שתף קטע נבחר

חגיגת המטבח הישראלי

קמפיין שאפתני של מחלקת ההסברה בקונסוליה הישראלית מביא את מעדני ישראל לניו-יורק

קהל שוחרי אוכל ניו-יורקים, חברי הבורד של "קרן ג'יימס בירד" היוקרתית, וכמה בכירים מהקונסוליה הישראלית התכנסו בבניין הקרן שבווילאג' במוצ"ש, לארוחת ערב שבישל השף הישראלי ארז קומרובסקי. הקהל בר המזל הוזמן לארוחת ערב שבה הדגים קומרובסקי את האוכל שהוא "הלב והנשמה של הגליל".

 


"הלב והנשמה של הגליל". קומרובסקי

 

לקראת חצות, אחרי דיזרט מרק פירות של "אדומים" – תותים וקצפת אגוזים, מעשה ידי השף – נעמדו הסועדים על הרגליים והריעו ארוכות. קומרובסקי, המתגורר במצפה מתת שבגליל העליון ומבשל שם מתוצרת הארץ, זכה לתשואות על תבשילי בצלצלים ממולאים בכבש, פלפלים ממולאים בגבינת עיזים, ריקוטה ומשמשים צלויים עם זיתי טאטוס. אלו היו רק המנות הראשונות שאחריהן הגיעו כתף טלה על מצע חיטה, טלה בתנור שנאפה במשך שבע שעות, וקרפאצו של רד סנפר עם סלק ושמן אבוקדו. מהארוחה שהוגשה עם ששה סוגי יינות ירדן יצאו הסועדים בהתרוממות רוח. רוזן גולד, בלוגרית נחשבת בתחום שהיתה בארוחה, הכתירה אותה כ"ארוחת ערב ישראלית פראית ונפלאה".

 

"זאת בדיוק הייתה הכוונה", הסבירה השבוע נעמה שפי ממחלקת ההסברה של הקונסוליה, שהפיקה קמפיין אוכל ישראלי לו קראה: "ישראל פרי פיקס", כשכל מנה סומנה כאירוע. שפי, חובבת בישול בעצמה, עמלה עם הקולגות במשך חודשים על הפקת עשרה אירועים שיחשפו את המטבח הישראלית האיכותי לקהל המקומי. במסגרת ההכנות לאירוע הגדול, התרוצצה שפי בשווקי העיר ובחנויות המזון כדי להשיג את רשימת התבלינים שהעביר לה השף קומורובסקי. עד אפסטייט הרחיקו אנשי המחלקה כדי לעמוד במלוא הרשימה. קומורובסקי עצמו (בעל רשת המאפיות/בתי הקפה "לחם ארז") הגיע עם מזוודה ובה ארבעה סוגי שמן זית וטחינות שומשום ושקדים איתן הוא עובד בגליל. את המטבח לבישולים של השף תרמו דני ואיילה, הבעלים של מסעדת טאבון במידטאון, ולעזרה התגייסו שבעה שפים ישראלים מצליחים העובדים כאן, ביניהם השף מייקל סולומונוב, ממסעדת "צלחת הזהב" בפילדלפיה וסטודנטים מ"פרנץ' קולינארי אינסטיטיוט", שהתנדבו לסייע לשף אחרי שהעביר להם סדנת חצילים בביה"ס.

 


"תבשילי בצלצלים ממולאים בכבש, פלפלים ממולאים בגבינת עיזים, ריקוטה ומשמשים צלויים עם זיתי טאטוס". קומרובסקי בפעולה

 

קומורובסקי עצמו שיתף את המדור, ש"היה מקסים לבשל בארה"ב". הוא רצה להודות לאנשים הנחמדים שעזרו לו ומאוד התפעל מרשת "הול פודס", "רשת מדהימה שהלוואי שהייתה לנו בארץ". את ה"פרנץ' קולינארי" הוא לא כך כך אהב. "זה קצת הפך לתעשיה, אבל הסטודנטים שם היו נורא נחמדים. הייתי מופתע שהם לא מכירים את המטבח הישראלי. אנחנו יכולים להיות גאים בתבשילים שלנו, רק צריך לתקשר אותם יותר". את הקמפיין השיקו אנשי הקונסוליה בתערוכת צילומי אוכל ישראלי של הצלם איילון פז, שתרוץ עד 1 ביולי. כארבעים הצילומים הצבעוניים, המתעדים את תרבות האוכל בישראל, נחשפים לעיני חובבי האוכל והשפים המבקרים בבניין "קרן בירד" ומופתעים שהם גויסו בישראל. עוד השתתפו בקמפיין ז'אנה גור, עורכת המגזין "על השולחן", שהתראיינה לשדרנית הרדיו לינדה פאלציו וכן שוחחה עם הכוהנת הגדולה של המטבח היהודי, ג'ואן נייתן, באירוע בצ'לסי מרקט. כדי להשלים את התמונה התקיים ב-Y92 אירוע טעימות יין בשיתוף עם אודי כדים, נשיא יינות "ירדן". נעמה שפי סיכמה את הפעילויות שונות בתחזית כי עד "אחרי הקיץ הזה, הניו-יורקרים ידעו יותר על הקולינאריה הישראלית המתחדשת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"ארוחת ערב ישראלית פראית ונפלאה"
מומלצים