שתף קטע נבחר

הקווים האדומים של המתמחים: "נתפטר כולנו"

הרופאים הצעירים התכנסו אמש, הכריזו על שורת תנאים להסתדרות הרפואית וגם איימו לנטוש את עבודתם

הרופאים המתמחים אמנם לא הוכרו כצד בסכסוך העבודה המתמשך עם המדינה, אבל הם ממש לא מוותרים על מאבקם לשיפור התנאים. בצל השביתה הכללית בבתי החולים שעליה הכריזה הבוקר (יום ב') ההסתדרות הרפואית, המתמחים הודיעו על ה"קווים אדומים" שלהם להסכם, וגם איימו בהתפטרות קולקטיבית.

 

הארגון המאגד מאות מתמחים, מרש"ם, מסר כי אתמול התכנס פורום מטה המאבק עם נציגים מכל בתי החולים בארץ, בשעה שטרם פורסמה החלטת בית הדין הארצי לעבודה - שבסופו של דבר לא הוציא צווי מניעה לרופאים השובתים, אך גם לא הסכים לקבל את המתמחים כחלק נפרד בסכסוך העבודה.

 

המתמחים גיבשו נייר עמדה המפרט את הקווים האדומים שלהם, שיוצגו להסתדרות הרפואית, וקבעו שמחר יתקיימו אסיפות מתמחים בכלל בתי החולים בארץ ותתקיים הצבעה על התפטרות המונית אם ההסכם לא יכלול את אותם התנאים:

 

  • אורך ההסכם לא יעלה על ארבע שנים ויכלול מנגנוני אכיפה.
  • אי חיוב תורנויות מומחים.
  • 1,000 תקנים המיועדים למתמחים באופן מיידי.
  • מספר התורנויות לא יעלה על שש בחודש.
  • 50 שקלים לשעה שכר שעה למתמחה מתחיל.
  • שמירת היתרון היחסי של הפריפריה על פי מתווה הטיוטה שכבר הושג.

 

"זכות טבעית להתפטר"

מנכ"ל מרשם, יניב יוגב, עדכן על המאבק: "אנחנו יושבים עם היועצים המשפטיים שלנו, שינחו אותנו כיצד לפעול בצורה הטובה ביותר, תוך כיבוד החוק. אחת הדרכים שאנו שוקלים היא התפטרות קולקטיבית של המתמחים, שמשמעותה שהמתמחים יגיעו יחד לבתי החולים ויגישו מכתבי התפטרות. צעד אחר שאנו שוקלים הוא לשבות רעב, ואז ברגע שנהיה תשושים ולא נוכל לעבוד, נוכל לעקוף את צווי המניעה".

 

הוא הודה שאלו צעדים חריגים וקיצוניים. "הם באים לסמל את העובדה שהשתיקו אותנו ולא מקשיבים לנו. לצערי, ראשי הסתדרות העובדים ביחד עם האוצר הגיעו להסכם רע מאוד, שלא פותר את הבעיות האמיתיות של הרפואה בישראל. לנו כמתמחים אין ברירה, אלא לנקוט בצעדים חריפים אלו, בשל החלטת בית הדין הארצי, המונעת מאיתנו לשבתות. רק כך, על ידי פעולות קיצוניות, נוכל להמשיך במאבק תוך שמירה על החוק. אף אחד לא יכול למנוע מאיתנו להתפטר וזאת זכותנו הטבעית".

 

ח"כ ד"ר רחל אדטו הפנתה אצבע מאשימה לראש הממשלה: "התעלמותו המוחלטת של נתניהו כבר 128 יום מעיצומי הרופאים, מותירה את מערכת הבריאות מדממת ובמצב קריטי. למערכת הבריאות דרושים תקציבים, שרק בסמכותו של ראש הממשלה להקצות בעת הזאת".

 

במהלך הדיון שהחל אתמול בצהריים בבית הדין לעבודה ונמשך לתוך הלילה, אמרה

 נציגת ההסתדרות הרפואית, עורכת הדין ארנה לין, כי "כל עוד ראש הממשלה לא ייכנס לנושא מסגרת העלות של ההסכם, נישאר בבעיה. אני מצפה שלאחר 127 יום מהכרזת סכסוך העבודה, ראש הממשלה ייתערב בסכסוך כל כך משמעותי".

 

הממונה על השכר במשרד האוצר, אילן לוין, הזהיר בדיון מפני "אובדן שליטה" ומתח ביקורת על הרופאים ש"אשפזו" עצמם במחלקות בשבוע שעבר: "זה כבר לא עולם רגיל של יחסי עבודה, זו פגיעה אמיתית בציבור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת מתמחים בשבוע שעבר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים