שתף קטע נבחר

שקר המים: לא יישלחו חשבונות חריגים

הממונה על התאגידים הורה לתאגידי המים שלא לשלוח לצרכנים חשבונות חריגים מעבר למחיר מסוים, לפני שיבדקו את סיבת החריגה. הממונה פעל על פי הוראה שנתן שר התשתיות, ד"ר עוזי לנדאו, בעקבות דיון שקיים על החריגות העצומות כפי שנחשפו בתקשורת ובמיוחד בתחקיר כלבוטק

הממונה על התאגידים במשרד הפנים, ישראל עינב, הורה לתאגידי המים שלא לשלוח לצרכנים חשבונות חריגים מעבר למחיר מסוים, לפני שיבדקו את סיבת החריגה. הממונה פעל על פי הוראה שנתן שר התשתיות, ד"ר עוזי לנדאו, בעקבות דיון שקיים על החריגות העצומות כפי שנחשפו בתקשורת ובמיוחד בתחקיר כלבוטק.

 

 

ראש המטה של השר, סמדר בת אדם, מסרה זאת היום (א') לוועדת הכלכלה בדיון מיוחד על הזיופים של מדדי המים הגורמים למספר חשבונות מנופחים. במשרד מחכים לסיום עבודתו של הצוות המקצועי שהקים השר ולקבלת מסקנות והמלצות ביניים, שיוגשו תוך 30 יום, בנושא טיפול בצנרת המשותפת במספר צרכנים ובבעיית המדידה המדויקת של מודדי המים.

 

בהנחיית השר, היועץ המשפטי ברשות המים נדרש לבדוק כיצד ניתן לטפל בחשבונות המים החריגים, כך שהצרכן לא יצטרך לשאת בתשלום עבור חריגה לא מוסדרת. גם לכך מצפה השר לתשובה תוך 30 יום. חריג ייחשב חשבון השונה באורח בולט מחשבונות שקיבל הצרכן לאורך זמן, מבלי שנמצאה לכך סיבה. ספק המים יצטרך לבדוק את הנושא, לאחר שהצרכן וידא שאין דליפה בצינורות הבית. מכון התקנים יתבקש לעדכן תוך שלושה חודשים את התקן שניתן למונה המים כך שהמדידה תשקף בצורה מדויקת יותר את הצריכה בפועל.

 

בת אדם הכחישה את הנתון שפורסם, לפיו צריכת המים בישראל היא הגבוהה בעולם ואמרה כי ישראל נמצאת רק באחד המקומות הגבוהים.

 

בראשית הדיון, אמר ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) שהוא יו"ר הועדה לפניות הציבור וגם בעל ניסיון ציבורי בנושא המים, כי "אף תאגיד לא מחליף את שעוני המים, למרות שהחוק מחייב לעשות זאת כל חמש שנים". הוא ציין את התופעה ששעונים רבים "חוזרים לתיקונם אחרי תלונות של הצרכנים על חשבונות מנופחים. רק אחר כך הם חוזרים לקבל את החשבונות כבעבר". הוא דרש מהתאגידים לבצע בדיקות ולבצע תיקונים של השפעות סביבתיות על שעוני המים.

 

מגיש כלבוטק, רפי גינת, מסר ל-ynet בתגובה: "אני שמח מאוד שהתחקיר של כלבוטק עורר את כל הגורמים ושבוועדת הכלכלה הוחלט על צעדים אופרטיביים מידיים. אנחנו כרגיל נמשיך לעקוב".

 

התביעות כבר יצאו לדרך

בתחילת השבוע הוגשו לבתי המשפט שתי תביעות ובקשות לתביעות ייצוגיות נגד תאגידי מים. האחת, הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד תאגיד המים של תל אביב, מי אביבים, ונגד עיריית ת"א, בטענה שמונה המים ממשיך לעבוד גם כשהברזים סגורים. התביעה השנייה הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז, נגד תאגידי המים של חיפה, רעננה וכרמיאל - מי כרמל, מי רעננה ועין כרמים, בטענה שלא עמדו בחובתם - לא בדקו ולא כיילו את מוני המים, מה שגרם לגביית יתר.

 

ביום שני שיגר פורום תאגידי המים מכתב לממלא מקום יו"ר רשות המים עודד פיקסלר תחת הכותרת "בקשה דחופה לקבלת הנחיות בקשר למערכת מדידת מים בעקבות תחקיר כלובטק".

 

במכתב נאמר: "בעקבות תחקיר כלבוטק והממצאים שהוצגו בו, פורום המנכ"לים של תאגידי המים והביוב מבקש בזה לקבל מיידית הנחיות ברורות בקשר עם מערכת מדידת המים (אביזרים, שעונים, התקנה וכל מה שקשור במערכת זו) באמצעותה מחויבים הצרכנים", נכתב במכתב. "בראש וראשונה, אמורים הדברים ביחס להתקנת האל-חוזר. מבקשים אנו לדעת מה עלינו לעשות בנידון זה, ופניות בעניין מגיעות אלינו מצרכנים ומראשי ערים כאחד".

 

 

השתתף בהכנת הידיעה: אסף רוזן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
(ארכיון)
צילום: לוי בייזרמן
מומלצים