכירו בישראל כמדינת הלאום היהודי ואם חמאס יתנער מהטרור. בלשכת הנשיא הפלסטיני טענו בתגובה כי הנאום הוכיח שוב כי "ישראל אינה מעוניינת בשלום".

 

דובר הבית הלבן, ג'יי קרני, התייחס הערב לתהליך השלום ואמר כי "הנסיבות קשות ואין פיתרון של פלאים". לדבריו, המאמצים האמריקנים מתמקדים בניסיון לשכנע את הצדדים "לשבת ולקדם פתרון של שתי מדינות". לדבריו, נאומו של אובמה ביום חמישי יעסוק גם בתהליך המדיני, אך יתמקד בעיקר בהתפתחויות במזרח התיכון.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו ואבו מאזן (ארכיון)
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
אובמה ועבדאללה. תמימי דעים
צילום: רויטרס
מומלצים