שתף קטע נבחר

ח"כ גלאון למבקר: לבדוק את ועדת המחירים

חברת הכנסת פנתה למבקר המדינה בבקשה לחקור את התנהלות משרד החקלאות בדיוני ועדת המחירים ב-2006, בהם הוחלט על הסרת הפיקוח ממחירי קוטג' 5%. גלאון הציגה מסמכים לפיהם המשרד טען כי הסרת הפיקוח נדרשת בשל הפסדים לתנובה - שבאותה שנה בכלל דיווחה על עלייה ברווחים

ח"כ זהבה גלאון (מרצ) ביקשה היום (ב') ממבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, "לחקור חשד לחריגה מנורמות של מנהל תקין בהתנהלות משרד החקלאות בדיוני ועדת המחירים משנת 2006, בהם הוחלט על הוצאת הקוטג' 5% מרשימת מוצרי החלב הנמצאים בפיקוח".

 

 

גלאון מסתמכת על פרוטוקול מישיבת ועדת המחירים מ-18 ביולי 2006, שבה התקבלה ההחלטה. לדבריה, הפרוטוקול נחשף לבקשתה על פי חוק חופש המידע. "מהפרוטוקול עולה החשש כי נציג משרד החקלאות בוועדה, שיכנע את חבריה להוציא את המוצר מפיקוח, תוך פגיעה באינטרס הציבורי ומסירת מידע כוזב", כותבת גלאון למבקר.

 

גלאון אמרה ל-ynet כי אותה החלטה התקבלה בניגוד להחלטת ממשלה מהשנה הקודמת שהסתמכה על מסקנות ועדה בראשות רן קרול (מי שהיה בשנות ה-90' הממונה על אגף התקציבים), להוציא מהפיקוח רק את הקוטג' מסוג 9% ולהשאיר בפיקוח את הסוג של 5%. מבקר המדינה מתח ביקורת קשה על נסיבות קבלת ההחלטה ההיא בדו"ח שלו מ-2007.

 

גלאון כתבה למבקר, כי מהדברים המובאים בפרוטוקול אשר הגיע היום לידיה, "עולה החשד כי משרד החקלאות הוליך שולל את ועדת המחירים, כשהציג מצג שווא וטען, בין היתר, כי הוצאת הקוטג' מפיקוח נדרשת בגלל הפסדים הנגרמים לתנובה. זאת, כאשר באותה שנה דיווחה תנובה עצמה על עליה של 33% ברווחיה, לרמה של 202 מיליון שקל.

 

"צעד זה הוביל להוצאתו מהפיקוח של קוטג' 5%, בניגוד גמור להחלטת הממשלה מאוגוסט 2005, שקבעה שהמוצר צריך להשאר בפיקוח. המהלך איפשר לחברת תנובה, המחזיקה ב-70% מנתח השוק של הקוטג', להעלות בצורה דרמטית את מחירו בשנים שלאחר מכן", כותבת גלאון.

 

היא צירפה לפנייתה עותק של פרוטוקול הישיבה המלא, וקראה למבקר לינדנשטראוס "לבדוק את הקשרים בין תנובה לבין משרד החקלאות ונציגיו בוועדת המחירים, ולבחון אם היו נורמות לא-ראויות בין הגורמים שדרבנו את הגורמים הללו לפעול להוצאת הקוטג' 5% מפיקוח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
ח"כ זהבה גלאון
צילום: עופר עמרם
מומלצים