שתף קטע נבחר

גרמניה: הניאו-נאצים מוותרים על הראש המגולח

"המגמות האופנתיות" בקרב פעילי הימין הקיצוני בגרמניה משתנות, ויותר ויותר מהם בוחרים לנטוש את המגפיים ואת הראש המגולח לטובת מראה רגיל. שירותי הביטחון מזהירים: נעשה קשה יותר לזהות אותם, הסיכון גדל. עיקר הפעילות במזרח גרמניה

ראש מגולח ומגפי צבא - אאוט, מראה מהוגן ותמים - אין: דו"ח שפרסמו בסוף השבוע משרד הפנים ושירות הביטחון הכללי הגרמני מצביע על "מגמות אופנתיות" החדשות של הניאו-נאצים בגרמניה ומזהיר כי בחירתם של יותר ויותר פעילי ימין קיצוני גרמנים לזנוח את המראה המאפיין אותם - דהיינו ראש מגולח, מגפי צבא וקעקועים בולטים - מקשה על כוחות הביטחון לזהותם ומגביר את הסכנה הנשקפת מהם.

 

"העובדה שקבוצות לאומניות לא לובשות בגדים ופריטים המזהים אותן, הופכת את משימת הזיהוי לקשה יותר.

 המראה הקלאסי של הניאו-נאצים הפך למיושן. פעילי ימין קיצוני מעדיפים היום ללבוש פריטים המזוהים עם טרנדים אופנתיים כלליים ולכן הסממנים לעמדותיהם הפוליטיות בולטות פחות לעין", נכתב בדו"ח שאותו פרסם המגזין "דר-שפיגל".

 

עוד עולה מהדו"ח כי מתוך כ-25 אלף פעילים קיצונים בגרמניה (ימין ושמאל), חלה ב-2010 "עלייה משמעותית" במספר הניאו-נאצים מ-5,000 ל-5,600. כמו כן עולה מהדו"ח כי קיים יחס הפוך בין היקף האלימות הניאו-נאצית במדינות מזרח גרמניה לשעבר ביחס למדינות מערב גרמניה. בראש הרשימה ניצבת מדינת סקסוניה-אנהלט ואחריה ברנדנבורג, סקסוניה, תורינגיה ומקלנבורג-מערב פומרניה.


פער גדול בין מזרח גרמניה למערבה, הפגנת ניאו-נאצים (צילום ארכיון: AFP)

 

עם זאת, חשוב להדגיש כי הדו"ח מצביע על-כך שבשנת 2010 חלה ירידה של כ-15% מספר מקרי הפשיעה הקשורים לימין הקיצוני בגרמניה. גם מספר התקריות האלימות מצד ניאו-נאצים ירד ב-14.5%.

 

בכל הנוגע לפעילות השמאל הקיצוני, מצביע הדו"ח על-כך שאין הבדלים משמעותיים בין פעילותם במזרח גרמניה לעומת מערבה. מדינת ברמן ניצבת בראש רשימה בכל הנוגע לפעילות השמאל הקיצוני ואחריה מדינת סקסוניה וברלין. בבירה הגרמנית, אגב, חלה ב-2010 ירידה גדולה במספר התקריות האלימות מצד ארגוני שמאל קיצוני. 

 

פרק אחר בדו"ח מתייחס לעלייה באיומי הטרור מצד קבוצות איסלאמיות קיצוניות וקובע כי כי גרמניה "נותרה מטרה עבור קבוצות טרור איסלאמי וכי המידע הרב על מתקפות פוטנציאליות מוכיח כי האיום על האינטרס הגרמני בבית או בעולם נותר ברמה גבוהה". מהנתונים עולה כי בגרמניה קיימים 29 ארגונים איסלאמיים ובהם כ-37 אלף פעילים. הפוטנציאל הגדול ביותר לגידול בארגונים אלה מגיע לטענת הדו"ח מצד קבוצות של מהגרים טורקים.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הראש המגולח מחוץ לאופנה
צילום: רויטרס
הפנות ימין קיצוני בדרזדן (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים