שתף קטע נבחר

6 שנים להיעלמות מג'די חלבי, אביו מוחה בשקט

משפחתו של החייל הנעדר לא מאבדת תקווה, למרות שקצה חוט אין. "המדינה לא עושה מספיק", טוען האב נזמי. אחיו הצעיר של מג'די משרת באותו בסיס שבדרך אליו נעלמו עקבות אחיו

"המדינה יכולה לעשות יותר למציאת מג'די" – כך טוענים בני משפחת חלבי מדליית אל-כרמל, המציינים השבוע שש שנים להיעלמות בנם החייל. ליחידת הנעדרים של צה"ל ולמשטרה אין קצה חוט שיצביע על נסיבות ההיעלמות, אך המשפחה לא מאבדת תקווה: "אנחנו חזקים, מחזקים ומקווים שנקבל בסוף את הבשורות הטובות". מחר הם ייפגשו עם בני משפחת שליט בירושלים.

 

נזמי חלבי, אביו של מג'די, סיפר ל-ynet כי הוא שואב את תקוותו מהעובדה שתיק החקירה עדיין פתוח, ושהחיפושים לא הופסקו. "מה שחשוב לי הוא שהתיק על השולחן, לא על המדף. כל חודש וחצי יש הערכת מצב עם כל מי שמעורב: המשטרה, הצבא, השב"כ". עם זאת, נזמי מאמין שניתן לעשות יותר. "זה עדיין לא מספיק. המדינה יכולה ומסוגלת לעשות עוד הרבה דברים, שהיא לא עושה".


נזמי, אביו של מג'די. "מחכה לבשורה טובה" (צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

מג'די חלבי יצא ב-24 במאי 2005 מביתו בדליית אל-כרמל לבסיס חיל החימוש בדרום חיפה שבו שירת. הוא הוציא כסף מכספומט במרכז היישוב, רכש פחית שתייה והתייצב בטרמפיאדה לכיוון חיפה. האחרונה שראתה אותו היא קרובת משפחה שעברה במקום. מאז נעלמו עקבותיו. הצבא דיווח למשפחה על היעדרו כעבור יומיים, ונפתחו בעקבותיו חיפושים נרחבים. ב-30 במאי, שישה ימים לאחר שנעלם, הוכרז חלבי כנעדר.

 

במהלך השנים הקימה המשטרה צוותי חקירה הממשיכים לחקור את פרשת ההיעלמות. גם עמותת "לחופש נולד" לוקחת חלק במאמצים לאיתורו והכריזה על פרס בשווי של 10 מיליון דולר עבור מידע אודות גורלו. מודעות עם תמונות של מג'די פורסמו באינטרנט והופצו במדינות ערב, אך עד כה לא הושגה פריצת דרך.

 

"אין התפתחות חדשה בחקירה"

לפני כשנה התעוררה תקווה בקרב בני המשפחה, בעקבות ראיון של הרוצח, יחיא פרחאן, שטען כי יש לו מידע על החייל הנעדר. הרוצח הסדרתי שנידון למאסרי עולם מצטברים דרש להשתחרר בתמורה לחשיפת הפרטים. בני המשפחה טוענים כי עד כה כיוון חקירה זה כלל לא נבדק. "סיכמנו שבכל מקרה יש לחקור אותו ולבדוק מה שאפשר".

 

מנגד במשטרה מבהירים כי פרחאן "שקרן פתולוגי". ראש צוות החקירה בתיק של חלבי, ראש מחלק התשאול בימ"ר חוף, רב-פקד תמיר ארד, אמר כי הרוצח נחקר בנושא לפני מספר חודשים, ושאין ממש בדבריו. הוא הוסיף כי לצערו אין בתקופה האחרונה כל התפתחות בחקירת ההיעדרות.

 

"אנחנו יודעים שמדובר באדם שהוא תת-רמה, שקרן ורוצח סדרתי", אמר נזמי בהתייחסו לפרחאן. אך הוא ביקש בכל זאת לבדוק לעומק את הטענה: "כבר שש שנים אנחנו מחכים לשבב מידע, ובכל זאת הבנאדם הזה מסתובב כבר הרבה שנים בבתי הסוהר ובמערכת בתי המשפט ואולי שמע משהו".

 

האב מתנדב בבית החייל: "נותן כוח"

למרות הכאב והאכזבה מהיעדרות מג'די, קשרו בני משפחת חלבי את חייהם עם הצבא. שלושת בניו האחרים נזמי משרתים כיום בכוחות הביטחון: ואאל הבכור הוא איש קבע במינהל האזרחי בקלקיליה ושני אחיו הצעירים של מג'די,

התאומים היתאם ואדהם, משרתים בשירות סדיר בצה"ל - אחד מהם בחטיבת גולני והשני בבסיס חיל החימוש שאליו יצא מג'די ביום שנעלם.


משפחת שליט ומשפחת חלבי. "גורל משותף" (צילום: גיל יוחנן)

 

אביו של החייל הנעדר קשור אף הוא למערכת הביטחון. נזמי מתנדב כל יום בבית החייל בחיפה. הוא מסייע לחיילים בודדים, תומך בחניכי קורס "נתיב", המכין חיילים לגיור. אביו של מג'די גם נוהג לבקר פעם בשבוע חיילים פצועים בבית החולים רמב"ם בחיפה. "זה לא מקשה עליי. להיפך, זה נותן הרבה כוח ותקווה, לעזור לחיילים אחרים", אמר

האב.

 

אתמול הוזמנו נזמי ופהמיה לדיון מיוחד בכנסת בנושא היעדרו של בנם. בדרך הם התעקשו לבקר באוהל המחאה של משפחת שליט ולהביע את תמיכתם, נוכח גורלם המשותף. בני המשפחה הגיעו עם משלחת של כ-70 נכבדים מבני העדה הדרוזית, ובראשם השייח מוואפק טריף, המנהיג הרוחני של העדה.

 

נועם שליט הודה לבני העדה על תמיכתה והוסיף כי חבל שההיכרות בין משפחתו למשפחת חלבי אינה בנסיבות משמחות. "אנחנו מחכים יחד איתכם שכל השבויים והנעדרים ישובו הביתה בשלום, בריאים ושלמים", אמר ואיחל: "אינשאללה ניפגש כולנו ביחד עם בנינו בצפון, בבית".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מג'די חלבי. נעלם בדרך לבסיס
נזמי מבקר את משפחת שליט
צילום: גיל יוחנן
פרחאן. הפיח תקווה
צילום: חגי אהרון
מומלצים